Starity

20 éves lett Perrie Edwards

2013. július 10. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai napon töltötte be 20. életévét a Little Mix bájos énekesnője. Lássuk honnan is jött és mekkora sikereket ért el!

hirdetés
20 éves lett Perrie Edwards

Perrie Louise Edwards pontosan 20 évvel ezelőtt, 1993. július 10-én látta meg a napvilágot az Egyesült Királyság-beli South Shieldsben Deborah Duffie és Alexander Edwards lányaként. Nevét a Journey nevezetű banda énekese Steve Perry után kapta, tehetségét és a zene iránti szeretetét azonban édesapjától örökölte, aki énekesként tevékenykedett. Szülei azonban még kiskorában elváltak, így bátyjával, Jonnie-val édesanyjukkal nőttek fel.

Perrie első igazi szárnypóbálgatása a zene terén 2011-ben volt, amikor is édesanyja noszogatására jelentkezett a brit X Factorba, melynek válogatóján sikeresen vette az akadályokat Alanis Morissette You Oughta Know című dalával és innen egyenes út vezetett a táborba, ahol viszont már nem ment minden zökkenőmentesen és szólóelőadóként nem jutott tovább. Azonban a mentorok teljes mértékben elismerték tehetségét, így lehetőséget adtak számára és másik három lánynak is, köztük Jesy Nelsonnak, hogy egy négytagú lánybandában, a Faux Paus-ban bizonyíthassák, van helyük a versenyzők között. De a négy önjelölt énekesnőnek sajnos csapatban sem sikerült meggyőznie a mentorokat, akik viszont úgy gondolták, hogy a Faux Paus két tagja, Perrie és Jesy, és az Orion nevezetű bandából Jade Thirlwall és Leigh-Anne Pinnock hangja tökéletesen hangzana együtt. Így alakult meg a Rhythmix, akik az N-Dubz énekesnője, Tulisa Contostavlos szárnyai alatt bontakoztatták ki énektudásukat a műsor során. De csapatnevükkel adódott egy apró probléma, mivel egy jótékonysági szervezet már ezzel a névvel fut 1999 óta, ezért 2011 októberétől már Little Mix néven folytatták pályafutásukat

A négy lány végül sikeresen végigmenetelt a tehetségkutató döntőin és megnyerték a brit X Factor nyolcadik szériáját, ezzel pedig történelmet írtak, mivel előttük még soha egy csapatnak sem sikerült az élen végeznie. A győzelem után szinte rögtön megjelent első kislemezük Damien Rice Cannonball című dalának feldolgozásából, ami azonnal az első helyen nyitott.

Öt hónappal a tehetségkutató megnyerése után kiadták első önálló dalukat, amely a Wings címet kapta és ami hatalmas sikert aratott. Ez után következett a DNA, ami nem mellesleg a 2012. november 19-én debütált első albumuk címadó dala is. A lemezről később még videoklipes dal lett a Change Your Life és a How Ya Doin'? is, ám utóbbi egy kicsit felturbózott változatához forgott kisfilm, melyben Missy Elliot is közreműködött.

Bár első korongjukkal történelmet írtak, második albumuk állítólag csak 2014-ben kerül majd a boltok polcaira, de már most szorgosan tevékenykednek a stúdióban és új dalokat vesznek fel. De emellett természetesen folyamatosan koncerteket adnak és jótékonykodnak is, és lehet, hogy egy tévéműsort is kapnak majd a jövőben.

Perrie magánélete egyébként egy valóra vált álom, hiszen egy másik X Factor-felfedezett banda, a One Direction egyik tagjával, Zayn Malikkal alkotnak egy párt már több mint egy éve.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek