Starity

Újabb gyász: Wilson kapitány követte Stokes komornyikot

2013. május 30. 08:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Britannia ismét gyászol: a népszerű brit sorozat, a Csengetett, Mylord? rendőrtisztjét alakító Bill Pertwee elhunyt – alig egy héttel Paul Shane után.

hirdetés
Újabb gyász: Wilson kapitány követte Stokes komornyikot

A nyolcvanhat éves színész már hónapok óta gyengélkedett, de az orvosok nem tartották súlyosnak az állapotát. Karácsony óta a fia ápolta trurói otthonában.

A hétvégén azonban hirtelen rosszul lett és mentőhelikopterrel kellett beszállítani a kórházba – ám a gyors segítség ellenére sem tudták megmenteni az életét és május 27-én elhunyt – meglepő módon ugyanazon a napon, mint a felesége, aki 2005-ben halt meg és akivel negyvenöt éven át éltek boldog házasságban.

A brazil édesanyától és angol apától született Bill Pertwee számtalan brit városban élt gyermekkorában, több állami és magániskolában is megfordult. A világháborúban nem harcolhatott, így egy hadiüzemben dolgozott, később pedig a tőzsdén, majd a Burberry cégnél is eltöltött egy kis időt.

Színészi pályafutását 1959-ben egy rádiójátékban kezdte, hamarosan pedig filmszerepeket is kapott. A legendás brit Folytassa...-sorozat két alkotásában is feltűnt, (a harmadikból kivágták a jeleneteit). A nemzetközi népszerűséget leginkább a Csengetett, mylord? című sorozat hozta meg a számára, amelyben 1988 és 1993 között szerepelt, a nem kifejezetten okos, folyton kéregető Wilson kapitány szerepében.

A sorozat több színésze sajnos már nincs az élők sorában: Pertwee és Paul Shane mellett az elmúlt hét esztendőben hunyt el Angela Scoular (Agatha), Donald Hewlett (Lord Meldrum), Barbara New (Mabel), Mavis Pugh (Lady Lavender) és Brenda Cowling (Mrs. Lipton).

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek