@Kata159
Mert a külsőségek is a karakterhez tartoznak, és ez a pc hiszti csak a külsőségekről szól. A karaktereket nem csak a nevük fémjelzi, hanem a külső-belső tulajdonságaik összessége, és ha az egyik összetevő ilyen drasztikusan megváltozik, akkor már nem is beszélhetünk az eredeti karakterről, viszont ebben az esetben ne is hívják így. Példaként Thor sem fog tütüben egy varázspálcával hadonászni, hanem páncélban fog harcba indulni kezében a Mjölnirrel, de attól még senki nem lenne tündérfóbiás, ha nehezményezné az előbbi megjelenítést.
Hovatovább, nem lehetne, hogy a nagy szabadságharcban(?) ne a már jól bejáratott karaktereket rebootolják, hanem a nációk saját történeteket kapjanak? Le merem fogadni, hogy azzal a világon senkinek nem lenne baja, és ráadásul új történeteket ismerhetne meg a nagyközönség a klasszikusok mellett.
Hófehérke nem lesz fehér az élőszereplős adaptációban
2021. június 24. 08:21
Dreamchibi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.11. Hozzászólás: 784 Csatolások: 0 Azonosító: 193823 offline |
Miért nem csodálkozom?
2021. június 24. 09:19
Emmyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.17. Hozzászólás: 440 Csatolások: 0 Azonosító: 173654 offline |
Szerintem ezzel most átestek a ló túloldalára...
Szomorú látni, hogy manapság megy a nagy felháborodás ha egy fekete karaktert fehér játszik de fordítva teljesen rendben van.
Szomorú látni, hogy manapság megy a nagy felháborodás ha egy fekete karaktert fehér játszik de fordítva teljesen rendben van.
2021. június 24. 14:43
lyravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 21.01.16. Hozzászólás: 106 Csatolások: 9 Azonosító: 285920 offline |
A Disney inkább szedjen össze egy új írói vagy kreatív csapatot, mert le kéne állni az éLőSzErEpLőS klasszikusok gyártásával, szerintem. Találjanak ki új hercegnőket, hercegeket, színes bőrűekről is, hogy nekik is legyenek egyedi filmjeik. ne azzal mutassa a disney, hogy milyen elfogadó, hogy fehér szereplőket cserél színesbőrűekre, arra használva őket, hogy meglegyenek a woke pontok. Mindenki átlát már rajtuk.
12 felhasználónak tetszik:
Szandi0820,
feyre,
thundercloud,
bees knees,
heecasso,
Glamster,
Maiko,
cdamnverss,
WhiteRose.,
An_d_a,
Pheebs,
Harlow
2021. június 24. 16:16
Vanjieeeeúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 21.01.20. Hozzászólás: 66 Csatolások: 0 Azonosító: 286071 offline |
De amúgy mit háborogtok? Nem kell megnéznetek hogyha nem akarjátok. Rinyáljatok már máshol kérlek. Ahogy @tonhalszendvics előttem szólott, ezek nem azért vannak hogy kövessék teljes mértékben a meséket. Új szemszögből hozzák be a dolgokat, ha eddig még a Demónánál sem tűnt fel ez nektek... Remélem azért szuicid-hajlama egyikőtöknek sem lesz emiatt. Röhejesek vagytok, de komolyan
1 felhasználónak tetszik:
tonhalszendvics
2021. június 24. 20:19
rosa82 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.09. Hozzászólás: 2098 Csatolások: 0 Azonosító: 201674 offline |
Felháborodnak és nyavalyognak ha ha egy nem fehér játszik olyan szerepet amit történetileg nem neki kéne de az rendben van ha eredeti fehér karaktereket mosnak feketére mert az az új divat
2021. június 24. 20:40
rosa82 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.09. Hozzászólás: 2098 Csatolások: 0 Azonosító: 201674 offline |
Akik tudnak angolul ajánlom nézzék meg a kis csaj szabályosan gyűlöli a fehér embereket és sok hírességnek neki ment rasszizmussal és homofóbiával vádolva őket, de a disney szerint egy ilyen embernek kell játszani egy mese karaktert amire gyerekek milliói felnéznek https://www.youtube.com/watch?v=Jgv0xtq9tMo
2021. június 24. 22:02
Rosiervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.06.25. Hozzászólás: 458 Csatolások: 0 Azonosító: 265083 offline |
És várjátok ki a végét, a szerencsétlen törpék mit fognak kapni a fejükre, hogy egy színesbőrű nőt (!!) dolgoztatnak ingyen házi cselédként? Mekkora szexisták, az eszem megáll
1 felhasználónak tetszik:
Glamster
2021. június 24. 23:15
SoLettisha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.29. Hozzászólás: 500 Csatolások: 0 Azonosító: 159669 offline |
A Disney nem tudja már hová nyaljon. Erőteljes nyelvcsapásokkal úszik a tökéletes szamaritánus eszményi képe felé ezzel a túlerőltetett, izzadságszagú polkorrektséggel. Le se szarnák az emberek, ha nem ez menne zsinórban. De mondjuk való igaz. Nem kell megnézni. Ha mindenki, akinek tele a töke ezzel a felnyalós színjátékkal azt mondaná, nem ad ki ezekre a filmekre pénzt, hamar a bilibe érne a kezük, mert ennek a színdarabnak, amit előadnak, közel nincs akkora közönsége, mint azt gondolják. Szóval legyen akkor tényeleg úgy, hogy akiket zavar, nem mennek el rá. Hamar eldöntődne a kérdés.
2021. június 26. 07:44
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12522 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
Idézet (Kata159 @ 2021.06.24. 01:07)
És ez most hogy kötődik Hófehérkéhez meg Arielhez?
De egyébként, ahogy említették fölöttem, gyakori dolog, hogy filmekhez, sorozatokhoz vagy színdarabokhoz bármilyen származású színészt beválogatnak. Creative freedom angolul.
De hogy hogy mindig a nemrasszista és mindenkitelfogadok emberek veszik észre és kommentálják azonnal, hogy valaki neadjistennemfehér? Miért ekkora dolog ez?
De egyébként, ahogy említették fölöttem, gyakori dolog, hogy filmekhez, sorozatokhoz vagy színdarabokhoz bármilyen származású színészt beválogatnak. Creative freedom angolul.
De hogy hogy mindig a nemrasszista és mindenkitelfogadok emberek veszik észre és kommentálják azonnal, hogy valaki neadjistennemfehér? Miért ekkora dolog ez?
Te akartad megmagyarázni, hogy MLK-et ne hasonlítsuk egy kitalált karakterrel, ezért hoztam a példát, hogy létező személyeknél is van ez a jelenség. Ez amúgy az én olvasatomban nem creative freedom, hanem netto történelemhamisítás.
2021. június 26. 15:04
Ariella2001 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.14. Hozzászólás: 1170 Csatolások: 0 Azonosító: 229442 offline |
_ToTo_. Attól, hogy valaki nem rasszista, és elfogad mindenkit, még sérelmezheti, hogy konkrétan szembe köpi saját magát a brand.
Hófehérke sápadt, hófehér bőrű (ezért HóFEHÉRke a neve). Ez nem olyan, mint Ariel, ahol nem a kinézete alapján lett elnevezve (bár hozzátenném, a fehér bőre az ártatlanságot, a vörös haja pedig a vadságot és szabadulni vágyást szimbolizálja, hovatovább, Arielnek minden testvére szőke/barna vagy fekete hajú de egyik sem vörös, ez is különböztette meg, arról nem beszélve, hogy az apja Triton, aki ha nem tévedek Posszeidón fia, Posszedión meg egyelőre nem afrikai, hanem egy olimposzi görög isten, Ariel anyja meg vörös hajú fehér halasszony Na amúgy nem erről akartam beszélni, csak láttam egy csomó helyen, hogy korábban felhozták ezt.)
Visszatérve, messze nem rasszizmus, ha azok az emberek, akik felnőttek egy mesén, kiakadnak, amiért tulajdonképpen releváns indok nélkül megváltoztatnak egy olyan karaktert, akinek a legfőbb jellemvonása az, hogy FEHÉR! Már elnézést, de akkor a BLACK Panthert, alias FEKTE macskát, játszhatja egy fehér brit színész mondjuk? Visszafele mekkora rasszizmus lenne nem? FEHÉR ember játsza a FEKETE Párducot.
Alapvetően rengeteg, komolyan rengeteg jó mese van. Ott van a Hercegnő és a Béka, vagy a Moana (Vaiana), Pocahontas. Ezek csak a klasszikusok, amik nagyon ismertek, ezekből lehetne élőszereplőset csinálni úgy, hogy meghatározott rassz játsza a főszerepet, mert úgy lett elkészítve a karakter. Komolyan nem értem azt, aki szerint oké, hogy Arielt is színesbőrű színésznő játsza, és nem, nem a rasszizmus miatt, hanem, mert Ariel kinéz valahogy éps kész. Évtizedek óta konkrétan kinéz valahogy. Lehetett volna új mesét csinálni, új történetet. A Disney most annyit csinál, hogy eladja az Ariel nevet, hozzácsapja a "black lives matter" bullshitet (mert sajnos már olyan szinten túlérzékeny a társadalom, hogy lassan tényleg bullshit lett belőle), és máris megvan a sok pénz.
LollyPoop írta: "Mert a külsőségek is a karakterhez tartoznak, és ez a pc hiszti csak a külsőségekről szól. A karaktereket nem csak a nevük fémjelzi, hanem a külső-belső tulajdonságaik összessége, és ha az egyik összetevő ilyen drasztikusan megváltozik, akkor már nem is beszélhetünk az eredeti karakterről, viszont ebben az esetben ne is hívják így. Példaként Thor sem fog tütüben egy varázspálcával hadonászni, hanem páncélban fog harcba indulni kezében a Mjölnirrel [...]"
Teljesen igaza van. Ne legyen Hófehérke, legyen akkor új Disney hercegnő. Nem lesz értékesebb a karakter azért, mert latina játsza. Aki szerint valaki többet ér a bőrszíne miatt, na ott van baj. Egyenlőek vagyunk.
Hófehérke sápadt, hófehér bőrű (ezért HóFEHÉRke a neve). Ez nem olyan, mint Ariel, ahol nem a kinézete alapján lett elnevezve (bár hozzátenném, a fehér bőre az ártatlanságot, a vörös haja pedig a vadságot és szabadulni vágyást szimbolizálja, hovatovább, Arielnek minden testvére szőke/barna vagy fekete hajú de egyik sem vörös, ez is különböztette meg, arról nem beszélve, hogy az apja Triton, aki ha nem tévedek Posszeidón fia, Posszedión meg egyelőre nem afrikai, hanem egy olimposzi görög isten, Ariel anyja meg vörös hajú fehér halasszony Na amúgy nem erről akartam beszélni, csak láttam egy csomó helyen, hogy korábban felhozták ezt.)
Visszatérve, messze nem rasszizmus, ha azok az emberek, akik felnőttek egy mesén, kiakadnak, amiért tulajdonképpen releváns indok nélkül megváltoztatnak egy olyan karaktert, akinek a legfőbb jellemvonása az, hogy FEHÉR! Már elnézést, de akkor a BLACK Panthert, alias FEKTE macskát, játszhatja egy fehér brit színész mondjuk? Visszafele mekkora rasszizmus lenne nem? FEHÉR ember játsza a FEKETE Párducot.
Alapvetően rengeteg, komolyan rengeteg jó mese van. Ott van a Hercegnő és a Béka, vagy a Moana (Vaiana), Pocahontas. Ezek csak a klasszikusok, amik nagyon ismertek, ezekből lehetne élőszereplőset csinálni úgy, hogy meghatározott rassz játsza a főszerepet, mert úgy lett elkészítve a karakter. Komolyan nem értem azt, aki szerint oké, hogy Arielt is színesbőrű színésznő játsza, és nem, nem a rasszizmus miatt, hanem, mert Ariel kinéz valahogy éps kész. Évtizedek óta konkrétan kinéz valahogy. Lehetett volna új mesét csinálni, új történetet. A Disney most annyit csinál, hogy eladja az Ariel nevet, hozzácsapja a "black lives matter" bullshitet (mert sajnos már olyan szinten túlérzékeny a társadalom, hogy lassan tényleg bullshit lett belőle), és máris megvan a sok pénz.
LollyPoop írta: "Mert a külsőségek is a karakterhez tartoznak, és ez a pc hiszti csak a külsőségekről szól. A karaktereket nem csak a nevük fémjelzi, hanem a külső-belső tulajdonságaik összessége, és ha az egyik összetevő ilyen drasztikusan megváltozik, akkor már nem is beszélhetünk az eredeti karakterről, viszont ebben az esetben ne is hívják így. Példaként Thor sem fog tütüben egy varázspálcával hadonászni, hanem páncélban fog harcba indulni kezében a Mjölnirrel [...]"
Teljesen igaza van. Ne legyen Hófehérke, legyen akkor új Disney hercegnő. Nem lesz értékesebb a karakter azért, mert latina játsza. Aki szerint valaki többet ér a bőrszíne miatt, na ott van baj. Egyenlőek vagyunk.
2021. június 27. 17:20
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12522 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
Idézet (Ariella2001 @ 2021.06.26. 15:04)
_ToTo_. Attól, hogy valaki nem rasszista, és elfogad mindenkit, még sérelmezheti, hogy konkrétan szembe köpi saját magát a brand.
Nem tudom miért nekem címezted, ugyanezt pofázom én is. Nem értem miért van szükség erre.
2021. július 06. 15:00
magicalwomen19új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 21.07.05. Hozzászólás: 58 Csatolások: 0 Azonosító: 294236 offline |
Szerintem nincs azzal baj ha egy "nem fehér bőrű" ember játssza egy hercegnő szerepét, mert az elég diszkrimináló lenne. De miért pont hófehérkét kell színesbőrű játsza?? Teljesen elveszti így a hitelességét és még el se kezdték forgati? Ha pedig mindenféleképpen ő játsza akor nem kéne a Hófehérke címet adni a filmnek
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
A kislány nem élte túl a szülést.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Kiderülhet, kitől szerezte a drogokat.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
A színésznő riposztja meglepte a férfi vendégeket.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.