Starity

Jövőre érkezik Chenoa új albuma

2011. július 31. 14:02   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rajongók már egy ideje találgatásokba bocsátkoztak, hogy vajon mikor kerül a boltok polcaira kedvencük legújabb CD-je. Úgy tűnik, hogy az album megjelenése átcsúszik a 2012-es évre.

hirdetés
Jövőre érkezik Chenoa új albuma

Chenoa új lemezét készíti. Ez nem újdonság, az viszont igen, hogy az album késni fog. Mégsem idén ősszel, hanem csak jövőre tarthatják kezükben a chenoisták.

Az új albumról annyit engedtek kiszivárogni, hogy különböző stílusokat foglal majd magában, és azon túl, hogy „igazi chenoás” lesz, fontos szerepet kap rajta a népzene is. Valamint, ami még tény, hogy a művésznő idén szakított a Universal kiadóval, és visszatért a Vale Musichoz, mely még a kezdetek kezdetén, az Operación Triunfo után felkarolta őt. Chenoa szeretett volna saját stílusú lemezt készíteni, saját szerzeményekkel, kiemelve a népzenét és a néptáncot is. Ehhez szükséges volt a váltás, mert a Universal nem támogatta ebben a zenei transzformációban.

Az énekesnő 2009-ben még overált és szűk cuccokat viselt új albuma promóciója kedvéért, mely a Desafiando la gravedad címet kapta. A nyaralás nemcsak két éve, hanem idén is tiltott dolog a szépségnek, hiszen az év legmelegebb évszaka azzal telik számára, hogy új anyagán dolgozik: „A legjobb esetben is csak néhány napra tudok elugrani Mallorcára nyaralás címszó alatt. Be vagyok zárva a stúdióba, mint egy laboratóriumi patkány, most munka van. Nem könnyű, de szerencsére a zene felvétele számomra a nyaralás egyik válfaja. Kifejezetten szórakoztat és kikapcsol” – vallotta be Laura.

Számára az elmúlt két év tanulással, koncertekkel, különböző impulzusok között telt. Megmerítkezett eddig számára ismeretlen és távoli élményekben. Sokat ért el zeneileg is, melynek csúcspontjaként mindenképpen azt emelte ki, lehetősége nyílt arra, hogy a világszerte híres és méltán elismert tenorral, Andrea Bocellivel szerepelhetett egy színpadon, több duett erejéig is.

A csak Isten hangjaként emlegetett olasz társaságában először Mallorcán lépett fel még tavaly, de többek között olyan művészekkel is meg kellett osztania a színpadot, mint például Elton John. Chenoa számára ez a fellépés kínált aztán később számos megmutatkozási lehetőséget Latin-Amerikában, ahol három dalt is énekelt a Maestróval. Kihívás volt számára ez a történet, ahogy kergetve kereste a tökéletességet azáltal, hogy hangleckéket vett, hogy megfeleljen az előre megbeszélt koncertsorozaton a tenor számára, melyek közül az elsőre Bogotában került sor.

A koncerteken a három dal alatt az énekesnő igazi kaméleonként mutatkozott, ugyanis egyedi és változatos előadói stílusával nemcsak magát a komolyzenét adta elő tökéletesen, hanem sikeresen belecsempészett énekébe egy csipetnyi soult, popot és rockot is.

Laura tehát feltöltődve, tele ötletekkel és érzelmekkel vágott neki új albumának, mely késni fog ugyan, de biztosak lehetünk benne, hogy megéri a várakozást. A korongon ugyanis Chenoa nemcsak mint énekesnő, hanem mint dalszerző is bemutatkozik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek