Starity

A tíz leghíresebb repülőgépdráma

2011. december 09. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, a legújabb hollywoodi trend közé tartozik a repülőgépen folytatott hiszti: egyes sztárok már-már örülhetnek, hogy egyáltalán felengedik őket a járatokra. Lássuk, ki az a tíz celeb, akinek repülőgépes botrányától volt tele a sajtó!

hirdetés
A tíz leghíresebb repülőgépdráma

Szinte minden hónapban hallunk egy újabb incidensről, mely során egy világhírű sztár egyszerűen nem volt hajlandó kikapcsolni a telefonját, bekapcsolni a biztonsági övét, vagy oltári hisztit csapott, mert valami nem tetszett neki. Ezek miatt a legtöbbeket őrizetben vezették el landolás után, de voltak, akik el sem jutottak a felszállásig, hiszen szimplán kidobták őket a repülőgépekről. Aztán jöhetett a magyarázkodás és a bocsánatkérés. Nézzük, kik azok a hírességek, akik jobban teszik, ha ezentúl szárazföldi járművel közlekednek!

Alec Baldwin – a mobilfüggő

A repterek legújabb „áldozata”: a világhírű filmszínész december 6-án döntött úgy, hogy az American Airlines egyik járatát választja, ám ezt immáron hatalmas baklövésnek tartja. A légiutas-kísérők illedelmesen megkérték a New York polgármestere címre pályázó Baldwint, hogy kapcsolja ki telefonkészülékét, mely természetesen nem volt ínyére. A színész az illemhelyiségbe rohant, majd a mosdókagylóba vágta a telefonját némi ajtócsapkodás kíséretében. Az utasok közül többen úgy nyilatkoztak, hogy Alec viselkedése rendkívül sértő és durva volt, és a gépen keletkezett ijedtség és feszültség miatt döntöttek úgy a pilóták, hogy jobb értesíteni a hatóságokat.

Courtney Love – az anyázós

A The Hole énekesnője még 2003-ban okozott galibát az egyik Heathrow repülőtérre érkező járaton. Kurt Cobain özvegye nem lehetett túl jó passzban, ugyanis néhány kedvesnek nem éppen mondható kifejezéssel illette az alkalmazottakat, majd hangneme durvábbra váltott, s bősz szitkozódásban tört ki. A rocksztárt két biztosúr vezette ki a repülőgépről, majd később őrizetbe vették.

Kevin Smith – a husigolyó

A Shop stop sztárja túlságosan is érzékeny lelkű ahhoz, hogy gondot okozzon a járatokon, így az ő esetében a stewardessek sértették meg a rendezőként is sikert arató sztárt, akit 2010-ben kellett leszállítani egy repülőgépről. Kevin nem akadékoskodott a biztonsági övvel, mindössze az ülés mellett található karfát nem tudta tökéletesen maga mellé húzni pufók testalkata miatt, s ezt a pilóta nem nézte jó szemmel. Biztonsági okokra hivatkozva utasította le a gépről. „Mi a fenét gondoltatok, hogy majd a folyosón gurulva fogok utasokat bántalmazni?” – csiripelte Smith az eset után Twitter-oldalán keresztül.

Josh Duhamel – a kötekedős

Lehet, hogy sármos pofival rendelkezik, de a légiutas-kísérőket nem nyűgözte le neveletlen viselkedése. Miután megkérték, hogy amíg felszállnak, kapcsolja szundi módba Blackberryjét, Josh gúnyos hangnemben kezdte piszkálni az őt körülvevőket, s ezért kísérettel távoznia kellett a járatról. Duhamel később megbánta, amiért gyerekesen viselkedett, és azóta sem szívesen emlékszik vissza az incidensre.

Brooke Mueller – Vuk cimborája

Charlie Sheen exneje sosem volt a jóság megtestesülése – legutóbb például drogbirtoklás- és kereskedés vádjával vették őrizetbe, szabadulásáért pedig maga Sheen fizetett. A Los Angeles Airport egyik gépén nagy port kavart Brooke viselkedése, aki közölte az egyik stewardesszel, hogy hányni készül, és ki kell mennie a mosdóba, de a nő úgy vélte, felszállás közben a legmegfelelőbb, ha a helyén marad. Mueller azonban nem hagyta magát: káromkodásba váltottak szavai, és az utasok szerint ellenségesen viselkedett a személyzettel, amiért bilincsbe verve vezették el a LAX-ról.

Naomi Campbell – az igazi nő

A drámakirálynőről beszélünk, aki hisztijeivel akkora felhajtást képes csapni, hogy egy hétig a viselkedésével vannak tele a magazinok. Ez 2008-ban sem volt másképp, amikor a Heathrow Airporton letartóztatták a szupermodellt, miután erőszakoskodni kezdett egy biztonsági őrrel. Hogy miért? Nos, Naomi hozta a formáját: a repülőgép-társaságot hibáztatta azért, mert elhagyta a retiküljét, s nem tudtak különösebben semmit sem tenni az elveszett táskáért.

Justin Bieber – Kolumbusz utódja

A kanadai tinisztár valószínűleg otthon felejtette a bébicsőszt, amikor a Quantas légitársaságot választotta. Bieber ahelyett, hogy a fenekén ült volna, míg a gép felszáll, sokkal izgalmasabbnak tartotta a beltér felfedezését, így oda-vissza kezdett sétálgatni, és felderíteni a terepet. A személyzet persze azonnal ráparancsolt, mire az énekes duzzogva a helyére vonult. Az utasok véleményei alapján Justin rendkívül gyerekesen viselkedett, és nem hiába vélték úgy, hogy nemcsak hangja, de jelenléte is biztonsági kockázatot jelent.

David Hasselhoff – jég dupla whiskey-vel

A Heathrow repülőtér minden bizonnyal el van átkozva, hiszen ők büszkélkedhetnek a legtöbb gondot okozó celebritással. A Knight Rider Michaelje hozta a nem éppen mindennapi formáját, amikor 2006-ban a British Airways egyik járatát választotta. A színészből dőlt a piaszag, s ha ez még nem lett volna elég, felebaráti szeretetből igyekezett minél több embert leitatni. „Nem volt agresszív vagy erőszakos, egyáltalán, mindössze körbekínált mindenkit a becsempészett alkohollal” – nyilatkozta az egyik utas.

Billie Joe Armstrong – aki nem köti fel a gatyaszárat

A Green Day énekese mindig is különcként viselkedett, legyen szó magatartásról, zenéről, vagy öltözködésről. Idén szeptemberben lógó nadrágja miatt szállították le a Southwest egyik gépéről, ugyanis az utaskísérők úgy vélték, problémát okozhat a kilógó gatyája. Billie Joe persze azonnal saját maga védelmére kelt, és igyekezte felvilágosítani az alkalmazottakat arról, hogy unalmukban nincs jobb dolguk, mint az alsójával foglalkozni. Mindenesetre a gitáros öltözéke miatt nem vehetett részt az utazáson, amelynek később több közösségi oldalon is hangot adott.

Gérard Depardieu – a vén pisis

A repülőgép-drámák talán egyik leghíresebb főszereplője Gérard Depardieu, aki 2011 augusztusában okozott gondot az Air France egyik járatán. Nem elég, hogy a francia színész tajtrészeg volt, perceket sem tudott várni a felszállásig, így felpattant a székéből, és ahelyett, hogy illedelmesen várt volna a mosdóra, a folyosó kellős közepére vizelt – mindenki legnagyobb megbotránkozására. Az utasok meglehetősen dühödten távozhattak a repülőgépről, hiszen nem elég, hogy a személyzetnek fel kellett takarítania az összepisált szőnyeget, ebből kifolyólag mindenki kétórás késést könyvelhetett el magának.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek