Idézet (BlondieGirl @ 2013.09.07. 23:21)
Na, jöttem megint panaszkodni..
Már augusztus második fele óta őrlődök, a "basszus nyolcadikos vagyok" dolgon, amit még a mostani percig sem tudtam igazán felfogni. Sokan biztos az átlagosnál is hülyébbnek néznek, hogy még csak most kezdődött ez a nyavalyás iskola, én pedig már a végén aggódok. Ha nem saját magamról írnék, akkor nyilván az én reakcióm/véleményem is ez lenne, de egyszerűen nem tudom felfogni. Végigjártam több mint hét évet, és eddig nem volt még olyan hét, hogy nem kívántam volna azt, hogy végre húzzak el abból a rohadt iskolából, de most... bármit megadnék, hogy ott maradhassak. Tudom, hogy ez egy normális dolog, és minden ember (legalább is, aki kijárta a nyolc osztályt) végigment ezen az úton, de akkor sem tudom elhinni. Itt állok szinte a felnőtté válás küszöbén, lassan betöltöm a 15-öt, de még mindig képes vagyok feltenni védekezésképp azt a kérdést, hogy "Engem megkérdezett bárki, hogy el akarok-e ballagni?" csak mert NEM, én rohadtul nem akarok! Tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire gyerekes, de végigjártam úgy ezt a hét osztályt, hogy nem élveztem ki, úgy, ahogy kellett volna, és nem úgy szerettem azokat a retardáltakat, mint az osztálytársaimat. Soha nem voltunk egy jó közösség, és ez tényleg igaz, de az utóbbi évben mégis rettenetesen a szívemhez nőttek, akkor is, ha soha nem találtam meg közöttük igazán a helyem. Volt, aki mellett a mai napig biztonságban érzem magam, és tudom, hogy rá mindig számíthatok, volt akiben óriásit csalódtam, volt aki kihasznált, volt aki mindig megnevettetett, volt, akit a mostani percig utálom, és akivel szinte kettészakítottuk az osztályt, de akkor is hét (majdnem nyolc) éven át egy légtérbe voltunk zárva, és akaratlanul is megszerettem őket. Január végén lezárul a felvételi, mindenki megy majd a maga útján, és nagy valószínűséggel többé nem látjuk egymást. Tudom, hogy lesz facebook, telefon, mail meg minden, de amikor a nyáron nem kerestük egymást, akkor ez miért lenne másképp? Minden egyes reggel gyomorgörccsel kelek és fekszek, és sajgó szívvel állítok be abba a sok minden megélt osztályba, ahol eddig hétszer 180 napot töltöttünk együtt. Nem lesz vége a világnak, ha különválunk, de akkor sem lesznek többé már velem. Új tanárok, új diákok, új iskola, új szokások, új elvárások.. minden meg fog változni, és nem tudom, hogy készen állok-e erre. Elrepül ez a 10 hónap egy szempillantás alatt, és azon kapom magam, hogy itthon zokogom tele a párnámat, és lázasra magam, mert többé nem írhatom rá a füzetcímkére, hogy xy 8.b. Mert többé nem leszek általános iskolás. Annyian mondták már, hogy ne így álljak hozzá, hisz a gimi is szép és jó, és nagy valószínűséggel ott is találok barátokat, ott is lesznek majd kedves tanárok, hülye diákok és így tovább, de az akkor sem a nyolcadik osztály lesz. Rengeteg dolog vár még rám az életben, én ezzel tisztában vagyok, de közel nyolc évnyi emléken, és magán a nyolc éven túllépni egyáltalán nem egyszerű. Lehet, hogy csak most félek, mert ha szeptemberben belépek az iskola kapuján egyből beleszeretek, de nem akarok a jövővel foglalkozni. Szeptember 2 óta mást sem hallok a pedagógusok szájából, csak hogy így felvételi, úgy továbbtanulás, ilyen középiskola, olyan gimi.. egyáltalán nem könnyítik meg az így is nehéz dolgomat. Fogalmam sincs, mi lesz most, de megpróbálom kiélvezni ezt a maradék 10 (!) hónapot, ami még hátra van az általánosból.
Én is így voltam vele amíg el nem kezdődött a suli.Tavaly örültem,hogy nyolcadikos vagyok és elmegyek a suliból,sok h*lye gyerekkel nem fogok találkozni,a tanárokkal... stb.,de most hiányoznak.Augusztus utolsó hetében rosszul voltam,mert új suliba mentem.Kíváncsi voltam az osztálytársaimra.. jó,hogy 3 ember ugyanúgy maradtak az osztálytársaim,de akkor is.Eljött a nap és woálá... Megszerettem a sulit *furán hangzik*,a közösség jó,a tanárok is,az osztálytársaim... sokkal jobb mint általánosban.Általánosban a ballagás előtti héten sokan sírtak,én ballagás előtti napon este sírtam és akkor mikor véget ért a ballagás.Az évzáron találkoztam utoljára az osztálytársaimmal,a következő napon csak pár emberrel,most meg... csak 3-mal,a többi hol van?Az első napon szereztem barátokat,pedig csöndes,visszahúzódó lány vagyok,de most nem *jó,órákon az vagyok,és még álmos is*.Nagyon szép a ballagás,mikor a suli folyosóján vonulsz virágokkal a kezedben,gyönyörű,de a szívedben szomorúság van,mert itt hagyjátok az osztályt és az iskolát,mindenki máshová megy.
On
Holnap suli,korán kell kelnem és mehetek a buszhoz.Szerencsére csütörtökön elvisz a tesóm a suliba,mert be kell vinnem a rajz cuccokat.Ezen a héten csütörtökön azt hittem,hogy 0. órám lesz,erre kiderült,hogy nem.6:30 - 7:35 -ig voltam a tesi és rajz terem előtt.A buszon reggel még kevesen voltak,de utána már tömeg volt,alig lehetett mozdulni.Na meg a 3.-osok szívattak minket.Ha nem köszönünk akkor azt mondják,hogy
Uborka és erre nekünk azt kell mondani
"Éljenek a harmadikosak",ha nem mondtad hangosan akkor 50 fekvőtámaszt kell csinálni.Már mindenkinem köszönünk,nem baj ha már egyszer köszöntünk,de ne piszkáljanak minket.