Starity

Ismét Robert Downey Jr. a legértékesebb filmsztár

2013. október 22. 23:11   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Vulture minden évben összeállított listáját immáron másodszorra uralja a Vasember-filmek sztárja.

hirdetés
Ismét Robert Downey Jr. a legértékesebb filmsztár

A New York Magazine minden évben összeállítja azoknak a sztároknak a listáját, akik becsléseik szerint a leginkább hatni tudnak a mozikasszák bevételeire. A felsorolás legelején pedig, akárcsak tavaly, most is Robert Downey Jr. neve szerepel.

A színész konstanssá vált előkelő helyét itt, és a legjobban kereső színészek listáján egyaránt, főképp a Vasember 3 illetve a Bosszúállók eget rengető sikereinek köszönheti, ugyanakkor RDJ drogproblémáit követő 2004-es visszatérése óta többször bizonyította már, hogy megbízhatóan és következetesen képes hozni a szintet. Másik franchise szerepe, a szintén nagy financiális nyereségnek örvendő Sherlock Holmes-széria pedig egyenesen bebetonozta a helyét a lista élén.

A Vulture szerinti második helyet Leonardo DiCaprio kapta, aki nemrég a Django elszabadulban és a Nagy Gatsbyban bizonyította tehetségét és a nézők körében való népszerűségét, hamarosan pedig A Wall Street farkasában lesz látható, ahol ismét Martin Scorsesével dolgozhatott együtt; a harmadik helyet ezzel szemben Az éhezők viadala sikerét idén a Napos oldalnak köszönhetően egy Oscar-díjjal megkoronázott Jennifer Lawrence foglalhatja el. Az első ötöt Sandra Bullock és Brad Pitt egészíti ki.

A magazin listájának egyik legfőbb érdekessége az, hogy közzéteszik teljes pontozási rendszerüket, amely egyszerre veszi figyelembe a szóban forgó színészek utóbbi öt évben bemutatott filmjeinek bevételeit, az ahhoz tartozó kritikai fogadtatásokat illetve a bezsebelt díjakat, valamint ehhez még megnézik a sztárok bulvár népszerűségét, kedveltségét, és még a Twitteren róluk tett említéseket is. Utóbbi faktor a tavalyi lista magazin címlapszám szerinti kalkulálásától vette át a helyet.

A sorrendet leginkább jellemző érték mégis a stúdióktól kapott pontszám, amit néhány jeles stúdió képviselői adtak az egyes színészeknek. Ezáltal pedig, bár a lista életképessége megkérdőjelezhető, mindenféleképpen egy érdekes képet fest arról, hogy hogyan látja maga Hollywood a filmcsillagait.

Az első 20 helyezett (a teljes százas felsorolás megtalálható a magazin honlapján):

1. Robert Downey Jr.
2. Leonardo DiCaprio
3. Jennifer Lawrence
4. Sandra Bullock
5. Brad Pitt
6. Will Smith
7. Christian Bale
8. Denzel Washington
9. Tom Hanks
10. Johnny Depp
11. Hugh Jackman
12. Angelina Jolie
13. Meryl Streep
14. Tom Cruise
15. Daniel Radcliffe
16. Jennifer Aniston
17. Daniel Craig
18. George Clooney
19. Matt Damon
20. Mila Kunis

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek