Endre (Morcsányi Géza) egy vágóhíd pénzügyi igazgatójaként dolgozik, bénult bal kezével éppúgy megbékélt már, mint a magányos életével, csak annyit szeretne, hogy mindenki békén hagyja. Egy nap új dolgozó érkezik a vállalathoz Mária (Borbély Alexandra) személyében, aki autizmusa révén teljesen kilóg az ottani környezetből: a végletekig pedáns, roppant zárkózott, egymagában ebédel, és persze irtózik minden szociális interakciótól.
Ennek a két embernek látszólag nem sok köze lehet egymáshoz, ám sorsuk mégis összefonódik, ami egy, a vágóhídon történt jelentéktelen bűntény nyomozása során derül ki. A rendőrség ugyanis pszichológiai vizsgálatot rendel el a dolgozók között, az álomfejtés során pedig hőseink rádöbbennek, hogy egy közös világban járnak éjszakánként, és egy szarvaspár formájában ugyanazt azt álmot élik meg mindketten napról napra. Gyönyörű téli tájakon járnak, patakból isznak, élelmet keresnek, és szavak nélkül is tökéletesen értik és érzik egymást. A valóság azonban már közel sem ilyen álomszerű, hiszen Endre és Mária még egy egyszerű beszélgetést is nehezen kezdeményeznek egymással zárkózottságuk, félelmeik és gátlásaik miatt. Vajon az ügyetlenebbnél ügyetlenebb próbálkozásokkal sikerül egymás falait végleg lerombolni, vagy az álomvilág csodás összhangja keserű csalódássá válik a mindennapokban?
Rendező: Enyedi Ildikó
Szereplők: Morcsányi Géza (Endre), Borbély Alexandra (Mária), Nagy Ervin (Sanyi), Tenki Réka (Klára), Békés Itala (Zsóka), Schneider Zoltán (Jenő), Bata Éva (Jutka), Mácsai Pál (nyomozó), Jordán Tamás (Mária orvosa)