Idézet (Beyla @ 2013.04.24. 20:27)
Volt egy olyan érzésem, hogy valahol a 8.-dik kerületbe voltál.XD Mondjuk ott temérdeknyi kórház van, de mivel gyermek vagy, gondolom a Heim Pálba utaltak be, mert azt hiszem csak az funkcionál ott gyermekklinikaként, a többi az mind felnőtteket ellátó szakintézmény. Hát...ööö... maradjunk annyiban, hogy gyakornokként velünk is úgy bánnak átlagosan, mintha a lábtörlőjük lennénk. Én csak január óta vagyok gyakorlaton, de hánynom kell az egészségügyi dolgozók többségétől. Te, mikor megláttam a nővért fészbukozni, én akkor kaptam agyrémet, de a betegre, mint említettem várt egy infúzió csere, valakit át is kellett volna pelenkázni, másnak meg a zárójelentését megírni, de mindegyikre tojt kilométerekre. Aztán amikor a beteg tizedjére nyomta meg a három óra alatt a nővérhívót, akkor szóltam a nővérnek, hogy cserélje le, mert nem merem, ugyanis, ha az infúziós szerelékbe levegő marad, akkor kinyírom a beteget (légembóliát kap), utána pénz bírság, börtön és soha többet nem dolgozhatok ebben a szakmában. Na, emiatt nem mertem én sem, mert még csak első éves vagyok, vért is csak egyszer vettem, és nagyon tartottam attól, hogy baj fog történni, hisz emberi életekkel játszunk bent. Asszed érdekelte a nővért? Olyat szólt minden alkalommal, hogy ráér az, úgyse' lesz semmi baja. Szépen elkávézgattak, ordítottak a betegekkel, elhordták őket mindennek, és velünk csináltatták meg az összes munkájukat. Ja, szabályosan azért is leb*sztak, amiért a rossz vérnyomásos eredményt nem írtam rá a lázlapra, pedig az elektromos vérnyomás mérő lemerült, így gyanúsan rossz eredményeket mutatott. Én, mint kis lelkes gyakornok, gondoltam, megmérem egy másik automatával - válasz, hát az nincs. Mondom adjanak egy fonendoszkópot és egy higanyosat, mert meg tudom azzal is mérni. Elém rakja a vérnyomás mérőt, mondom neki, hogy kéne egy fonendoszkóp is, erre bunkón hozzám vágja, hogy az nincs. Most így, hogy mérjen az ember vérnyomást? Egy sebészeti osztályon nincs fonendoszkóp és egyetlen egy sz*rul működő automata vérnyomásmérő van! Hallod, én láttam eleget négy hónap alatt, hogy Magyarországon soha, de soha ne akarjak kórházba kerülni. Ezért is rettegtem tőle, amikor a háziorvosom beutalt a László Kórházba, mert az is nagyon kis f*sza hely egyébként, úgyhogy kórház látogatás előtt vedeltem a vizet, hogy kiszáradás miatt fel ne vegyenek fekvő betegnek. Én rengetegszer húztam ágyat ilyen helyen, és had ne mondjam, hogy hogyan néz ki a párna, a matrac és a kis takaró. Nincs az a pénz, amiért én befeküdnék abba az ágyba. Na, tudom, hogy kicsit off volt, de gondoltam leírom érdekességképp a magyar egészségügy csodáit. A szakmámat imádom már most, de a körülmények egyszerűen borzasztóak.
Nem,én a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekklinikáján voltam.Ahol "állítólag bent feküdtem" 10-15 gyerek feküdhetett ott (?)