Starity

Robert Downey Jr. a legjobban kereső színész

2013. július 17. 19:07   |   Szerző: SpecialError

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forbes magazin összeállította a legjobban kereső színészek listáját.

hirdetés
Robert Downey Jr. a legjobban kereső színész

Az amerikai Forbes magazin híres arról, hogy szeret az emberek pénztárcájában kutakodni és ennek eredményét például olyan listákban teszi közzé, mint a 100 Legbefolyásosabb színész vagy Amerika leggazdagabbjai. Ezúttal pedig összeszedték azt az öt színészt, akik az elmúlt egy évben a legtöbbet kaszálták.

Az ötös lista első helyét Robert Downey Jr. foglalja el a maga 75 millió dolláros bevételével. Ez az összeg persze kicsit sem meglepő annak tükrében, hogy a vizsgált időszak alatt került bemutatásra a Vasember 3, illetve még a mozikban játszották a Bosszúállók című filmet is, amelyekben Tony Starkot alakítja.

Második helyen Channing Tatum végzett, aki a Forbes magazin szerint elsősorban remek üzleti érzékének köszönheti a tavalyi évben megkeresett, nagyjából 60 millió dollárját, hiszen a Magic Mike című filmet önfinanszírozási alapon készítették el Steven Soderbergh rendezővel közösen, ami azt jelenti, hogy a stúdió nem viszi el a bevétel jelentős részét.

A dobogó harmadik fokára Hugh Jackman kapaszkodott fel 55 millió megkeresett dollárral. Ezen összeg egy rész az X-Men- és a Farka-filmeknek köszönhető, de szépen hozott a konyhára a Nyomorultak című musical is.

52 millió dolláros keresetével éppencsak lecsúszott a hamardik helyről Mark Wahlberg, ezt a szép kis összeget pedig elsősorban a Ted című filmnek köszönheti, ami 2012 egyik legkedveltebbje volt.

Utolsó helyen végzett Dwayne Johnson, de panaszra így sem lehet oka, hiszen a magazin által figyelmbe vett időszak alatt 46 millió dollárt tehetett zsebre.

Természetesen a lista készítő kiemelik, hogy ezek az adatok folyamatosan változnak annak függvényében, hogy éppen milyen filmek és mekkora sikerrel futnak a mozikban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek