Starity

Hírességek stílusevolúciója — Lady Gaga

2012. december 10. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Különös, hogy egyik-másik híresség milyen hatalmas változáson megy keresztül az évek alatt. Vannak, akik felfelé ívelő karrierjük hatására szinte újjászületnek –tekintsük most át egy olyan énekesnő fejlődését, akit polgárpukkasztó viselkedéséből kifolyólag szinte az egész világ ismer; következzék Lady GaGa stílusevolúciója!

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Lady Gaga

Legújabb cikksorozatunkban (attól függően, hogy főszereplőnk mióta aktív) éves időszakonként kiemeljük sztárunk változásait, amelyek a stílusát faragták, amely zenében, külsőben megnyilvánuló jellegzetességet vagy változást takarhat. Első alanyunk a szörnyanya, Lady Gaga, aki nap mint nap meg tudja lepni a nagyérdeműt sokkoló átváltozásaival. Nézzünk bele, hogyan is alakult a stílusevolúciója egészen a kezdetektől.

2005

Mielőtt Lady Gagaként sokkolta volna a rajongókat, Stefani Germannottát egy egyszerű, 19 éves pincérnőként ismerte a világ, aki West Village-ben dolgozott. Ott ismerte meg Malgorzata Saniewska fotóst, aki elkészítette azh énekesnő első fotósorozatát. Gaga állítások szerint akkor még úgy volt ismeretes, mint a legkedvesebb lány, akivel valaha találkoztak. A fotón szereplő lány távol áll attól a kosztümös szórakoztató behemóttól, akit ma ismerünk, de nagyszerű dolog visszanézni, és látni, hol kezdte és hová jutott.

2008

Karrierje ugyan 2005 környékén kezdődött, ám az igazi áttörést a Poker Face és a Just Dance című dalai hozták meg számára. 2007 végén megvált sötét hajszínétől: az énekesnőt az egyenes, platinaszőke tincsek és az arcára pingált villám jellemezte leginkább. Többnyire retro hatású, nagykeretes szemüvegeket viselt, hajában pedig többnyire valamilyen masnit vagy egyéb különlegességet viselt. A vadóc, ám egyesek szerint mégiscsak „cuki kislány” Gagáról már karrierje kezdetén is megoszlott az emberek véleménye.

2009–2010

Lady Gaga rövid idő alatt hatalmas változáson esett át. A műhajból készült masnikat és az arcra festett villámot a jeges külső váltotta fel. Az énekesnő új stílusa a Bad Romace című dalához készített videoklipen is meglátszik. Az „Alejandro-korszakban” a sztár már jóval természetesebben, kevesebb sminkkel nyomult. Ebben az évben sokkolta a népet azzal a bizonyos híres húsruhával, amelyben egy díjátadón jelent meg. Ebben az időszakban ruhái nem voltak ugyan visszafogottak, többnyire göndör, félig sárgára festett hajjal jelent meg a nagyérdemű előtt.

2011

Az énekesnő ekkoriban két Beyoncéval közös dalt is készített; a Telephone és a VideoPhone klipekben a sztár ismét erősebb sminkben, a tőle megszokott abszurd stíluselemekkel meghintve mutatkozott, majd a You And I megjelenése után ismét visszapártolt a természetesebb külsőhöz. A Born This Wayjel azonban az énekesnő stílusa ismét jelentős fordulatot vett: ettől fogva sötétebb, „groteszkebb” oldalát mutatta meg. Egy ideig szarvacskákkal az arcában mászkált az utcán, másszor Marilyn Monroe-t kívánta megidézni stílusával. Kiegészítői közt állandó helyet kaptak a parókák és az óriási napszemüvegek.

Napjaink

Lady Gaga nevét mára abszurd ötletei és polgárpukkasztó viselkedése miatt szinte az egész világ ismeri. Az emberek véleménye erősen megoszlik, ám úgy tűnik, a lédit ez nem zavarja. Mostanában mintha ismét stílusváltás lenne készülőben: az énekesnő természetes sminkje és mintegy hétköznapi öltözéke, valamint az, hogy megvált szőke tincseitől, mind erre utalnak.

Az utóbbi időben továbbá felszedett magára egy kis felesleget, így közel sem hasonlít ahhoz a lányhoz, aki 2008-ban köztudatba robbant, ám egyáltalán nem szégyelli súlyát, számára az a fontos, hogy rajongói elfogadják.

És hogy mit hoz a jövő? Nos, a nemrégiben felröppent hírek szerint az énekesnő 2013-ban megjelenő albuma az ArtPop címet kapja – meglehet, hogy a sztár stílusa ismét 180 fokos fordulatot vesz majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek