Starity

Budapestre jön Audrey Tautou

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2008. április 16. 16:31 #1
Hesztia
Hesztia
anglomán
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 06.10.26.
Hozzászólás: 4103
Csatolások: 26677
Azonosító: 19294
Offline offline
Audrey Tautou világhírû francia színésznõ lesz a fõvárosban csütörtökön kezdõdõ 12. Francia Filmnapok díszvendége; a mûvész új filmje, az Egyedül nem megy premierjére érkezik a magyar fõvárosba - közölte a szervezõk nevében Tamás Dorka sajtóreferens.

A közlés szerint a színésznõ a pénteki sajtónap után a szombatot kikapcsolódással, városnézéssel szeretné tölteni. Az Amélie csodálatos élete (2002) címû filmmel ismertté vált színésznõ soha nem járt még Magyarországon, így örömmel fogadta el a Francia Filmnapok szervezõinek meghívását. A színésznõt elkíséri Budapestre Pierre Grünstein, a francia filmgyártás egyik óriása, az Egyedül nem megy címû film producere. Nevéhez olyan híres filmeket köthetõk, mint a Magas szõke férfi... sorozat és a Louis de Funes filmek.

Az Egyedül nem megy címû film Anna Gavalda Együtt lehetnénk címû, Magyarországon is nagy sikert aratott regényének feldolgozása alapján készült. Az alkotásban Audrey Tautou egy anorexiás festõnõt alakít, aki az anyjával kialakult konfliktus miatt mindennel felhagy, és takarítónõnek áll. Egy fantáziadús szakács (Guillaume Canet) segítségével, ha zökkenõk árán is, de a zárkózott Camille újra megszereti az életet. Az alkotás a Francia Filmnapok után április 24-tõl látható a magyar moziban - közölte Tamás Dorka.

Idén Audrey Tautou mellett hat alkotó, köztük a libanoni Nadine Labaki, az angol Lucy Russell, és az új francia komika, Julie Ferrier is eljön Magyarországra - tette hozzá a sajtóreferens. A Francia Filmnapok rendezvénysorozata nyolc vidéki városban már tart, Budapesten pedig április 17. és 20. között vetítik a filmeket a Corvin Budapest Filmpalotában. Hat premierfilmet láthat a közönség idén: az Egyedül nem megy mellett Juliette Binoche új filmje, a Paris, az arab nyelvû Karamell, a Csak egy csók címû romantikus vígjáték, a Lucky Luke - Irány a vadnyugat címû szinkronizált rajzfilm és a Francois Ozon rendezte Angel kerül néhány vetítés erejéig a moziba.

sg.hu
2008. április 18. 14:58 #2
Hesztia
Hesztia
anglomán
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 06.10.26.
Hozzászólás: 4103
Csatolások: 26677
Azonosító: 19294
Offline offline
Audrey Tautou borozott, cigizett, majd lelépett
velvet
2008. 04. 18.

A francia színésznõ pici, mosolygós és magyar kolléganõjével ellentétben, a fotósok elõl sem menekült az Iparmûvészeti Múzeumban rendezett fogadáson. Kérdezni viszont csak ma lehet tõle. Az Amélie-ként megismert Audrey Tautou a Francia Filmnapok díszvendégeként érkezett Budapestre, a kötelezõ interjúk után a hétvégét városnézéssel tölti.

A meglepõen alacsony Tautou fekete bõrdzsekiben, csíkos nadrágban és balerinacipõben, fél 11 körül érkezett meg az Iparmûvészeti Múzeumban rendezett fogadásra, több francia társaságában, akik közül csak egy Natalie Portman zenész pasijára emlékeztetõ, szakállas, hosszú hajú férfire emlékszünk. Akirõl viszont nem mernénk kijelenteni, hogy a színésznõ barátja.

Tautou, akire a többség még mindig Amélie-ként emlékszik, Egyedül nem megy címû filmjének magyarországi bemutatója miatt, a Francia Filmnapokra érkezett Budapestre. Állítólag örömmel igent mondott a meghívásra, mert még soha nem járt Budapesten. A filmbemutató utáni fogadáson viszont csak sajtósával sikerült beszélnünk, aki elmondta, a színésznõ aznap este érkezett, fáradt, így interjút nem ad, de másnap, az egyórás sajtótájékoztató alatt szívesen fogadja a kérdéseket.

Autogramot adott, interjút nem
Tautou egész este a francia társasággal maradt, nem vegyült a magyar vendégekkel, újságírókkal fõleg nem, de pár autogramot azért adott és fotózni is szívesen engedte magát. Így a galériából kiderül, hogy a színésznõ csevegett egy picit, megivott egy pohár pezsgõt, majd körülbelül háromnegyed óra után a társasággal együtt kivonult cigizni és távozott is a partiról. Hogy melyik szállodába, arról nincsenek információink.

Bár Tautou az újságírókkal nem foglalkozott, a fotósok nem különösebben zavarták. Nem úgy, mint a fogadáson jelenlévõ kevés celeb egyikét, Kecskés Karina színésznõt, aki elõször csak látványosan hátat fordított az õt felismerõ fotósoknak, majd elviharzott.
2008. április 18. 16:50 #3
Hesztia
Hesztia
anglomán
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 06.10.26.
Hozzászólás: 4103
Csatolások: 26677
Azonosító: 19294
Offline offline
A tolmács kis híján megölte Audrey Tautou-t
Bujdosó Bori
2008. 04. 18.

Audrey Tautou már Budapesten tartózkodik, és jelentjük: éppolyan bûbájos, mint a mozivásznon. A péntek délben tartott sajtótájékoztatón fõleg ez derült ki, no meg az, hogy nevét nem "tatu"-nak, hanem "totu"-nak kell ejteni. Ezenkívül nagyon sok hasznos információval nem gazdagodtunk, mert a sajtóeseményt meggyilkolta a tolmácsolás: bármilyen érdekes legyen is a meghívott vendég, ha az újságírók magyarul feltett kérdéseit franciára kell fordítani, aztán a mûvésznõ válaszait vissza magyarra, akkor iszonyatosan vontatottá válik még a legizgalmasabb beszélgetés is. Különösebb izgalmakról itt pedig eleve nem volt szó, Tautou tüneményes mosollyal és kedvességgel adogatta jólfésült válaszait a nem különösebben meglepõ kérdésekre, és amikor azt állította, hogy igazán nincs is tudatában annak, hogy õ híres lenne, akkor már egy kicsit elkezdtem ráncolni a homlokomat ezen a bõdületes álnaivitáson.

Aztán valahogy mégis mindent megbocsátottam Tautounak és a színésznõt egyszer Amélie-nek szólító tolmácsnak is, mert úgy fest, Amélie-Audrey vagy tényleg ilyen cukorbabának született, vagy menet közben azonosult ezzel a szereppel, amelyre a megjelenése predesztinálta. Mert Tautou mindenre bájosan felel: elmondja, hogy valahol még mindig kislánynak érzi magát (32 lesz augusztusban), hogy imádja a vígjátékokat, de egyébként színészként mindenre nyitott volna, hogy nem gondol a holnapra és hogy ha bárkivel dolgozhatna, Charlie Chaplint választaná. És ül köztünk ez a pici lányka, lehet vagy negyven kiló, hullámos fekete haja kacéran körbefogja az arcát, amelyen folyton mosolyfelhõk vonulnak át, és a végén már én vagyok az, aki a kerti törpét hiányolja a hóna alól.

[origo]


Audrey Tautou a Dunánál:
(A fotókért köszönet Hirling Bálintnak!)
2008. április 18. 17:00 #4
szasza16
szasza16
Demi fan
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.12.27.
Hozzászólás: 2285
Csatolások: 8554
Azonosító: 22183
Offline offline
Köszi a beszámolót meg a képeket!

meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif
2008. április 18. 18:02 #5
time
time
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.04.10.
Hozzászólás: 109
Csatolások: 0
Azonosító: 57714
Offline offline
Nagyon jó beszámoló.
köszi. meghajolo.gif meghajolo.gif
2008. április 18. 20:56 #6
Trinny
Trinny
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.04.28.
Hozzászólás: 4645
Csatolások: 13425
Azonosító: 28113
Offline offline
Köszönöm! meghajolo.gif smileeee.gif
2008. július 06. 12:13 #7
Papucs
Papucs
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.07.05.
Hozzászólás: 56
Csatolások: 0
Azonosító: 65489
Offline offline
öröm látni hogy egyre több híresség érkezik hazánlkba...
de elgondolkoztat, hogy vajon NEKIK is öröm látni azt, amit itt tapasztalnak?
a város egyik fele gyönyörû és dicsõséges, a másik szennyes és szomorú...
2008. augusztus 19. 18:31 #8
Vica#1
Vica#1
visszatérő vendég
 
Státusz'u want me be somebody who i'm really not'
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.06.21.
Hozzászólás: 110
Csatolások: 0
Azonosító: 64302
Offline offline
Idézet(Papucs @ 2008. July 6. - 11:13)
öröm látni hogy egyre több híresség érkezik hazánlkba...
de elgondolkoztat, hogy vajon NEKIK is öröm látni azt, amit itt tapasztalnak?
a város egyik fele gyönyörû és dicsõséges, a másik szennyes és szomorú...


egyetértek.
2009. május 29. 14:09 #9
kylie.m
kylie.m
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.10.20.
Hozzászólás: 400
Csatolások: 301
Azonosító: 41685
Offline offline
Imádom biggrin.gif:D:D
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!