Anya a múltkor arról beszélt, hogy oda kell engednem a húgomat én számítógépemhez, amikor ő szeretne netezni. Ezzel már akkor sem értettem egyet, mivel ott az öcsém, aki a szobájában egész nap a gépen lóg, és akkor miért nekem kell odaengednem a húgomat, akinek egyébként szintén van saját laptopja.
Hát oké, be is tartottam, amit anya mondott, de azt hiszem többet nem akarom a húgomat az én számítógépemnél látni, sem a szobámban. Ebéd előtt itt internetezett és valamit nagyon rendezgetett a dokumetumok között.
Most néztem át, hogy mi a helyzet a fájlok között, és rájöttem, hogy a
dolgaim fele hiányzik.
Minden ami fontos volt: a Wordben lementett félkész cikkeim, beszámolók az iskolába, dolgozatok, a tananyag (sok tanár USB-n adta ide az egész éves tanulnivalót), a nagynénim ősrégi levelei... és még sorolhatnám. A valamikori szám szerint 6000+ képemből hiányzik olyan négyezer.
Pedig ott voltak a hihetetlenül ritka, korai Guns N' Roses képek, még a híressé válásuk előttről, amiket gyakorlatilag lehetetlenség megtalálni mégegyszer a neten; egy csomó régi családi fénykép; és többek között a legutolsó közös képem a dédimmel. A drága húgom pedig szépen fogta és kitörölte az egészet, úgy ahogy van. Nem csak a desktoppos szemetesbe tette bele, hanem véglegesen ki lettek törölve, szóval b*szhatom. Megkérdeztem, hogy ez mégis hogy gondolta és egyáltalán mi köze van az én cuccaimhoz, erre azt válaszolja, hogy
nem tetszettek neki a dokumentumaim. Hát nem mintha nekem annyira tetszene egy rakás latin szöveg, de valahogy meg akartam volna tanulni, erre Kata megsemmisítette. Anya meg is kérdezte, hogy mi a bajom, hogy ennyire mérges lettem hirtelen. Elmeséltem neki, hogy minden, amit évek alatt gyűjöttem össze, minden amit naponta szortíroztam és rendezgettem, elszállt a fenébe. És akkor még én lettem kioktatva, hogy
minek engedem oda a húgomat. Anya, te mondtad, hogy engedjem gépezni a saját gépemen.
Néha már komolyan ő sem tudja, hogy mit akar. De amúgy elég ironikus, hogy Kati nagyjából két éve apám számítógépén is pontosan ugyan ezt csinálta. Kitörölte végelesen apu munkahelyi dokumentumait, statisztikáit és munkáit, amik létfontosságúak a kórház működéséhez. Hát nem érdekel, hogy anyám mit szól hozzá (nem sok jót szerintem), de én ezentúl jelszavazom a gépemet.