Starity

Hírességek stílusevolúciója — Bill Kaulitz

2012. december 22. 16:04   |   Szerző: Kyra99

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bill Kaulitz, avagy a Tokio Hotel énekese és frontembere talán az egyik legmegosztóbb személyiség a sztárok körében. Legtöbben különös frizurái miatt figyelnek fel rá legelőször.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Bill Kaulitz

Cikksorozatunk előző részeiben már elemeztük az extravagáns énekesnő, Lady Gaga, valamint a Karib-tenger kalózai sztárja, Keira Knightley stílusát. A soron következő epizódban a Tokio Hotel frontemberét, Bill Kaulitzot vesszük górcső alá, aki ismert feltupírozott hajáról, erős sminkjéről és szegecses, fekete ruháiról.

2005

2005 volt az az év, amikor a Tokio Hotel tagjainak karrierje elkezdődött. Legelső klipjük bemutatásakor Bill már majdnem betöltötte a 16. életévét. Ekkor már feketére festette körmeit és a szemét is, valamint ezen kívül már nyelv- és szemöldökpiercingje is volt, ám legfeltűnőbb külső tulajdonsága mégiscsak a tüskés, elöl szembelógó, nem kevés hajlakkal megtartott frizurája volt. Azt nyilatkozta, hogy különös stílusának inspiráló személyei valamelyest a Green Day és a Placebo frontemberei voltak.

2006

Ebben az időben már nem a sünfrizura jellemezte Billt, hanem a kissé már lányosan hosszú, tépett fekete haj. A szemét erősebben festette, valamint több fekete ruhát hordott, mint azelőtt, de az őt jellemző, hosszabb ideig kitartó fekete „sörény” még nem volt színes. Arca jellegzetesen markánsabbá alakult, rendszeresen használt alapozókat, egyrészt, hogy elfedje pattanásait, másrészt, hogy ezzel is kiemelje erősen kihúzott szemét. Ebben az időben a fekete öltözékhez társultak az ezüstös kiegészítők, több nyakláncot is viselt egyszerre, és nem vetette meg a szegecses dolgokat sem.

2007–2009

Ez az időszak volt talán a banda legfényesebb korszaka. Folyamatosan koncerteztek, valamint rajongótáboruk is egyre csak nőtt. Legtöbben Bill egyedi oroszlánfrizurájára figyeltek fel, melyet minden fellépésen, dedikáláson, sőt, még az utcán is így hordott. Egyedül otthon nem sminkelte magát, és haját is hagyta regenerálódni. Egyszer viccből azt mondta, naponta egy flakon hajlakkot elhasznál ehhez a frizurához, bár a képeket látva elképzelhető, hogy talán nem viccnek szánta. Ami az öltözködését illeti, a testhez simuló pólókat részesítette előnyben, fotósorozatokon kívül feketétől eltérő színt aligha viselt. A csuklószorítók, kesztyűk, gyűrűk mindennapos viseletnek számítottak az életében.

2010

2009 és 2010 között szintén hosszú hajat viselt, de már nem sörényre, hanem egy túlméretezett fekete punkfrizurára hasonlított. 2010-ben levágatta, s már csak röviden hordta. Ettől kezdve öltözködési stílusa is jelentősen megváltozott; továbbra is a fekete színt viselte legtöbbször, viszont körmét már nem festette napi szinten. Koncertjeiken és a Humanoid City Live című DVD felvételein extrém, különleges, mindenféle szegecsekkel, csövekkel és kövekkel, nagy méretű vállpántokkal díszített, s szoros űrruha hatású felszerelésekben énekelt.

2011–2012

2011-től sokan megváltoztatták a vele kapcsolatos nézeteiket, akik úgy gondolták, Bill homoszexuális, vagy hogy egyszerűen úgy néz ki, mint egy lány. Év elején még feketében járt, haját viszont férfiasabban hordta. A körömfestésről is egész szépen leszokott, valamint arcszőrzete is sokkal markánsabbá tette arcvonalait. Öltözködése is változott, ugyanis nem a fekete szín volt mérvadó a szettjében. Máig nem változott a stílusa, kivéve haját, melyet platinaszőkére festetett. Többen is azt állították, hogy Jared Leto akkori frizuráját akarta lekoppintani, vagy a Jedward ikerpár tagjaiét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek