Starity

Sztártetoválások és jelentéseik

2013. február 23. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk a legnagyobb sztárokkal és azok tetoválásaival foglalkozik, közszemlére téve a legkülönlegesebb tintacsodákat, és hogy miért is olyan fontosak viselőiknek.

hirdetés
Sztártetoválások és jelentéseik

A tetoválási láz nemhogy alábbhagyna, de egyre inkább nagyobb méreteket ölt. Manapság már semmi nem szab határt képzeletünknek, bármit magunkra varrathatunk, amennyiben erre vágyunk. Lehet kicsi, nagy, fekete-fehér, színes, ábrázolhat bármit, a tetoválások egyre nagyobb teret hódítanak, és nemcsak a mi testünkön, hanem kedvenceinkén is.

Ezúttal ismét öt sztárt kaptunk lencse- illetve tollvégre, hogy megtudjuk, miért és mivel is díszítették bőrüket.

Ashley Tisdale

Ashley testét mindössze három tetoválás ékesíti, így nem tartozik azok táborába, akik átestek volna a ló túloldalára a tintát illetően. Legjelentősebb tetoválása minden bizonnyal a jobb bokáján olvasható jamais seule felirat, mely magyarul annyit tesz: sosem vagy egyedül. Az énekes-színésznő 2011 szeptemberében szánta rá magát a tetováltatásra, mely jeles alkalomból legjobb barátnője, Vanessa Hudgens is elkísérte Bang Banghez, aki olyan neves sztárok bőrén is nyomot hagyott, mint Rihanna vagy Katy Perry. További érdekesség, hogy Vanessa sem tért haza anélkül, hogy tetováltatott volna, így ő egy om szimbólummal lett gazdagabb.

Ashlee Simpson

Ha már az Ashley-knél járunk, akkor a fiatalabb Simpson lány, Ashlee se maradjon ki a górcső alá vételből. Összesen nyolc tetoválás díszíti az énekesnő bőrét, de a legkedvesebb minden kétséget kizáróan ez az apró szívecske a lány bal kezének gyűrűs ujján. Az apró ábra 2008 elején került felvarrásra, mely Pete Wentz iránti szerelmét hivatott szimbolizálni. A zenész 2008 áprilisában jegyezte el Ashlee-t, akit májusban feleségül is vett. A románc azonban nem tartott sokáig, 2011 februárjában könnyes búcsút vettek egymástól.

Chester Bennington

A Linkin Park frontembere méltán híres hatalmas, színes tetoválásairól, melyek igen nagy helyet követeltek maguknak az énekes testén, nem spórolva a tintával. Az egyik legtöbbet emlegetett tetoválása a felkarját ékesítő halakat szimbolizáló ábra, mely Chester csillagjegyére utalnak. A másik karján szintén egy halat látunk, melyet az énekes 18 évesen csináltatott, édesapja kérése ellenére. „Tudod, ez soha nem fog lejönni... Azt akarod, hogy örökre rajtad maradjon?” – méltatlankodott az idősebb Bennington. Chester azonban – ahogy az Inked magazine-nak nyilatkozta – egyszerően túl makacs volt, így fogta magát, és megcsináltatta a tetkót.

Lily Allen

Lily és barátnője, Lindsay Lohan egy átbulizott éjszaka után varratták mutatóujjukra a shhh... feliratot, mintegy barátságuk és az együtt bulizással töltött este emlékeként 2009 februárjában a Shamrock Tattoosban Nyugat-Hollywoodban. A dolog pikantériája, hogy nem ők voltak az elsők, akinek szöget ütött a fejében az egyedi ötlet, ugyanis 2008 júniusában Rihanna ugyanezt varratta magára, bár erről korábban sem Lily, sem pedig Lindsay nem tudott.

Miley Cyrus

Miley 2011 májusában varratta magára ezt az egyszerű horgonyt Fabio Satori művésszel Brazíliában, Corazon Gitano elnevezésű turnéja alatt. Satori elmagyarázta, hogy az ábra a biztonság érzetét hivatott képviselni a lány számára. „Miley azt kérte, hogy valami lazát szeretne, ezért készítettem neki két rajzot, és ő kiválasztotta az egyiket. Miley azt mondta az édesanyjának, hogy valami olyasmire vágyik, ami egy biztonságos kikötőt szimbolizál, olyat, ami egy olyan nyugodt helyre emlékezteti, ahova jó érzés visszatérni” – mesélte Satori.

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek