pontosan. valamikor regebben volt itt egy cikk, hogy mas nepek kutyat esznek es hirtelen mindenki ellenezni kezdte, hogy ez mekkora kegyetlenseg. mennyivel masabb egy disznot megenni, mint ebet? mind a ketto allat de erdekes, malacokert es tyukokert mar sokkal kevesebben kampanyolnak, pedig ha hiszitek, ha nem, azok is ugyanolyan allatok, mint barmelyik masik. szoval eleg nagy fail, amikor valaki allatvedonek/allatbaratnak mondja magat egy tal vasarnapi husleves mellett. de mint mindig, ez csak egy velemeny, senki nem eroszakol ra a masikra semmit.
mindossze egy fel eve, hogy nem eszem hust es nem vegan vagyok, hanem vegetarianus. mivel ez nem egy eget rengetoen hosszu idotartam nem tudok senkinek sem tapasztalatokat mondani az egeszsegemmel kapcsolatban. a koleszterinem ugyan egy picit alacsony zsirok hijan, de jobb, mint forditva. akit erdekel a tema ugyis utananez, milyen hianyok fellepese lehetseges a szervezetben. minden ember mas egyebkent, ezzel sem mondtam sok ujat; egy verszegeny, tartos/orokletes betegsegben szenvedonek nyilvan nem szokas ilyesmit tanacsolni. aki meg egeszseges es van egy csoppnyi esze is, nem lesz rokkant az elkovetkezendo evekben sem, hus nelkul.
Miley Cyrus: „Ha húst eszel, nem szereted az állatokat!”
2017. július 11. 16:29
Idézet (Eveningforest @ 2017.07.11. 15:31)
Ez fordítva is sajnos ugyan így van.
És minő meglepő, hogy ennek az életmódnak a követői papolnak most is itt ezerrel burkoltan, hogy micsoda szívtelen, rongy alak az, aki megeszi a disznó meg csirke húst
Azoknak, pedig akik azt mondják "növényeket enni más, mert nem éreznek", gondolkozzanak már el azon, hogy akkor miért nőnek bizonyos zenék mellett jobban, ha annyira érzékelik a külvilágot, mint egy kanapé... Ennyi erővel meg nyugodtan utálhatja mindenki a ragadozó állatokat is, mert ők is húst esznek, pedig biztos tudnák mással pótolni azt az élelmet, ha annyira akarnák.
Van, aki szereti az állatokat és attól húst eszik, van aki meg ettől nem eszik húst. Nem kéne ennyire magas lóról beszélni erről a mással lehet pótolni meg egészségesebb témáról, mindenki eldönti maga, hogy mit akar. Én se akarok megtéríteni egy vegánt/vegetáriánust se a hús mellett, amit leírok azt azért teszem, hogy rámutassak, mennyire degradálóan akarják egyesek ráerőszakolni a témát illetően a saját látásmódjukat másra.
2017. július 11. 16:38
Lysandranevravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.11.24. Hozzászólás: 301 Csatolások: 0 Azonosító: 261023 offline |
Gothic01, teljes mértékben igazad van.
Én nem értem, miért kell a vegetáriánusoknak és vegánoknak azt hangoztatniuk, hogy aki megeszi a húst az egy szívtelen gyilkos. Én nem szólok bele mások étkezési szokásaiba, más se szóljon bele az enyémbe.
Én nem értem, miért kell a vegetáriánusoknak és vegánoknak azt hangoztatniuk, hogy aki megeszi a húst az egy szívtelen gyilkos. Én nem szólok bele mások étkezési szokásaiba, más se szóljon bele az enyémbe.
2017. július 11. 16:39
LollyPoop |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.03.08. Hozzászólás: 942 Csatolások: 0 Azonosító: 262892 offline |
Idézet (Gothic01 @ 2017.07.11. 16:29)
És minő meglepő, hogy ennek az életmódnak a követői papolnak most is itt ezerrel burkoltan, hogy micsoda szívtelen, rongy alak az, aki megeszi a disznó meg csirke húst
Azoknak, pedig akik azt mondják "növényeket enni más, mert nem éreznek", gondolkozzanak már el azon, hogy akkor miért nőnek bizonyos zenék mellett jobban, ha annyira érzékelik a külvilágot, mint egy kanapé... Ennyi erővel meg nyugodtan utálhatja mindenki a ragadozó állatokat is, mert ők is húst esznek, pedig biztos tudnák mással pótolni azt az élelmet, ha annyira akarnák.
Van, aki szereti az állatokat és attól húst eszik, van aki meg ettől nem eszik húst. Nem kéne ennyire magas lóról beszélni erről a mással lehet pótolni meg egészségesebb témáról, mindenki eldönti maga, hogy mit akar. Én se akarok megtéríteni egy vegánt/vegetáriánust se a hús mellett, amit leírok azt azért teszem, hogy rámutassak, mennyire degradálóan akarják egyesek ráerőszakolni a témát illetően a saját látásmódjukat másra.
2017. július 11. 16:56
ColorBirdくそくらえ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.06. Hozzászólás: 1781 Csatolások: 4 Azonosító: 193475 offline |
*vegetáriánus.
Én is vegetáriánus vagyok, de ilyet akkor sem jelentenék ki. Ugyanúgy szeretheti valaki az állatokat, ha eszik húst, ha nem. Sajnos az ilyen emberek miatt jött létre a vegán/vegetáriánus sztereotípia, ami szomorú. Nem szükséges rá erőszakolni ezt az emberekre, csak még jobban elmegy a kedvük az egésztől. Ha valaki meg akar válni a hústól, akkor meg is fog. A hússal egyébként nem lenne akkora baj, mert igenis kell a fehérje, csak akkora mértékben fogyasztja az emberiség, hogy a 'haszon' állatok tartása egy brutális szintre zuhant, mivel a mennyiség számít már, és nem a minőség. Szörnyű, hogy a nagy üzemekben mekkora szenvedéseken mennek keresztül ezek az ártatlan lények. Létesítenek bio farmokat is, ahol úgy gondozzák az állatokat, ahogy szabadna, csak hát ez nem elég az embernek. Ebben a videóban ez tökéletesen bemutatják, érdemes megnézni. (hozzátenném, hogy ez a videó volt egyben az egyik ok, amiért ezt az életstílust választottam. )
Én is vegetáriánus vagyok, de ilyet akkor sem jelentenék ki. Ugyanúgy szeretheti valaki az állatokat, ha eszik húst, ha nem. Sajnos az ilyen emberek miatt jött létre a vegán/vegetáriánus sztereotípia, ami szomorú. Nem szükséges rá erőszakolni ezt az emberekre, csak még jobban elmegy a kedvük az egésztől. Ha valaki meg akar válni a hústól, akkor meg is fog. A hússal egyébként nem lenne akkora baj, mert igenis kell a fehérje, csak akkora mértékben fogyasztja az emberiség, hogy a 'haszon' állatok tartása egy brutális szintre zuhant, mivel a mennyiség számít már, és nem a minőség. Szörnyű, hogy a nagy üzemekben mekkora szenvedéseken mennek keresztül ezek az ártatlan lények. Létesítenek bio farmokat is, ahol úgy gondozzák az állatokat, ahogy szabadna, csak hát ez nem elég az embernek. Ebben a videóban ez tökéletesen bemutatják, érdemes megnézni. (hozzátenném, hogy ez a videó volt egyben az egyik ok, amiért ezt az életstílust választottam. )
2017. július 11. 17:50
susyhs98visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.28. Hozzászólás: 319 Csatolások: 0 Azonosító: 194889 offline |
Oké, attól, hogy valaki ezt az életvitelt követi, és ezt vallja, még nem kell leszólni! Van igazság a mondanivalójában, de mindenki maga dönti el, hogy akar-e enni vagy nem. Komolyan mondom, szomorú, hogy néhány ember mennyire nem gondol bele a dolgokba. Mindenki a másikat piszkálja, azért kommentelni, hogy a másikat szidjad, mert éppen vegán vagy nem vegán, az aztán nagy tudomány, gratulálok! Én is vegetáriánus vagyok, később vegán szeretnék lenni, ha feljebb cseperedek, de én nem hirdetem, mert mindenki maga dönti el. Másrészt, én részemről örülök, ugyanis Miley hirdethetné a vegánság helyett a terrorizmust is, vagy akármilyen más rossz irányzatot is, mégsem ezt teszi. Én személy szerint büszke vagyok rá, pedig alapból nem tartozik a legkedvencebb előadóim közé.
2017. július 11. 18:33
Baharka34visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.06. Hozzászólás: 434 Csatolások: 0 Azonosító: 199630 offline |
Idézet (Medeah. @ 2017.07.11. 14:59)
Az emberi szervezetnek NINCS SZÜKSÉGE HÚSRA! És annyira bírom, amikor az emberek azt mondják, hogy a vegánok/vegák meg a növényeket gyilkolják le... -.-" Különben meg a növények felé táplált empátia teljes mértékben hülyeség. A növényeknek N I N C S idegrendszerük, nem éreznek fájdalmat! Egyébként meg az emberi faj eredetileg vegetáriánus volt. A húsmentes étrend enyhítheti az éhezést a Földön... mondjuk ez már picit másabb téma.
No offense.. de akkor ennek nézz jobban utána, mert a növények is éreznek fájdalmat
2017. július 11. 19:08
basszus, akkor ezek szerint nem szeretem az állatokat. de egyébként nem hiszem, hogy pont Miley lesz aki megmondja, ki mit szeret és mit nem.
amúgy teljes mértékben egyetértek azzal, amit Gothic01 írt, általában a vegán életmódot folytatók szoktak erőszakosan fellépni, és idiótának nevezni azokat akik esznek húst. lásd, mostani helyzet.
én például sosem szólnék meg valakit azért, mert vegetáriánus/vegán, de ne hogy már pont egy Mileyhoz hasonló lányka kezdjen el papolni az egészséges életmódról meg arról hogy mi jó és mi nem az embernek.
amúgy teljes mértékben egyetértek azzal, amit Gothic01 írt, általában a vegán életmódot folytatók szoktak erőszakosan fellépni, és idiótának nevezni azokat akik esznek húst. lásd, mostani helyzet.
én például sosem szólnék meg valakit azért, mert vegetáriánus/vegán, de ne hogy már pont egy Mileyhoz hasonló lányka kezdjen el papolni az egészséges életmódról meg arról hogy mi jó és mi nem az embernek.
2017. július 11. 19:10
Pocokvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.26. Hozzászólás: 417 Csatolások: 0 Azonosító: 186682 offline |
Teljes mértékben felesleges ekkora feneket keríteni ennek a témának. A húspártiak sem próbálják meg állandóan lenyomni mások torkán a véleményüket, miszerint "húst hússal" kell enni, aki nem ezt teszi nem ember. Mindig csak a vegetáriánusok mutogatnak újjal a többiekre. (Legalábbis én eddig nem tapasztaltam mást) Mindig is voltak, és mindig is lesznek olyan emberek, akik húst esznek, és lesznek akik nem.
Akik rögtön azzal jönnek, hogy a kutyákat/disznókat (két szélsőséges példa) megenni embertelen, az valóban nézzen utána a dolgoknak, mivel de, kutatások igazolják, hogy a növények is éreznek. Akkor most mi lesz? S szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét, hogy amennyiben az őseink nem kezdték volna el babusgatni a kutyákat/macskákat/nyuszikat akkor senki nem tekintene rájuk úgy, ahogy azt ma tesszük.
Akik rögtön azzal jönnek, hogy a kutyákat/disznókat (két szélsőséges példa) megenni embertelen, az valóban nézzen utána a dolgoknak, mivel de, kutatások igazolják, hogy a növények is éreznek. Akkor most mi lesz? S szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét, hogy amennyiben az őseink nem kezdték volna el babusgatni a kutyákat/macskákat/nyuszikat akkor senki nem tekintene rájuk úgy, ahogy azt ma tesszük.
2017. július 11. 19:28
pergerhanna05visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.04.14. Hozzászólás: 161 Csatolások: 0 Azonosító: 242693 offline |
Már elnézést, de a disznókat, a csirkét stb. elsősorban nem azért tenyésztik, hogy megegyük?
2017. július 11. 20:09
Mondja a csaj, aki a kiskutyáját felügyelet nélkül hagyta a kertjében, hogy nyugodtan elragadhassa egy farkas. Tipikus hollywoodi hipokrita.
2017. július 11. 21:24
Tipikus mélyenszántónak látszani akaró, de amúgy abszolút végiggondolatlan és hülye kijelentés. Egyrészt, az ember mindenevő, ennyi. Ezen vitatkozni fölösleges mert ez egy tény és kész. Másrészt pedig, nehogy azt higgye bárki is hogy ezt egy állatgyűlölőtől hallotta, imádom az állatokat, gyerekkorom óta szeretem, tartom és védem is őket. De azok az állatok, amiket megeszünk, valójában tenyészállatok amik, csúnyán hangzik, de direkt ezért élnek, tehát ha nem ennénk meg őket, eleve nem is születnének meg.
2017. július 11. 21:28
Brandy♥Pizza♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.02. Hozzászólás: 5320 Csatolások: 379 Azonosító: 148501 offline |
Emberi szervezetnek kell a hús és sajnos pl a tyúkot nem azért tartjuk hogy védje a házat stb hanem hogy meg együk de ez az élet renje viszont azokat meg vettem aki kutya macska húst eszik!
2017. július 11. 21:29
Izzy2011visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.23. Hozzászólás: 156 Csatolások: 0 Azonosító: 204291 offline |
Sok szűklátókörű, vegán ellenes magyar. Szomorú. Végig se olvasom a kommenteket. Miért kell egyből támadni? Ha végig gondolod amit Miley mond, rájössz, hogy igaza van. Amúgy meg miért kell folyton vitázni. Élni és élni hagyni. (egy kis vegán reflekció a végére)
Kapcsolódó sztárok
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Megint Nickre akadtak ki.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.