Starity

Ezek a sorozatok indultak januárban

2014. február 15. 17:05   |   Szerző: Bessie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben jobbnál jobb sorozatokkal próbálnak megnyerni minket a csatornák. 2014-ben sem lesz ez másképp: igazán sokszínű témakörrel leptek meg minket. Most nézzünk meg közelebbről néhány új sorozatot a teljesség igénye nélkül.

hirdetés
Ezek a sorozatok indultak januárban

Január 7-én debütált az Intelligence akciósorozat első része a CBS csatornán. A történet középpontjában egy különleges ügynök áll, akinek chipet ültetnek a fejébe, amitől szinte szuperkomputerként működik az agya. Főszerepben a Lostból megismert Josh Hollowayt láthatjuk, partnere Meghan Ory (Egyszer volt, hol nem volt – Ruby / Piroska), Michael Rady (Emily Owens M.D. – Micah), illetve a C.S.I. nyomozónője Marg Helgenberger.

Szintén hetedikén mutatkozott be a western stílusú Killer Women sorozat az ABC-n. Mint a címből is kitűnik, főleg nők körül folynak a történetek. Főszerepben a Battlestar Galactica egyik női sztárja, Tricia Helfer látható.

Molly Parker texasi rangert alakítja, aki elsőként kapta meg a lehetőséget, hogy beléphessen a tipikusan férfi szakmába. A nyomozós sorozatban feltűnik még egy szintén battlestaros partnere, Michael Trucco, illetve Marc Blucas, akit leginkább a Buffy, a vámpírok réme című sorozatból ismerhetünk.

Január 8-án volt látható a Chicago Fire testvérsorozata, a Chicago PD (rövidítése a Chicago Police Department – Chicago Rendőrség) első része. A rendőrös sorozatban főleg terepmunkára, rendőrségi akciókra lehet számítani; főszerepben Jason Beghe (Hank Voight őrmester), Sophia Bush és Jesse Lee Soffer láthatók.

Január 10-én debütált a FOX-on az Enlisted vígjáték. A katonás sorozat három testvérről szól, akik egy bázison szolgálnak. A civakodó, ugyanakkor mindig összetartó testvéreket Geoff Stults (The Finder), Chris Lowell (Veronica Mars) és Parker Young (Suburgatory) alakítják.

Szintén 10-én mutatták be a Helix sorozat első epizódját. A történet szerint a Járványügyi Központ orvoskutatóinak el kell utazniuk a csúcstechnológiával ellátott sarkköri laboratóriumba, ahonnan elszabadult egy eddig ismeretlen eredetű, halálos vírus.

Az enyhén horrorisztikus elemeket bemutató sci-fiben Billy Campbellt, Hiroyuki Sanadát, Kyra Zagorskyt és Jordan Hayest láthatjuk.

Január 11-én láthattuk a kanadai vérfarkasos Bitten sorozat első epizódját. A Kelley Armstrong regénye alapján készült széria főszereplője Laura Vandervoort, aki a főhősnő, Elena Michaels bőrébe bújik. A normális és természetfeletti élete között vergődő vérfarkas(nő) és családjának eseménydús életébe nyerhetünk betekintést.

A True Detective nyomozós sorozat 2014. január 12-én szerepelt először az HBO műsorán. A régóta várt széria főszereplői Matthew McConaughey és Woody Harrelson. A nyolcepizódos részek központi témája egy sorozatgyilkos utáni kutatás és a két nyomozó története.

A BBC csatornán január 19-én debütált a The Musketeers, és mint a címe is jelzi, a szálak közepében a muskétások találhatók. Az 1600-as évek Párizsában láthatjuk újra kedvenc testőreinket: D'Artagnant, Athost, Aramist és Porthost.

A Dumas-történet feldolgozásában a muskétások egy merénylőre vadásznak serényen. Főszerepben látható Santiago Cabrera, Tom Burke, Howard Charles, Luke Pasqualino, a bíborost pedig Peter Capaldi játssza.

Január 25-én került a Starz csatorna képernyőjére a kalózos témájú Black Sails. A kalózokban, intrikákban és vérben tobzódó sztori az 1700-as években játszódik és a Kincses sziget előzményeit mutatja be.

Főhősünk Flint kapitány, akit Toby Stephens alakít, ellenfele pedig a kegyetlenségéről ismert Charles Vane kapitány (Zach McGowan). Természetesen feltűnik a saját pecsenyéjét sütögető John Silver is, akit Luke Arnold játszik. Női szerepekben a The Secret Circle egyik női boszorkánya, Jessica Parker Kennedy látható mint kurtizán, illetve Eleanor Guthrie szerepébe Hannah New színésznő bújt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek