Én a három játékot ismerem a könyveket nem olvastam. A Witcher 3-at kétszer is végig játszottam plusz a kiegészítőket is olyan 150 órát töltöttem a játékkal. Egyébként a három játék közül egyértelműen az első a kedvencem még úgy is hogy azt csak egyszer játszottam végig. Az fogott meg benne azonnal hogy érezhető volt hogy ez egy kelet európai játék szlávos népies fantasy világgal. És ami bitang jó volt az első játékban az a harcrendszer és hogy mindig nagyon fel kellett készülni a szörnyekből. Utánuk kellett olvasni mik a sebezhető pontjaik, főzeteket kellett használni, a kardot mindig megfelelően kellet edzeni és figyelni kellett rá hogy acélt vagy ezüst kardot forgatunk az ellenféllel szemben. Rendesen bevonta a játékost a game a vadászatba. És ugyanúgy ahogy a sorozatban a játékos Geralt irányítása által csak egy szörnyvadász aki belekeveredik az eseményekbe és sokszor csak szemlélője annak ami körülötte zajlik a világban. De valahogy mindig Geralt kardja által alakulnak a történetek.
Aztán jött a sorozat pár év múltán és hááá meg kell követnem magam mert én nagyon előítéltes voltam a netflix sorozatával kapcsolatban. Ezt a szokásomat igyekszem mostanában már elvetni öreg vagyok én már az ilyen fröcsögéshez meg hype vonatokara sem ülök fel.
De szóval nagyon tetszett és bizony nem egy néző barát sorozat. Aki itt valamilyen szintű Witcher háttérrel nem rendelkezik az rögtön az elsőrész után el veszítheti a fonalat mert a sorozat nem xarozik rengeteg névvel helyszínnel és eseménnyel dobálózik és ezt végig fentartja.
Voltak gyengébb és erősebb epizódok az évadban. Ami tetszett az Geralt és Yennefer megvalósítása minkét színész kiválóan dolgozott.
Igaz vannak a sorozatban gyengébb castingok mint Triss Merrigold és Ciri (szerintem nem lett jó választás egyik színész sem a szerepre). De az alakításuk korrekt így öszességében rendben van az egész.
Nagyon várom a következő évadot főleg a többi Witcher(Vesemir, Eskel,Lambert) miatt. És hogy a készítőknek mi az elképzelésük Kaer Morhen és a többi witcher szerepeltetésével kapcsolatban.