Starity

Dalpremier: Avicii ft Adam Lambert - Lay Me Down

2013. szeptember 13. 10:10   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Íme, Avicii, Adam Lambert és Nile Rodgers közös dala, a Lay Me Down, amelyet még májusban rögzítettek, Los Angelesben. A BBC rádió szerint az év dance dalának ígérkezik.

hirdetés
Dalpremier: Avicii ft Adam Lambert - Lay Me Down

Mint beszámoltunk már róla, Avicii dalt rögzített az amerikai énekessel, Adam Lamberttel még májusban, és időközben erről több előzetes is megjelent, sőt, a DJ még a magyar Balaton Soundon is lejátszotta a szerzeményét.

A rajongókat nagy meglepetés érhette szeptember 12-én, hiszen Új-Zélandban az európai megjelenés előtt egy nappal lehetett legálisan letölteni a TRUE nagylemezt az iTunesról, amely félórán belül az első helyen landolt. Az MTV az albumot az év EDM anyagának titulálta.

Ennek köszönhetően kijött a várva-várt Lay Me Down, amelyet a svéd lemezlovas nem csak az őrületesen tehetséges Adam Lamberttel, hanem a legendásnak számító gitárossal, Nile Rodgersszel rögzített. A trió annyira sikeresnek bizonyult, hogy nem sokkal később, New Yorkban, három új dalt is felvettek, feltehetőleg Adam készülő, harmadik lemezére.

A Lay Me Down valószínűleg Avicii következő kislemeze lesz, ami nem is meglepő a hatalmas média és rajongói hype után. A BBC rádióvezetője az év legjobb dance zenéjének címezte, kiemelve Lambert félelmetes vokális képességeit. Az EQ Music Blog szerkesztője lelkiekben még nem volt felkészülve erre, jegyezte meg Adamnek, majd hozzátette, hogy ezt a dalt ki kell adni.


Adam Lambert, Avicii és Nile Rodgers – AFTEE – Martha Clara Vineyards, New York (2013. 08. 19.)

A dalszöveg megírásában maga Adam Lambert is részt vett, és a Lay Me Down (Fektess Le) olyan sorokat tartalmaz, mint „Fektess le a sötétben, mondd el, mit látsz, a szeretet ott van, ahol a szíved” és „Mindannyian ugyanúgy sírunk és vérzünk (...) tehát csinálj felfordulást, s ne feledd, az élet egy tánc”.

Avicii roppant sikeres félévet tudhat maga mögött. A Wake Me Up elérte a 877 ezres digitális eladást, és hetekig vezette az összes létező slágerlistát, nem mellesleg kiadta a You Make Me című dalát is.

A TRUE izgalmas, néhol melankolikus dalokból áll, ügyesen keverve, a rock 'n roll, country, dance, house és pop elemeket. Magyarországon szeptember 17-étől érhető el mind digitális, mind fizikai formában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek