Starity

Britney Spears betöltötte a 30-at

2011. december 02. 15:03   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Britney Spears a mai napon, azaz 2011. december 2-án betöltötte harmincadik életévét.

hirdetés
Britney Spears betöltötte a 30-at

Britney Jean Spears harminc évvel ezelőtt, december 2-án látta meg a napvilágot Mississippiben a család második gyerekeként. Tehetségére édesanyja hamar felfigyelt, hároméves korától tehetségkutatókra vitte. Tizenegy évesen bekerült a Mickey Mouse Club című műsorba, ahol társai Christina Aguilera és Justin Timberlake voltak. A show viszont hamar véget ért, de a fiatal lány nem adta fel álmait, és a Jive Records leszerződtette. 16 éves volt, amikor megjelent első dala, a ...Baby One More Time, amely kirobbanó sikernek örvendett; több mint 15 országban lett listavezető. Debütáló albuma, amely szintén ezt a címet viseli, napjainkig 29 millió példányban kelt el.

Imidzse az elejétől kezdve a szexualitás köré volt építve, amit a szülők nem néztek jó szemmel, mivel szerintük az énekesnő nem mutatott jó példát fiatal rajongóinak. Ekkor Britney többször hangoztatta, hogy szűz, és ártatlanságát a házasságig meg fogja őrizni. Azonban 2008-ban anyja, Lynne kitalált könyvében, és lerántotta a leplet a hazugságról. Kiderült, hogy a tinibálvány már 15 évesen elvesztette szűzességét.

Négy sikeres album után Britney-nek elege lett az őt körülvevő, állandó médiafelhajtásból. 2004-ben feleségül ment gyerekkori barátjához, Jason Alexanderhez, de házasságuk mindössze 55 óráig tartott, miután érvénytelenítették. Az énekesnő hamar megtalálta a boldogságot Kevin Federline oldalán. Sokan rossz szemmel nézték a kapcsolatot, féltették Britney-t, hogy Kevin csak kihasználja őt, és a pénzére hajt. Eljegyezték egymást, szeptemberben összeházasodtak. 2005 elején kiderült, hogy az énekesnő állapotos. Első fia, Sean Preston szeptemberben született meg, őt egy évvel Jayden James követte. Nem sokkal második gyereke világrajövetele után beadta a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Ezek után kezdődött Britney ámokfutása. Reggelekbe nyúló bulikra járt, a paparazzók minden lépését figyelték, ő pedig az őrület szélére sodródott. 2007-ben leborotválta fejét, esernyővel nekiesett az egyik lesifotós autójának. Gyerekei felügyeletei jogát elvesztette, és mivel beszámíthatatlannak találta a bíróság, édesapja lett a hivatalos gyámja. Ebben az időszakban készült el ötödik albuma, amelyhez senki nem fűzött reményeket, de képes volt visszakapaszkodni a listákra. Ebben az évben adta elő az MTV Video Music Awardson Gimme More című dalát, amely végül kudarcba fulladt.

2008 januárjában kórházba szállították, és elindult a felépülés útján. Miután kijött, epizódszerepet kapott az Így jártam anyátokkal című sorozatban, és úgy tűnt, jó irányban halad. Belekezdett hatodik albuma munkálataiba, ami a visszatérést jelentette számára. 27. születésnapján jelent meg a Circus. Első kislemeze, a Womanizer az Egyesült Államokban első helyen debütált, ráadásul Grammy-jelölést is kapott.

2009-ben karrierjének 10. évfordulóját ünnepelte, ekkor jelent meg második válogatásalbuma.

2010-ben nem hallatott magáról, mivel újra stúdióba vonult, hogy rögzítse hetedik albumának felvételeit. A Femme Fatale 2011 tavaszán jelent meg, hét ország listáját vezette. Nyáron turnéra indult, itthon szeptember 30-án koncertezett.

105 millió eladott album, egy Grammy-díj, hat Guinness-rekord. Ma már ez jelenti Britney Spearsnek lenni.

„Mindenkinek mérföldkövet jelent ez a kor. És én már nagyon várom” – nyilatkozta régebben a bűvös 30-as korhatárról.

Pletykák szerint barátja, Jason Trawick ezen a különleges napon készül megkérni a kezét, amely valószínűleg újabb fejezet lesz Britney életében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek