Starity

2012-ben is tarolnak a szuperhősök

2012. január 22. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2012 is a szuperhősök éve lehet. A vetítőtermekbe visszatérnek a földöntúli képességekkel ellátott képregényhősök. Íme az idei év legjobban várt hősös mozijai!

hirdetés
2012-ben is tarolnak a szuperhősök

A Marvel-univerzum egyre csak terjeszkedik a filmiparban, a vásznak a mozikban idén is a szuperhősös sztorikkal lesznek tele. A képregényekből a mozitermekbe varázsolt sztárok idén hatalmas produkciókkal készülnek.

Elsőként a májusban debütáló Bosszúállók című filmet vegyük górcső alá. Az alapkoncepció a következő: a Marvel képregények legkedveltebb hősei egy elit alakulatként emlegetett osztagba, a Bosszúállók nevű csapatba sűrűsödnek. Fekete Özvegy, Thor, Amerika Kapitány, Vasember és Hulk egy helyen, a film tuti hatalmas siker lesz, és valami fatális bakinak kell történnie ahhoz, hogy egykönnyen feledésbe merüljön. Az előzetesek alapján a film akció illetve poéndús lesz, bár azt is el kell mondani, hogy a hivatalos trailerben a Robert Downey Jr. által megszemélyesített Vasember lesz a film központi figurája, ugyanis míg Tony Stark, alias Vasember végigbeszéli az előzetest a többi hős csak bólogat, verekszik, mosolyog és esetlen próbálkozásokat tesz Mr. Stark egójának letörésére. Mindenesetre a filmstúdiónak sikerült egy patinás szereplőgárdát összehozni, említésképpen vegyük Scarlett Johanssont, Samuel L. Jacksont, Mark Ruffalot vagy a fent említett Downey Juniort.

Második filmünk talán a legjobban várt is egyben. Nem másról van szó, mint a Sötét Lovag: Felemelkedésről. A Nolan-féle Batman-trilógia utolsó filmje hatalmas várakozással látja el a rajongókat. A látvány és az izgalmak mellett a mozi egy állítólag sokkal denevérember-központúbb film lesz, mint a Sötét Lovag, ahol bizony a rész gonoszát, a Jokert alakító Heath Ledger vitte a prímet. A Felemelkedés antihőse Bane lesz, aki eléggé megosztó figura volt, még amikor megjelent a Batman képregényekben. A droggal telepumpált szökött fegyencet Tom Hardy fogja alakítani. A filmben feltűnik Batman másik régi ismerőse, Selina Kyle, azaz a macskanő is, akit a bájos és tehetséges Anne Hathaway fog játszani. Mindenesetre a rendező azt sem zárta ki, hogy Hardy, Hathaway, Michael Cain, Gary Oldman és a címszereplő Christian Bale mellé csatlakozik még egy nagy név.

És érdemes megemlíteni még a Csodálatos Pókember címmel büszkélkedő mozit is mely az előző két filmhez hasonlóan nagy izgalommal tölti el a rajongókat. A Pókember-film teljes vérátömlesztést kapott: nem csak a szereplők, hanem a stáb is új. A címszereplőt Andrew Garfield, a nagy reménységű fiatal színész fogja játszani. Ezt a filmet úgy szokták emlegetni, hogy a Pókember első „újratöltött” verziója. A történet központjában Peter Parker középiskolás évei állnak, valamint az, hogy hogyan fejleszti a képességeit, és megtekinthetjük majd szerelmét is, akit napjaink egyik sikeres színésznője Emma Stone alakít. Pókembernek a Gyík nevű gonosszal kell majd megküzdenie, akit Rhys Ifans játszik.

Ezekhez a mozikhoz csatlakozik majd még a Superman következő része, melyben a szuperképességű Clark Kentet a sármos brit színész, Henry Cavill fog alakítani.

A Marvel ezúttal sem hagy minket unatkozni, és 2013-ról még nem is beszéltünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek