Starity

Hayley Williams nem ítélkezik Miley felett

2013. október 12. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan megkezdi amerikai turnéját a lassan 10 éves Paramore, a Rolling Stone magazin pedig kifaggatta a frontasszonyt az együttes múltjáról és jövőbeli terveiről.

hirdetés
Hayley Williams nem ítélkezik Miley felett

Hayley Williamst a Rolling Stone csapata csípte el egy sajátos interjúra, ahol a nők és a férfiak közti hátrányos megkülönböztetésről, azaz a szexizmusról, a Paramore múltjáról és jövőjéről, valamint Miley Cyrus és Sinéad O'Connor botrányos harcáról beszélgettek. Az énekesnőt nemrég egy ugyanilyen kérdés ért váratlanul a botrányhősnővel kapcsolatban, melyre érdekes választ adott.

– Megosztottad a Twitter-oldaladon Lauren Mayberry posztját, amit az online nőgyűlöletről írt. Grimes és Lorde is felhívták a figyelmet erre a problémára, úgy látszik, egyre több nő áll ki a társadalomért és hallatja a hangját.

Szerintem szuper dolog, hogy mindenféle korosztályból jelen vannak a csajok a zeneiparban. Minden ember máshogy szemléli a dolgokat, és nagyszerű azt látni, hogy összegyűlnek és őszintén kibeszélik magukból azt, amit amúgy is ki kéne. Örülök, hogy ez egyre fontosabb. A barátnőm, Mariel is szólt a nők és férfiak közti megkülönböztetésről, és elállt tőle a szavam.

– Mikor 16 évesen elkezdtünk turnézni, úgy néztem ki, mint egy 12 éves kisfiú, smink nélkül, sportmelltartóval, a srácok pólóival és ugyanabban a nadrágban, amit már hetek óta hordtam. A nálam jó tíz évvel idősebb fiúk persze folyamatosan szekáltak.


Hayley 16-17 éves korában

Emlékszem, a philadelphiai North Star vendéglőben játszottunk a fiúkkal, mikor elkezdtek ordibálni, hogy vegyem le a felsőmet. Legalább tízszer üvöltötték. Többször is előfordult ilyen, de rá pontosan emlékszem, mert különösen agresszív volt. Az ötödik-hatodik bekiabálás után rájöttem, a mikrofon nálam van és nem szabad csendben maradnom. Tudjátok, olykor sok erőre vall, ha hagyjuk, hogy kitörjenek belőlünk a szavak, de abban a percben nekem nem volt erre szükségem, és ezt ott ki is jelentettem. A fickó megint mondott valamit, én pedig reagáltam, aztán abbahagyta egy időre. A végén pedig elegem lett, megmondtam neki, hogy legyen szíves és távozzon, majd mikor nem ment ki, az egyik barátom kihajította.

– Szerinted a szórakoztatóiparban lassan történtek a változások ezzel kapcsolatban?

Szerintem ez nemcsak az iparon áll, meg kell találnunk a belső hangunkat. [...] Hiszek Sinéad O'Connor levelében, amiben azt írja, hogy a férfiak pénzt csinálnak belőlünk és a döntéseinkből. Ez mindig is így volt, itt az ideje tenni ellene valamit. Sok olyan nő van a világon, akiknek reális a világképük és tudnak olyan dolgokat mondani, amivel ösztönözhetnek másokat. Olyan dolgokra taníthatják meg a többieket, amikre a társadalom és a címlapok nem; elmondhatják nekik, hogy kiállni magukért jó dolog!

Az interjúban kitértek a médiát lázban tartó Miley Cyrus – Sinéad O'Connor-féle viszályra is, melyet a Disney Channel felfedezettjének egy nyilatkozata indított el. Miley azt mondta, Sinéad a példaképe, és a Wrecking Ball klipjében látható sírós jelenetet az idősödő, magát részben leszbikusnak valló sztár Nothing Compares 2U videója ihletette.

O'Connor anyai aggodalmat érzett Miley folyamatos meztelenkedése miatt, majd egy nyílt levélben megkérte a botrámyhősnőt, hogy ne hagyja, hogy egy olcsó, közönséges lotyónak állítsák be őt, inkább üldözzön el maga körül mindenkit, aki azt próbálja elhitetni vele, hogy ez jó dolog.

Liam Hemsworth exe mellre szívta az oktató szavakat, majd visszavágott, és kezdetét vette a háború. Miley Amanda Bynest is belekeverte. Sinéad levelei az énekesnő honlapján is olvashatóak.

Miley Cyrus vagy Sinéad O'Connor pártját fogod?

Nem mondhatnám, hogy állást foglaltam. A nagymamám mindig ezt mondta: „Van az egyik és van a másik fél oldala, köztük pedig egy szürke, semleges rész”. Mikor először olvastam Sinéad nyílt levelét, reblogoltam a Tumblrön. Nagyon jó volt látni, hogy egy idősebb nő hangot ad az aggodalmának. Mikor elolvastam még egyszer, igaznak találtam mindazt, amit leírt benne. Vele már megtörtént ez, végigjátszotta ezeket a dolgokat, majd úgy döntött, nem kér belőle többet.

– Nem hiszem, hogy szándékosan is bántani akarna valakit. Miután átfutottam még párszor a sorokat, elképzeltem, ha én lennék az, akinek ezt írta volna, zavarban lettem volna, mert egy olyan címezte, akire felnézek. Ez az a rész, mikor annyi érzés és érzelem van az emberben, hogy nem gondolja át, miről is tweetel, beszél egyáltalán. Tök idiótának néznék ki, ha ugyanazt csinálnám, mint amit Miley művel, nem érezném magam igazinak. Nem tudok itt ülni és 100%-os bizonysággal azt állítani, hogy ez nem az igazi énje Miley-nak. Eljön az a pont, mikor kénytelen vagy elfogadni a másikat annak, aki.

– Őrület, hogy volt vagy egymillió nyílt levelünk az elmúlt években, ezernyi beszélgetésünk, és lényegében semmiről sem szóltak a dolgok, csak arról, hogy ítélkeztünk mások felett. Miley most próbál magára találni a szakmában, közben igyekszik túlélni a Disney-től kapott nehéz, negatív kritikákat. Azt hiszem, ő rájött erre. Én nem tudnám végigcsinálni. Szóval nem állok senki pártján, nem leszek egy olyan tudatlan barom, aki mások felett ítélkezik.

Hayley, aki a hónapban aktívan harcol a mellrák ellen mint a Pinktober kampányának nagykövete, elmondta, a szíve 100%-osan a Paramore-é, és bár közreműködött Zedd dalában, nem óhajt kiválni abból a csapatból, mellyel már 13 éves kora óta napi szinten együtt lóg. Elmondta azt is, hogy a bandában mindenki más műfajt szeret, zenei stílust ennek ellenére nem terveznek váltani. Egyetlen újításra vágynak csak: egy aranyos kiskutyára, amivel elszórakozhatnak a turnék alatt.

A Paramore a minap két újabb jótékonysági eseményt jelentett be. Elárverezik az egyedi, általuk készített cipőket a rákkal küzdők javára – több másik sztár, köztük Macklemore, Christina Perri, a Fun. együttes, Ed Sheeran és Jason Derulo is részt vesz a tavaly több mint 26 millió forintnyi bevételt hozó kampányban –, valamint gimnazistákkal együtt fognak fellépni városi iskolákban a Grammy alapítvány támogatásával. Az intézményeket anyagilag is segítik, hogy fejleszthessék a zenei programokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek