Starity

Derek Hough: Folyadék van Cheryl tüdején

2010. július 09. 12:12   |   Szerző: Aliasanna

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint azt már sokan tudjátok, Cheryl Tweedyt vasárnap este óta kórházban kezelik, mert megfertőződött a malária nevű gyilkos kórral. Állapotáról, és a fertőzés súlyosságáról eddig kétes információk láttak napvilágot, ahogy arról is, hogy pontosan mennyi ideig kezelték intenzív osztályon. Az éjszaka azonban aggasztó hírek érkeztek Cheryl hogyléte felől.

hirdetés
Derek Hough: Folyadék van Cheryl tüdején

Úgy gondolom, akiket kicsit is érdekel Cheryl, tudják, hogy szerdán átszállították Őt a University College Hospitalba , ahol végre a téma szakértői foglalkoznak vele. Édesanyja, Joan Callaghan, és egyik közeli barátja, Derek Hough folyamatosan mellette vannak, és próbálnak nyugodtnak látszani - de sajnos mindkettejük arcán látszik, hogy Cheryl koránt sincs jó állapotban.

A találgatások azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig volt az intenzív osztályon, megoldódni látszanak, ugyanis egy, a sztárhoz közel álló személy elmondta, hogy kórházba szállítása óta intenzív megfigyelés alatt állt. Átszállítását követően saját szobát kapott a lényegesen kevesebb beteget ellátó intézményben, ahol végre tényleg olyan emberek foglalkoznak vele, akik értenek is a dolgukhoz. Ennek ellenére az állapota nem javult, így sokakban felmerült a kérdés, hogy "valóban annyira értenek hozzá, amennyire mondják, vagy esetleg Cheryl problémája súlyosabb?". A válasz sajnos mindkét kérdésre igen.

Tegnap délután egy másik barátja is meglátogatta Cherylt, találkozott Joannel, de Derekkel nem. Viszont távozásakor hallotta, hogy a férfi a folyosón, könnyeivel küszködve azt mondta a telefonba, hogy "folyadék van a tüdején!". Később az is kiderült, hogy az énekesnő mája, és veséje is károsodott már a fertőzés következtében. A Daily Mail és a Metro nevű angol újságok megszólaltatták Dr. Martin Wiselkat, Cheryl egyik orvosát, aki csupa rossz hírrel szolgált.

"Folyadékot találtunk Ms. Tweedy tüdején, ami arra enged következtetni, hogy a malária legsúlyosabb változatával állunk szemben (falciparum malária). A fertőzés a véráramon keresztül bejuthat egyes szervekbe, mint például a máj és a vesék. Súlyos esetekben a fertőzés leállíthatja a szerveket, és ez az emberek halálához vezethet. Minél több élősködő van a véráramban, annál súlyosabb a probléma. Azonban ha a fertőzést időben észreveszik, és kezelik, a paraziták terjedése megállítható. Azt tudom mondani, hogy Cheryl fertőzését időben észleltük. - mondta, majd hozzátette - Addig a kórházban kell maradnia, amíg a fertőzés ki nem tisztul, és az esetleges komplikációk nem tisztázódnak. Általában ez napok kérdése, de a teljes felépülés heteket vesz igénybe. Hallottam , hogy úgy tervezte, hogy csak egy hétig nem fog dolgozni, de azt hiszem már kijelenthetjük, hogy erre nem lesz lehetőség."

Majd elmondta, hogy a folyadék Cheryl tüdején valószínűleg vér, ami a fertőzés miatt megrongálódott véredényekből származik.

"A malária megtámadja a vérsejteket, majd miután ezeket megrongálta, következnek a véredények. Ha a véredények szivárognak a tüdő megtelhet vérrel, aminek mindannyian tudjuk mi a velejárója. Ritka esetekben előfordul, hogy az orvosok adnak folyadékot a betegnek, és ez árasztja el a tüdőket, ez is rosszul végződik. Esetében valószínűleg minimalizáljuk a folyadékmennyiséget, és/vagy gyógyszeresen kezeljük. Valószínűleg oxigént is fogunk Neki adni, mert a tüdőben levő folyadék megakadályozza az oxigén bejutását a véráramba, ezért némi segítségre van szükség."

Derek Hough, saját magát okolja az énekesnővel történt dolgok miatt, hiszen Ő vitte el arra a tanzániai útra, ahol elkaphatta a gyilkos kórt. Cheryl viszont tegnap délután még derűlátó volt és azt ígérte, hogy visszatér az X Faktorba még idén, ami annyit jelent, hogy két héten belül munkába akart állni. A történtek után kétségessé vált az is, hogy addig egyáltalán elhagyhatja e a kórházat.

A V Festival szervezői még mindig abban reménykednek, hogy az énekesnő fellép a rendezvényen, hiszen Ők még nem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy egészségügyi gondjai vannak (ez közröhej, megjegyezném. Nehogy már külön kelljen nekik szólni, hogy az egyik fellépő, akit világszerte ismernek, halálos vírussal fertőződött meg és épp az életéért küzd...)

Ami 100%-ig biztos, az az, hogy Cheryl 2. albuma nem jelenik meg októberben, az életrajzi könyvéről semmi hír, de a marketingpolitikát figyelembe véve gyógyulása esetén (és mivel meg fog gyógyulni) a "My World" is csak jövő év elején kerül a könyvesboltok polcaira.

Mindez most a rajongókat nem foglalkoztatja, sokkal inkább az érdekli őket, hogy mennyi Cheryl túlélési esélye?! Az orvosok állítása szerint, kórházi kezeléssel nagyjából két hét mire teljesen kiirtják a szervezetéből a fertőzést (kérdés, hogy ez az 5 nap már beleszámít e a két hétbe?), és utána minimum fél év pihenésre kell számítania a munkamániás énekesnőnek. Tehát az orvosok jó esélyt látnak arra, hogy túlélje, és teljes életet élhessen. Reméljük még holnap is ezt fogják mondani, hiszen sajnos szinte naponta más-más információk látnak napvilágot Cheryllel kapcsolatban...

Reméljük, hogy végre hiteles, és jó híreket kapunk az énekesnőről, hiszen csak találgatni, és aggódni, a legrosszabbra gondolni elég rossz... így 5 nap után meg pláne. Mindenesetre az jó jel lehet, hogy az orvosok bíznak magukban, és Cherylben, és talán Vele nem úgy bánnak, mint más földi halandókkal.

3 Words: Get Well, Cheryl!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek