A mai tudatlan emberek idióta felfogása, és elítélése enyhén szólva felnyomta bennem a pumpát. Elton John nagy kedvencem lett az utóbbi hónapokban, és amióta elkészítették a Fall Out Boy-al a Save Rock and Roll című dalt, még jobban beleszerettem.
Az egész annyi, hogy nagyon szeretek Elton-ról képeket nézegetni, olvasgatni, meg ilyenek, és akkor az egyik oldalon szembejönnek velem az olyan hozzászólások, hogy "ez egy büdös b*zi, hogy lehet szeretni, amikor semmi tehetsége" meg, hogy "egész életében az ég világon semmit nem csinált" arról nem is beszélve, hogy "szerintem már nincs is olyan ember, aki szeretné ezt a tehetségtelen homokost". Most hogy is fogalmazzak, mert nem szeretném, ha törölnék a hozzászólásomat?
Kezdjük ott, hogy a szexuális irányultságának, mi a fene köze van ahhoz, hogy milyen zenész? Nem rég ismertem meg, bár régen is hallottam róla, de az Oroszlánkirály zenéjén nőttem fel, és szerintem nem véletlenül lett
Grammy- és Oscar-díjas a dal. Egyszerűen fejbe tudnám lövetni magam ilyenkor, amikor úgy pofázik valaki, és ráadásul olyanról, amiről halvány lila gőze nincs. Nem tehetséges? Olyan utat járt be, amivel végleg, vagyis
örökre beírta magát pop-rock aranykönyvébe. Olyan dalokat énekelt el, amikre anno ezrek, sőt tízezrek táncoltak és mulattak.
Felvállalta homoszexualitását, és ezért minden tisztelem az övé, mert ez a lépést meg merte tenni. Miért lenne már egy meleg ember már, mint egy átlagos? Ennyi erővel sorra ítélgethetnénk el mindenkit, aki nem olyan, mint mi. Egyszerűen szánalmas, hogy az emberek azért ítélnek el és szólnak le másokat, mert az illető nem olyan, mint ők, pedig, ha bárkinek lenne annyi sütnivalója, akkor észrevehetné, hogy
senki sem egyforma. Így egymást is elítélhetnénk nem?
Egyszerűen undorodom az ilyen emberektől komolyan mondom. Most csak Beyla-t tudom idézni, nem tudok mást csinálni:
Nagy az Isten állatkertje. Elton-ra meg tiszta szívemből büszke vagyok, és az ilyen idióták meg végképp nem fogják megváltoztatni az érzéseimet, ezzel a csodás emberrel kapcsolatban.