Starity

Úgy néz ki, hogy újra állandó lakói lehetnek Magyarországnak a medvék

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2018. június 20. 11:44 #1
- törölt felhasználó -    
Újra lakhatnak medvék Magyarországon is. Bár régen is volt, hogy medve vagy farkas elkószált hazánkba, de most úgy néz ki, hogy új életterük is lehet Magyarország!
A teljes cikkhez kattints ide!
2018. június 20. 12:17 #2
CsacskaCsajszi
CsacskaCsajszi
visszatérő vendég

StátuszSemmi :P
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 218
Csatolások: 0
Azonosító: 265323
Hu huhuhuhuhu juhuuuu! Cukkantó macik!
2018. június 20. 12:23 #3
Viró
Viró
visszatérő vendég

Státuszbe like snow. cold, but beautiful.
Hozzászólás: 299
Azonosító: 261532
Na ne! Már itt is? Lassan már az utcára se lehet lesz kimenni!
2018. június 20. 12:41 #4
- törölt felhasználó -    
Ők is élőlények nekik is kell járkálni... wink.gif
2018. június 20. 13:52 #5
jelena4ever
jelena4ever
új tag

Státuszbelieberforlife
Hozzászólás: 95
Azonosító: 262709
uuuyyy imádom a medvéket, szlovéniában töbször is láttam és minden amit mondani tudok az h szerintam nem kell tőlük félni
2018. június 20. 15:54 #6
Jelenaaa
Jelenaaa
új tag

StátuszExpecto Patronum!
Hozzászólás: 18
Azonosító: 253261
Mi az,hogy nem kell felni toluk jelena4ever? Te vegiggondoltad, ami irtal? Mert elegge nagy butasag.
2018. június 20. 17:38 #7
LuLu011019
LuLu011019
új tag
Hozzászólás: 5
Azonosító: 254309
Jelenaaa adom
2018. június 20. 19:40 #8
Selena Gomez Fan.2
Selena Gomez Fan.2
#EvilRegal
Hozzászólás: 1983
Csatolások: 4
Azonosító: 200866
Eléggé ijesztő ami itt folyik. Borsodban élek, én tőlem néhány kilométerre mászkálnak. sad.gif
2018. június 20. 21:19 #9
BeJoyful
BeJoyful

Státusz"Az erőt mi többé tesz, mindig magadban keresd!"
Hozzászólás: 739
Csatolások: 16070
Azonosító: 261400
Szegény medve, mintha pestises lenne. Mióta egy vállalkozó szellemű maci picit elcsatangolt, mindjárt medve invázióval "ijesztgetik" a buta népet. Komolyan ennyire uborka szezon van? _nevet.gif És igen, lehet veszélyes egy medve, de ugye ha piros lámpánál nem lépsz le az útra nem fog elütni direkt egy busz. _nevet.gif Rengeteg országban van medve, sőt rosszabb is és még nem pusztultunk ki. Szerény véleményem szerint az emberek sokkalta veszélyesebbek az állatokra nézve. Ők ösztönből védekezésből vagy igen véletlen benézi és táplálék szempontjából öl. Sport vadász ember ölő medvét én még nem láttam... 110.gif
2018. június 20. 21:30 #10
kicsicsoda
kicsicsoda
visszatérő vendég

Státuszhad legyek, egy könnyű csepp az arcodon, vadvirág a sírodon ...
Hozzászólás: 113
Azonosító: 233854
BeJoyful
teljesen egyet értek veled!
2018. június 20. 21:32 #11
riri17
riri17
coup d'état

Státuszyou risk it all to feel alive
Hozzászólás: 15998
Csatolások: 3351
Azonosító: 141001
amerre én lakom rengeteg vad van, főleg vaddisznók és szarvasok, medvét még nem láttam errefelé, de ami késik nem múlik! egyébként a medvének is kell valahol élnie, gondolom valami megzavarta, azért jött ki az erdőből.
2018. június 21. 09:43 #12
romlottspárgatök
romlottspárgatök
új tag
Hozzászólás: 69
Azonosító: 269740
Idézet (BeJoyful @ 2018.06.20. 21:19)
Szegény medve, mintha pestises lenne. Mióta egy vállalkozó szellemű maci picit elcsatangolt, mindjárt medve invázióval "ijesztgetik" a buta népet. Komolyan ennyire uborka szezon van?  _nevet.gif És igen, lehet veszélyes egy medve, de ugye ha piros lámpánál nem lépsz le az útra nem fog elütni direkt egy busz.  _nevet.gif Rengeteg országban van medve, sőt rosszabb is és még nem pusztultunk ki. Szerény véleményem szerint az emberek sokkalta veszélyesebbek az állatokra nézve. Ők ösztönből védekezésből vagy igen véletlen benézi és táplálék szempontjából öl. Sport vadász ember ölő medvét én még nem láttam... 110.gif

Mindenki bátornak hiszi magát. De ha összefutnál egy macival nem hiszem, hogy az lenne az első gondolatod, hogy semmi gáz, mert az ember veszélyesebb nála. Persze lehet, hogy tévedek.
2018. június 21. 12:24 #13
- törölt felhasználó -    
Biztos van oka annak, hogy ezek az állatok már Magyarországon is járkálnak. Szerintem addig nincs gond, amíg nem bántják őket. Nem mondom azt, hogy nem veszélyesek, mert egy ijedt vagy netalántán éhes medve simán rátámad az emberre, de ha nincs kiváltó ok, nem riogatják őket, vagy nem kezd el valaki sikoltozva rohanni a medve elől, addig szerintem nem fog senkinek nekimenni.
1 felhasználónak tetszik: BeJoyful
2018. június 21. 12:35 #14
BeJoyful
BeJoyful

Idézet (romlottspárgatök @ 2018.06.21. 09:43)
Mindenki bátornak hiszi magát. De ha összefutnál egy macival nem hiszem, hogy az lenne az első gondolatod, hogy semmi gáz, mert az ember veszélyesebb nála. Persze lehet, hogy tévedek.

Nem mondtam egy szóval se, hogy bátor vagyok. Mondanám hogy fuss neki újra hátha meglesz a lényeg, de úgy gondolom mindenkinek meg van a maga véleménye. Amit tiszteletben kellene tartanunk, de tudom ez nehezen megy..
Ha pedig majd összefutok egy "macival" az szerintem legyen az én gondom, hogy milyen reakciót vált majd ki belőlem. pardon.gif
2018. június 21. 14:46 #15
romlottspárgatök
romlottspárgatök
új tag
Hozzászólás: 69
Azonosító: 269740
Idézet (BeJoyful @ 2018.06.21. 12:35)
Nem mondtam egy szóval se, hogy bátor vagyok. Mondanám hogy fuss neki újra hátha meglesz a lényeg, de úgy gondolom mindenkinek meg van a maga véleménye. Amit tiszteletben kellene tartanunk, de tudom ez nehezen megy.. 
Ha pedig majd összefutok egy "macival" az szerintem legyen az én gondom, hogy milyen reakciót vált majd ki belőlem.  pardon.gif

Lényegében azt írtad, hogy nem kell a macit úgy beállítani mintha pestises lenne, mert nem bánt, csak esetleg ösztönből megkóstol és az ember rosszabb nála. Azt hittem találkozni szeretnél eggyel smileeee.gif

Ennyi erővel ne a te gondod legyen az ha a "buta nép" tart a medvétől. (még szerencse, hogy neked könnyen megy mások tiszteletben tartása meghajolo.gif )
2018. június 21. 17:20 #16
BeJoyful
BeJoyful

Idézet (romlottspárgatök @ 2018.06.21. 14:46)
Lényegében azt írtad, hogy nem kell a macit úgy beállítani mintha pestises lenne, mert nem bánt, csak esetleg ösztönből megkóstol és az ember rosszabb nála. Azt hittem találkozni szeretnél eggyel smileeee.gif
Ennyi erővel ne a te gondod legyen az ha a "buta nép" tart a medvétől. (még szerencse, hogy neked könnyen megy mások tiszteletben tartása  meghajolo.gif  )

Na Akkor,
#1 Mi emberek vagyunk, akik igen is folytonosan bepofátlankodunk az állatok élőhelyére. Nem egy faj halt már ki és fog is, mert "kell a hely". Szóval ahogy írták tőlem függetlenül a medve elkóborlásának oka van, ha az élőkörnyezete nem lenne zaklatva eszébe se jutna, hogy a nyugalmas területről "beköltözzön" a nagyvárosba.
#2 Nem véletlen gyűjtő kifejezést használtam, hogy "emberek", de te ezt szinte személyes sértésnek veszed.
#3 Én a cikkre reagáltam, kifejtettem egy véleményem, mert demokrácia van és szabad országban élünk, úgy gondolom.
#4 Te a cikk helyett az én személyes véleményemre reagáltál
#5 Invázióról beszélne 1-2 medve esetében pedig teljesen értelmetlen, felesleges pánik keltés.
#6 Ha pedig még is maradnak medvék, a cikk címében benne van "újra állandó lakói..." szóval korábban is éltek már itt medvék és a magyar nemzet még mindig talpon van.

A pedig az "Azt hittem találkozni szeretnél medvével" mondatodról pedig csak annyit, hogy a hiszem és a tudom között nagy a különbség. a korábbi véleményemből fogalmam sincs honnan vetted, hogy találkozni szeretnék medvével, mert egyáltalán nem erről szólt amit írtam.
2018. június 21. 17:41 #17
- törölt felhasználó -    
Ennek a cikknek nem nagyon látom sok értelmét, mert kvázi pánikkeltés az egész, és félinformációkat tartalmaz. Itthon szinte egyedül a Bükk és a Mátra területe az, ami ideális élőhely a medvék számára, csak itt észlelték azokat a medvéket, amik valószínűleg az országhatáron túlról jöttek. Ráadásul a nemrégiben felbukkant medve, ami bejárta a fél országot, lehetséges, hogy eleve elszökött valahonnan, legalábbis sokan ezt gondolják, rajta kívül pedig még egy medvét észleltek (aminek ugyan feltételezik, hogy bocsai is vannak) az országban.
Egyébként pedig más országokban is élnek medvék, mégis megférnek mellettük az emberek, mert tudják, hogyan kell velük együtt élni és viselkedni. Mondjuk ezt is érdemes lett volna betenni a cikkbe, hiszen a Bükki Nemzeti Park plakátot is csinált arról, hogyan kell viselkedni, ha medvét látunk, és ez a környező településeken, erdőkben kihelyezésre került.
A medvék élőhelyét amúgy mi vettük el, ők voltak itt előbb, szóval egy szava se lehet az embereknek, ráadásul a vadállomány is annyira elszaporodott már a vadászat ellenére (mivel ugye nem voltak nagyobb ragadozók az erdeinkben), hogy a medvék felbukkanása csak jót tehet az egyensúly visszaállásának. Farkasok is már évek óta élnek a Bükkben egyékbént, csak abból valahogy nem kerekedett ekkora szenzáció.
Plusz ugye, normális esetben a medvék nem jönnek lakott területre, úgyhogy elég extrém eset az, hogy településeken látták rohangálni, ilyen nem fordul elő állandó jelleggel azokban az országokban sem, ahol őshonosak.
2018. június 22. 19:56 #18
LenieJ
LenieJ
új tag
Hozzászólás: 64
Azonosító: 270132
Az igaz , hogy tényleg nem szabad bántani őket , mert végül is ők is élőlények . De azért elég félelmetesen hangzik az , hogy medveveszély van Magyarországon .
2018. július 06. 12:56 #19
Gabe Logan
Gabe Logan
Prince of Playstation Platinum♛

StátuszPlaystation for the Gamers
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 3343
Csatolások: 30
Azonosító: 210618
Kedvelem a medvéket, de azért én sem szívesen futnánk össze velük biggrin.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!