Starity

Emily Browning - Adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. május 28. 19:29 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Szombat délig lehet beküldeni a saját szavaiddal megfogalmazott, igényesen megformázott, nem másolt és nem webfordítóval készített életrajzokat! Ha elnyerted, minimum három hónapig meg kell tartanod, nem cserélheted és nem is mondhatsz le róla.
Szavazni csak a nevezőknek és a kijelölt tagoknak lehet: duracell, Lindsay019, funny18, Ellie Andrews, Audrey Jane, LexiCobain, Glamster _ToTo_, Christo és döntetlen esetén joe_r a "bíró".
1 felhasználónak tetszik: Lindsay019
2017. június 03. 10:26 #2
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔
 
Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.04.22.
Hozzászólás: 4956
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Offline offline
http://starity.hu/images/users/58811/800x600/1496478131.jpg


KEZDETEK
Emily Jane Browning 1988. december 7-én született az ausztrál fővárosban, Melbourne-ben. Édesapja Andrew, édesanyja Shelley Browning. A Hurstbridge Learning Co-op és az Eltham High School tanulója volt. Van két öccse, Nicholas és Matthew. Emily 8 éves korában kezdett el komolyabban a színészkedéssel foglalkozni, miután egyik osztálytársának édesapja - aki maga is a filmiparban tevékenykedik - megjegyezte, milyen bolondosan játszik az iskolai színdarabban. Ezután találtak neki egy ügynököt, és nemsokára megkapta élete első filmes szerepét.

KARRIER
Korai munkák

Színészi debütálására 1998-ban, a Hallmark csatorna filmjében, A mennydörgés visszhangjában került sor. Ezt nemsokára több ausztrál filmes és televíziós szerep követte, köztük visszatérő szerepek a Kisvárosi zsarukban 2000-től 2002-ig, valamint a Something in the Air című sorozatban 2000-ben és 2001-ben. 2001-ben a Billy Connolly által megformált karakter lányát alakította Az ember, aki beperelte Istent című filmben.

Hamarosan az Egyesült Államokban is debütálhatott, ezt a lehetőséget a 2002-es A szellemhajó hozta meg számára, majd ugyanebben az évben elnyerte a legjobb fiatal színésznőnek járó díjat az Ausztrál Filmintézet Díjátadóján. 2003-ban Heath Ledger és Orlando Bloom oldalán tűmt fel a Ned Kelly - A törvényen kívüli című filmben, majd a következő évben ismét Connolly-val dolgozott együtt, hogy a közönség viszontláthassa a Lemony Snicket - A balszerencse áradása regénysorozat filmváltozatában, mint Violet Baudelaire.

2006-ban szerepelt az Evermore nevű együttes "Light Sorrounding You" című zenei klipjében. A színfalak mögötti videóban az együttes az alábbi megjegyzést tette ehhez kapcsolódóan: "Elég bénák vagyunk színésznek, szóval úgy döntöttük, hogy megszerezzük Emilyt." 2007. február 1-jén fesztivál nagykövetként ellátogatott a L'Oreal Divatfesztiváljáráa.

2008-2011: Álomháború és Sleeping Beauty
2009-ben Emily alakította a főszerepet A hívatlan vendég című horrorfilmben, ami egy dél-koreai film, A két nővér remake változata. A filmben feltűnik még Elizabeth Banks és Arielle Kebbel is. Ezután kimerültségre hivatkozva elutasította Bella Swan szerepét az Alkonyatban, bár a sorozat írónője, Stephenie Meyer örült volna, ha ő alakítja a főszereplőt. 2009-ben megkapta Babydoll szerepét Zack Snyder akciófilmjében, az Álomháborúban. A szerepet egyébként Amanda Seyfriedtől vette át, akinek időbeosztási problémái akadtak, így nem tudta eljátszani a szerepet. A forgatásra Vancouverben került sor, 2009 szeptemberétől 2010 januárjáig, majd 2011. március 25-én mutatták be. A Comic-Conon adott egy interjőt, amiben megerősítette, hogy a filmben énekel, azt is hozzátéve, hogy jelentkezési felvétele könnyeket csalt casting ügynöke szemébe, és hogy a dal, amit választott ("Killing Me Softly") Zack Snyder feleségének, Deborah-nak az egyik kedvence, és így Emily szerint ez volt az "eladási pontja" annak, hogy megkapta a szerepet.

Az Álomháború után folyamatosan csak filmekben szerepelt. 2010 februárjában bejelentésre került, hogy Emily kapja a főszerepet a Sleeping Beauty című független ausztrál filmben, Julia Leigh rendezésében. A szerepet eredetileg a szintén ausztrál jó barátja, Mia Wasikowska játszotta volna el, de ő akkoriban vállalta el a Jane Eyre filmadaptációjának főszerepét. A filmet a 2011-es Cannes-i Filmfesztiválon, valamint a Sydney-i Filmfesztiválo mutatták be. Peter Bradshaw, a The Guardian kritikusa így vélekedett a filmről: "Technikailag elegáns, hévvel és kontrollal... Emily Browning vad és erőteljes alakítást nyújt... Van valami erő és eredetiség Leigh munkájában." Fionnuala Halligan a Screen International-nél pedig a következőket írta: "Browning bejárta a világot a rendezőjéért, és ketten együtt valami olyat adtak nekünk, amitől néha elakad a lélegzeted." A fesztiválon Emily így nyilatkozott a filmről: "Már a forgatókönyv olvasásától is kényelmetlenül éreztem magam. De volt benne valami, ami vonzott hozzá. Inkább legyen egy sarkított közönségem, minthogy készítsek egy szórakoztat filmet, amitől mindenkinek ambivalens érzései támadnak."

2012-től napjainkig: Legenda & Amerikai istenek
2012-ben helyettesítette Ophelia Lovibond angol színésznőt, és ő alakította a női főszerepet a Nyár februárban című filmben, ami Jonathan Smith azonos című regényén alapul. A forgatásra Cornwallban került sor, és a filmben szerepet kapott Dominic Cooper, valamint Dan Stevens is. 2012 júliusában beválasztották a God Help the Girl címá musical filmbe, amint a Belle and Sebastian nevű együttes frontembere, Stuart Murdoch készített. Emily alakította Eve-et, a szerep pedig valódi, élőben elhangzott éneklést igényelt. A forgatás 2012. július 8-án kezdődött, majd augusztus 12-én fejezték be.

Ezután megkapta Catherine Hardwicke szerepét a Plush-ben, Cam Gigandet oldalán. A szerepet eredetileg Evan Rachel Woodnak szánták, de neki egyéb projektjei miatt nem fért bele az idejébe. A filmben szerepet kapott Xavier Samuel is, akivel korábban Rémálom-sziget forgatásán találkozott. A Sebastián Silva által rendezett filmet a 2013-as Sundance Filmfesztiválon mutatták be, a film.com pedig "top választásnak" nyilvánította.

2014-ben a leginkább a Trónok harcából ismert Kit Harington oldalán tűnt fel a Pompeji-ben. A filmet részben Torontóban, részben pedig a valódi Pompejiben forgatták. Emily tartott egy kis szünetet a forgatás alatt, és hazautazott Ausztráliába, hogy a San Fransiscóban alapított együttes, az Imperial Teen "No Matter What You Say" című dalához készülő klipben szerepelhessen, Guy Franklin rendezésében. A videóban Emily alakítja a főszerepet, mint egy "élő művészeti darab."

2014-ben leforgatta az Eddie O'Keefe által rendezett Shangri-La Suite-et. A történet két fiatal szerelmesről szól, akik 1974-ben megszöknek egy elmegyógyintézetből, hogy nagy utazást tegyenek Los Angelesbe, és megvalósítsák a fiú életének álmát, hogy megölje példaképét, Elvis Presleyt, aki mellékszereplőként tűnik fel. A filmben látható még Luke Grimes és Avan Jogia is. Ugyanebben az évben szerepelt a Years & Years "Take Shelter" című dalához készült klipben.

2015-ben látható volt a Legenda című életrajzi krimi-thrillerben, mint a női főszereplő. Tom Hardy alakította a híres testvérpárost, Reggie és Ronnie Krayt, Emily pedig Frances Shea-t, Reggie Kray első feleségét. Ezután megkapta Laura Moon szerepét az Amerikai istenekben, ami Neil Gaiman azonos című regényén alapul. Az író így nyilatkozott a választásról: "Emily Browning már A balszerencse áradásában elbűvült. Most nagy kihívás előtt áll: Laura egy trükkös karakter, a tévés Laura pedig még trükkösebb és még veszélyesebb, mint a könyves változata. Csodálatos időszak lesz, ahogyan Laurát életre kelti." A sorozat bemutatójára 2017. április 30-án került sor. Ugyanebben az évben szerepelt a Golden Exits című drámában, Alex Ross Perry rendezésében. A filmben feltűnik még Adam Horovitz, Mary-Louise Parker és Jason Schwartzman is.

ÉRDEKESSÉGEK
- A színészkedés előtt divattervező szeretett volna lenni.
- A szellemhajó víz alatti jelenetében apró súlyokat rögízettek rá, hogy ruhája ne lebegjen folyton az arca előtt.
- A balszerencse áradásának forgatásán aggódott, hogy kirúghatják, mert olyan sokat nevetett Jim Carrey-n.
- A film forgatásán emellett magassarkút kelett viselnie a ruhája alatt, mert Liam Aiken sokkal magasabb volt nála.
- Állítása szerint úgy sajátította el az amerikai akcentust, hogy gyerekként a Szezám utcát nézte.
- Van egy Jasper nevű cicája, és egy Roxy nevű kutyusa.
- Van egy piercingje az orrában, valamint a köldökében.
- 2011-ben az ausztrál FHM a világ 90. legszebb nőjének kiáltotta ki.
- 2002-ben AFI-díjat nyert, majd 2004-ben ő volt a díj átadója.
- Peszketáriáus, vagyis olyan vegetáriánus, aki eszik halat.
- Jelentkezett Carrie (2013) és Katniss Everdeen szerepére Az Éhezők Viadalában (2012).
- Az Álomháború kedvéért platinumszőkére változtatta frizuráját, valamint hónapokig súlyokkal és fegyverekkel edzett. A forgatás befejezáse után nagyon rövidre kellett vágatnia haját, mert a festék annyira tönkretette.

FILMOGRÁFIA
Filmek

2017 Golden Exits ... Naomi
2016 Shangri-La Suite ... Karen
2015 Legenda / Legend ... Frances Shea
2014 Pompeji / Pompeii ... Cassia
2014 God Help the Girl ... Eve
2013 Plush ... Hayley
2013 Nyár februárban / Summer in February ... Florence Carter Wood
2013 A burok / The Host ... Wanda / Petals Open to the Moon
2013 Rémálom-sziget / Magic Magic ... Sara
2011 Sleeping Beauty ... Lucy
2011 Álomháború / Sucker Punch ... Babydoll
2009 Hívatlan vendég / The Uninvited ... Anna
2006 Padlón / Stranded ... Penny
2004 Lemony Snicket - A balszerencse áradása / A Series of Unfortunate Events ... Violet
2003 After the Deluge ... Maddy
2003 Ned Kelly - A törvényen kívüli / Ned Kelly ... Grace Kelly
2003 A sötétség leple / Darkness Falls ... Young Caitlin
2002 A szellemhajó / Ghost Ship ... Katie Harwood
2001 Az ember, aki beperelte Istent / The Man Who Sued God ... Rebecca Myers
1998 A mennydörgés visszhangja / The Echo of Thunder ... Opal Ritchie

Sorozatok
2017 Amerikai istenek / American Gods ... Laura Moon (8 epizód)
2000-2002 Kisvárosi zsaruk / Blue Heelers ... Hayley Fulton (9 epizód)
2001 Doktor Halifax ... Christy O'Connor (1 epizód)
2000-2001 Something in the Air ... Alicia (5 epizód)
2001 A szexbomba / Blonde (minisorozat) ... Fleece (2 epizód)
2000 Thunderstone ... Clio (13 rész)
1999 High Flyers ... Phoebe (26 epizód)

Egyéb
2004 A Series of Unfortunate Events (videójáték) ... Violet Baudelaire (hang)

DISZKOGRÁFIA
Sucker Punch

Megjelenés: 2011. március 22.
Kiadó: WaterTwower Music
Dalok, melyekben Emily hallható:
- Sweet Dreams (Are Made of This)
- Where Is My Mind? (Yoav feat. Emily Browning)
- Asleep"

Plush
Megjelenés: 2013. szeptember 16.
Kiadó: Varése Sarabande Records
Dalok, melyekben Emily hallható:
- Introdubtion
- Close Enough to Kill
- Half of Me
- The Look in Your Eye (Jack Version)
- Half of Me (Enzo Remix) (feat. Thomas Dekker)

God Help The Girl
Megjelenés: 2014. augusztus 11.
Kiadó: Rough Trade Records
Dalok, melyekben Emily hallható:
- Act of the Apostle
- Pretty When the Wind Blows
- God Help the Girl
- The Psychiatrist Is In
- If You Could Speak (with Hannah Murray)
- Perfection as a Hipster (with Neil Hannon)
- Come Monday Night
- I'm Not Rich (with Hannah Murray and Olly Alexander)
- I'll Have to Dance with Cassie
- Musician, Please Take Heed
- Down and Dusky Blonde (with Hannah Murray)

Köszönöm a lehetőséget! meghajolo.gif
2 felhasználónak tetszik: jessicamoorejm90, duracell
2017. június 03. 12:04 #3
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A bájos hölgy adatlapja a másik bájos hölgyé! biggrin.gif Az egyetlen pályázónk, Lindsay019 kapja a lapot. Jó szerkesztést! heart.gif
4 felhasználónak tetszik: jessicamoorejm90, Lindsay019, funny18, duracell
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!