Starity

Kérdés

116 oldal 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 08. 19:53 #681
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12524
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (House Of Wax @ 2011.09.04. 20:06)
Cikkekkel kapcsolatos kérdésem lenne  smileeee.gif 
Egyszer írtam egy cikket , ami interjú volt , de angol szövegről fordítottam. Meg is jelent de nagyon átalakítva és mikor érdeklődtem akkor azt a hírt kaptam hogy teljes interjúkat nem adtok ki cikkben. Most viszont megjelent
ez ami csak interjúból áll  unsure.gif Most akkor hogy is van ez , csak némelyik interjú fordításokat engeditek ki ?  unsure.gif 
(Nem a cikk írója ellen beszélek , csak szimpla kérdés smileeee.gif )

Sosem fogsz választ kapni (értelmes magyarázatot meg még úgy sem), mert össze-vissza jelennek meg a cikkek. Nincsenek pontosan lefektetve a szabályok, hogy mit lehet és mit nem. Ha lehet, akkor milyen formában. Ebből adódik az, hogy az egyik interjú megjelenik, a másik meg nem. Egyszer azt mondják, hogy csak a kerek évfordulós születésnapi cikkek jelenhetnek meg, mint a 20-30-40-50, ennek ellenére megjelenik olyan is, hogy pl 65. Valaki megír egy cikket nem jelenik meg valaki megírja ugyanazt másnap és megjelenk. Előírják, hogy saját véleményt nem tartalmazhat a cikk, aztán sorra jönnek ki az olyan írások ahol a cikkíró álláspontot és véleményt formál a cikkben. Ha rövidet írsz elutasítják és törlik, hogy kevés és nem elég informatív, de ha egy hírszerkesztő írja meg ugyanazt 10 sorban széthúzva 5 bekezdésben akkor már jó ... nah persze, ... ha meg szólsz és jelzed, akkor le vagy ejtve és választ sem kapsz.

Fogd fel úgy, mintha lottóznál. Vagy eltalálod és megjelenik vagy nem. Az esélyek hasnolóak. A kérdést meg magadnak tedd fel: megéri-e pöcsölni órákat egy cikkel, meg fordítgatni akkor, ha nem biztos, hogy eltalálod a nyerőszámot.
11 felhasználónak tetszik: szavy, kriszti145, UnhappyMeals, ophely88, dave095, House Of Wax, Lady Suzy, DiscoDiva, Bessie, Beba13, Adel007
2011. szeptember 08. 20:00 #682
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (_ToTo_ @ 2011.09.08. 19:53)
Sosem fogsz választ kapni (értelmes magyarázatot meg még úgy sem), mert össze-vissza jelennek meg a cikkek. Nincsenek pontosan lefektetve a szabályok, hogy mit lehet és mit nem. Ha lehet, akkor milyen formában. Ebből adódik az, hogy az egyik interjú megjelenik, a másik meg nem. Egyszer azt mondják, hogy csak a kerek évfordulós születésnapi cikkek jelenhetnek meg, mint a 20-30-40-50, ennek ellenére megjelenik olyan is, hogy pl 65. Valaki megír egy cikket nem jelenik meg valaki megírja ugyanazt másnap és megjelenk. Előírják, hogy saját véleményt nem tartalmazhat a cikk, aztán sorra jönnek ki az olyan írások ahol a cikkíró álláspontot és véleményt formál a cikkben. Ha rövidet írsz elutasítják és törlik, hogy kevés és nem elég informatív, de ha egy hírszerkesztő írja meg ugyanazt 10 sorban széthúzva 5 bekezdésben akkor már jó ... nah persze, ... ha meg szólsz és jelzed, akkor le vagy ejtve és választ sem kapsz.
Fogd fel úgy, mintha lottóznál. Vagy eltalálod és megjelenik vagy nem. Az esélyek hasnolóak. A kérdést meg magadnak tedd fel: megéri-e pöcsölni órákat egy cikkel, meg fordítgatni akkor, ha nem biztos, hogy eltalálod a nyerőszámot.

Tudok egy egyszerűbb megoldást: ne írj cikket. pardon.gif
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2011. szeptember 08. 20:37 #683
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 9536
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Idézet (House Of Wax @ 2011.09.04. 20:06)
Cikkekkel kapcsolatos kérdésem lenne  smileeee.gif 
Egyszer írtam egy cikket , ami interjú volt , de angol szövegről fordítottam. Meg is jelent de nagyon átalakítva és mikor érdeklődtem akkor azt a hírt kaptam hogy teljes interjúkat nem adtok ki cikkben. Most viszont megjelent
ez ami csak interjúból áll  unsure.gif Most akkor hogy is van ez , csak némelyik interjú fordításokat engeditek ki ?  unsure.gif 
(Nem a cikk írója ellen beszélek , csak szimpla kérdés smileeee.gif )

Elvileg angolról fordított cikkeket elfogadnak, de persze hangulat és hírmodifüggő a dolog. Csak a magyar interjúkat kell folyószöveggé alakítani. Hónapokkal ezelőtt kérdeztem rá és akkor még gy volt, de kb. percenként változik mit lehet és mit nem... pardon.gif

Bár én nem panaszkodom. 1-2 esettől eltekintve mindig tudtam mi lehetett az oka a cikk elutasításának. Amikre nem jöttem rá azoknak meg nem néztem utána, mert valószínűleg úgysem kaptam volna választ. Sokkal inkább a visszajelzések miatt érzem feleslegesnek a cikkírást, mert ami engem érdekel az itt 99%-ban mást nem. laugh.gif
4 felhasználónak tetszik: House Of Wax, kriszti145, Coco Selly, DiscoDiva
2011. szeptember 09. 14:48 #684
- törölt felhasználó -    
Elnézért, hogy így megkérdezem, de miért csak 5 percenként lehet, privát üzenetet írni?
2011. szeptember 09. 18:19 #685
- törölt felhasználó -    
Amúgy jól látom hogy eltűnt a Pólók menü?Mi történt? rohog.gif
10 felhasználónak tetszik: Twilight6, tya04, UnhappyMeals, a7xforever, thunderbird, DiscoDiva, Bessie, Boscorelli, Beba13, Lindsay019
2011. szeptember 09. 18:45 #686
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Idézet (WhiteAngel @ 2011.09.09. 18:19)

Igen, és most állandóan a Közösségre kattintok a Fórum helyett laugh.gif Biztos befuccsolt a bolt pardon.gif
14 felhasználónak tetszik: Twilight6, House Of Wax, tya04, UnhappyMeals, a7xforever, Rap4ever8, thunderbird, szavy, DiscoDiva, Boscorelli, Beba13, dave095, DisneyFans, Lindsay019
2011. szeptember 09. 18:49 #687
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Idézet (Domcicc @ 2011.09.09. 18:45)
Igen, és most állandóan a Közösségre kattintok a Fórum helyett laugh.gif Biztos befuccsolt a bolt pardon.gif

Igen én is.. Annyira megszokta már a kezem azt a helyet. rohog.gif
Hát akkor nem lehetett túl nyereséges, ha ilyen hosszú életű volt think.gif
5 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, Twilight6, a7xforever, DiscoDiva, Lindsay019
2011. szeptember 09. 19:05 #688
- törölt felhasználó -    
Idézet (WhiteAngel @ 2011.09.09. 18:19)

Igen, ahogy a nyereményjáték is. Amikor feljöttem én is a közössségre kattintottam a fórum helyett rohog.gif
3 felhasználónak tetszik: Twilight6, tya04, DiscoDiva
2011. szeptember 09. 21:00 #689
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Idézet (Domcicc @ 2011.09.09. 18:45)

Én is. laugh.gif Csak arra nem jöttem rá, hogy mi volt ott korábban. Azért is néztem be, hogy megkérdezzem, hogy megbolondultam e vagy tényleg eltűnt valami a fórum után. De ezek szerint nem ment el az eszem és azért kattintok állandóan a közösségre a fórum helyett, mert ott szoktam meg. smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: thunderbird, DiscoDiva
2011. szeptember 09. 21:05 #690
Christo
Christo

Idézet (Rap4ever8 @ 2011.09.08. 20:37)
Elvileg angolról fordított cikkeket elfogadnak, de persze hangulat és hírmodifüggő a dolog.

Igen, ez a legnagyobb baj. A sima moderátoroknál sem különbözik a 'munkaköri leírás', hogy mondjuk joe_r törli az egyszavas hszeket, én meg nem, mert úgy gondolom, hogy elfér. Ilyen nincs. Jó lenne, ha a hírmoderátoroknál tisztázva lenne egyszer és mindenkorra, hogy mit hagyjanak jóvá és mit nem.
6 felhasználónak tetszik: thunderbird, joe_r, Rap4ever8, kriszti145, DiscoDiva, Lindsay019
2011. szeptember 09. 21:25 #691
- törölt felhasználó -    
Idézet (Christo @ 2011.09.09. 21:05)
Igen, ez a legnagyobb baj. A sima moderátoroknál sem különbözik a 'munkaköri leírás', hogy mondjuk joe_r törli az egyszavas hszeket, én meg nem, mert úgy gondolom, hogy elfér. Ilyen nincs. Jó lenne, ha a hírmoderátoroknál tisztázva lenne egyszer és mindenkorra, hogy mit hagyjanak jóvá és mit nem.

Szerintem meg tisztázva van, vagy nem tudom, viszont tudod hogy titkosak a cikkek kritériumai rolleyes.gif (célzok itt a ToTo-féle topikra)

Amúgy úgy gondolom fölösleges hőbörögni, mert mint sok minden más, ha Freeze-t hidegen hagyja, akkor akár fejre is állhatunk, akkor sem lesz változás pardon.gif
2011. szeptember 09. 21:30 #692
Christo
Christo

Idézet (Cynthia @ 2011.09.09. 21:25)
Szerintem meg tisztázva van, vagy nem tudom, viszont tudod hogy titkosak a cikkek kritériumai rolleyes.gif (célzok itt a ToTo-féle topikra)
Amúgy úgy gondolom fölösleges hőbörögni, mert mint sok minden más, ha Freeze-t hidegen hagyja, akkor akár fejre is állhatunk, akkor sem lesz változás pardon.gif

Hát, ha tisztázva van akkor talán meg kéne érteni és úgy eljárni. Kicsit elegem van már abból, hogy itt mindenki nagy ívben tesz a szabályokra.
5 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, DiscoDiva, joe_r, kriszti145, Boscorelli
2011. szeptember 09. 22:03 #693
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
Nem vagyok egy nagy cikk író, és nem is leszek. Eddig 1 cikkem nem jelent meg. Azzal nem igazán tudom mi volt a gond, mert teljes egészében én írtam. Nem fordítottam, nem másoltam sehonnan. Egy sporteseményről akartam írni. biggrin.gif
Szerintem az volt a baj, hogy nem adtam meg forrást. Vagyis egyetlen forrást adtam meg: műsorújság linkjét. rohog.gif

Nem mintha szándékoznék olyan sok cikket írni,de ezek szerint magunktól semmit sem írhatunk? unsure.gif Csak oldalakról lehet fordítani vagy átírni?

Nem nagyon értem, hogy arról az eseményről miért nem lehetett írni. Leírtam az előzményt, videót csatoltam meg mit tudom én. biggrin.gif Végül is nem nagy dolog, de legközelebb nem vesződök ezzel, maximum keresek egy másik ember által írt szöveget. Ha az kell ide... biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: kriszti145
2011. szeptember 09. 22:11 #694
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Idézet (Bessie @ 2011.09.09. 22:03)
Nem vagyok egy nagy cikk író, és nem is leszek. Eddig 1 cikkem nem jelent meg. Azzal nem igazán tudom mi volt a gond, mert teljes  egészében én írtam. Nem fordítottam, nem másoltam sehonnan. Egy sporteseményről akartam írni. biggrin.gif
Szerintem az volt a baj, hogy nem adtam meg forrást. Vagyis egyetlen forrást adtam meg: műsorújság linkjét. rohog.gif 
Nem mintha szándékoznék olyan sok cikket írni,de ezek szerint magunktól semmit sem írhatunk? unsure.gif Csak oldalakról lehet fordítani vagy átírni? 
Nem nagyon értem, hogy arról az eseményről miért nem lehetett írni. Leírtam az előzményt, videót csatoltam meg mit tudom én. biggrin.gif Végül is nem nagy dolog, de legközelebb nem vesződök ezzel, maximum keresek egy másik ember által írt szöveget. Ha az kell ide... biggrin.gif

Elvileg sporteseményről sem lehet írni. Nekem is elutasítottak két cikket emiatt, de persze korábban erről sem hallottam sehol. Hetekkel később tudtam meg, hogy sporttal kapcsolatos cikkek nem jelenhetnek meg.

Egyébként én az esetek 99%-ban azt írtam be forrásnak, hogy Facebook, ha magamtól írtam a cikket, mert ilyen esetekben mindig személyes ismerősömről szólt a cikk és senki nem írta meg előttem, viszont forrás nélkül nem tudtam beküldeni.
2011. szeptember 09. 22:22 #695
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Idézet (Rap4ever8 @ 2011.09.09. 22:11)
Elvileg sporteseményről sem lehet írni. Nekem is elutasítottak két cikket emiatt, de persze korábban erről sem hallottam sehol. Hetekkel később tudtam meg, hogy sporttal kapcsolatos cikkek nem jelenhetnek meg.
Egyébként én az esetek 99%-ban azt írtam be forrásnak, hogy Facebook, ha magamtól írtam a cikket, mert ilyen esetekben mindig személyes ismerősömről szólt a cikk és senki nem írta meg előttem, viszont forrás nélkül nem tudtam beküldeni.

Tényleg? blink.gif Pedig írtam már régebben olyat.
Ha jobb 5 ezer cikket olvasni Májliról, Demiről, Bíberről, meg a VV-sekről hát legyen. biggrin.gif

Nem azért, de nem "büntetni" kellene azt, aki magától ír cikket. Mindegy. rolleyes.gif
3 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, kriszti145, House Of Wax
2011. szeptember 09. 22:25 #696
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Van valami ködös indoklás a sporthírekkel kapcsolatban, miszerint a sporthírek nem szükségesek egy sztárokkal foglalkozó oldalra, mert nem sztárok, és nem hírérték.

Ha írok egy cikket (amit megjegyzem nem fogok) arról, hogy David Beckham csapata a Los Angeles Galaxy legyőzte a San Jose Earthquakes csapatát, az nem kerülhet ki.
Ellenben ha arról írnék cikket, hogy David Beckham vásárolt magának egy új sportautót, akkor a cikk elméletben megjelenhetne, mert máris bulvárhírről beszélünk, nem pedig sporthírről. Függetlenül attól, hogy a cikkek alanya mindkét esetben ugyan az a személy, csak az elsőben nem sztár, a másikban viszont már igen.

Csak szerintem hatalmas logikai bukfenc ez a megközelítés?

És itt most nem a cikkírók, illetve a hírszerkesztők ellen beszélek, mert előfordulnak nagyon jól sikerült cikkek, csak ellentmondás van a mátrixban.
5 felhasználónak tetszik: kriszti145, Bessie, House Of Wax, Rap4ever8, pink_bunny
2011. szeptember 09. 22:35 #697
szavy
szavy
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 36078
Csatolások: 1849807
Azonosító: 6038
Idézet (joe_r @ 2011.09.09. 22:25)
Van valami ködös indoklás a sporthírekkel kapcsolatban, miszerint a sporthírek nem szükségesek egy sztárokkal foglalkozó oldalra, mert nem sztárok, és nem hírérték. 
Ha írok egy cikket (amit megjegyzem nem fogok) arról, hogy David Beckham csapata a Los Angeles Galaxy legyőzte a San Jose Earthquakes csapatát, az nem kerülhet ki. 
Ellenben ha arról írnék cikket, hogy David Beckham vásárolt magának egy új sportautót, akkor a cikk elméletben megjelenhetne, mert máris bulvárhírről beszélünk, nem pedig sporthírről. Függetlenül attól, hogy a cikkek alanya mindkét esetben ugyan az a személy, csak az elsőben nem sztár, a másikban viszont már igen.
Csak szerintem hatalmas logikai bukfenc ez a megközelítés?
És itt most nem a cikkírók, illetve a hírszerkesztők ellen beszélek, mert előfordulnak nagyon jól sikerült cikkek, csak ellentmondás van a mátrixban.

http://starity.hu/magazin/7020-federer-a-900-merkozesen-van-tul/
http://starity.hu/magazin/8572-federer-megnyerte-5-vilagbajnoki-cimet/

Ez a két cikkem szerintem a "Los Angeles Galaxy legyőzte a San Jose Earthquakes csapatát" kategóriába tartozik, csak nem foci, hanem tenisz. biggrin.gif De mindkettő gond nélkül jelent meg annak idején. unsure.gif

Akkor erre is az a magyarázat, hogy attól függ, melyik illetékes kezei közé kerül? unsure.gif
4 felhasználónak tetszik: joe_r, Bessie, kriszti145, Rap4ever8
2011. szeptember 09. 22:58 #698
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Idézet (szavy @ 2011.09.09. 22:35)

Akkor erre is az a magyarázat, hogy attól függ, melyik illetékes kezei közé kerül?  unsure.gif

Yep.
2011. szeptember 10. 12:09 #699
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Jól gondolom azt, hogy meg fog jelenni az a cikk, ami arról szól, hogy egy sztárnak megjelent a dvd-je (életrajzi)? unsure.gif
Ez is bulvár hír valahol.

Egyébként kicsit paradoxon a sportolókkal kapcsolatos cikkek megjelenése. Nem értem miért nem lehet egy sportról, eseményről cikket írni, főleg, ha sztárokat írunk bele? (Az egész róluk szól.) Ha már jóváhagyták hogy legyen adatlapjuk, és arról írunk, amivel foglalkoznak, akkor az olyan cikk miért nem jeleníthető meg?
Vagy VV-s Béci (például) nagyobb sztár lenne? Mert róla minden cikk megjelenhet? reklamalo.gif

Enyhén igazságtalannak tartom a dolgot! reklamalo.gif
(De mint tudjuk az igazság odaát van.)
9 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, kriszti145, szavy, Boscorelli, joe_r, dave095, Emily O., Mélodrame, Fanni00
2011. szeptember 10. 12:42 #700
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Idézet (Bessie @ 2011.09.10. 12:09)
Jól gondolom azt, hogy meg fog jelenni az a cikk, ami arról szól, hogy egy sztárnak megjelent a dvd-je (életrajzi)?  unsure.gif 
Ez is bulvár hír valahol.
Egyébként kicsit paradoxon a sportolókkal kapcsolatos cikkek megjelenése. Nem értem miért nem lehet egy sportról, eseményről cikket írni, főleg, ha sztárokat írunk bele? (Az egész róluk szól.) Ha már jóváhagyták hogy legyen adatlapjuk, és arról írunk, amivel foglalkoznak, akkor az olyan cikk miért nem jeleníthető meg? 
Vagy VV-s Béci (például) nagyobb sztár lenne? Mert róla minden cikk megjelenhet?  reklamalo.gif 
Enyhén igazságtalannak tartom a dolgot! reklamalo.gif
(De mint tudjuk az igazság odaát van.)

Az igazságos elbírálás itt kisebb csoda lenne már. Sajnos ez van. pardon.gif

Viszont ha van olyan cikk, amit mindenképp szeretnél, hogy megjelenjen írd meg, mentsd el s küldd be újra meg újra, mert előbb vagy utóbb csak olyan hírmodihoz kerül, aki elfogadja. Jobbat nem tudok. biggrin.gif Ha másért nem akkor azért, mert megunják, hogy mindig visszakerül az elfogadásra váró cikkek közé. rohog.gif

Egyébként szerintem egy életrajzi DVD-ről szóló cikk simán megjelenhet, de nagyon homályos mit lehet és mit nem...
2 felhasználónak tetszik: Bessie, kriszti145
116 oldal 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!