Starity

X-faktorossal énekel duettet Bonnie Tyler

2014. február 23. 17:05   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kereken egy évvel ezelőtt jelent meg Bonnie Tyler legutóbbi albuma, illetve tavaly képviselte hazáját az 58. Eurovíziós Dalfesztiválon, melynek kapcsán ismét a középpontba került hazájában is. Most pedig a rajongók nagy meglepetésére, egy x-faktoros énekes kérte fel őt egy duettre.

hirdetés
X-faktorossal énekel duettet Bonnie Tyler

Március 10-én jelenik meg Rhydian ötödik stúdióalbuma, a One Day Like This. A fiatal bariton énekes 2007-ben a második helyen végzett a brit X-Faktorban, majd debütáló albuma dupla-platinalemez lett, egy évvel később már a Classical Brit Awards díjra is jelölték. A jelenleg musicalszínészként és műsorvezetőként is tevékenykedő, zenei stílusát tekintve opera-popénekes a Miserere című, félig olasz, félig angol nyelvű dalban Bonnie Tylerrel énekel.

A hírt Rhydian saját Twitter-oldalán közölte a rajongókkal. A brit rocklady ráadásul most először énekel olasz nyelven! Erről Carolyn, egy londoni olasz nyelvtanár csiripelt szintén a Twitter-oldalán, amelyhez egy közös képet is csatolt, amelyen Bonnie-val látható. Carolyn nagyon élvezte a közös munkát az énekesnővel, nagyon jól együttműködött Bonnie, annak ellenére, hogy nem beszélt korábban sosem olaszul.

A dal eredetije 1992-ben jelent meg az olasz rockénekes, Zucchero azonos című albumán és Andrea Bocelli, valamint Luciano Pavarotti közreműködésével énekelte trióban. Tulajdonképpen ez a dal tette ismerté és emelte a világsztárok sorába Bocellit.

Egy elfelejtett dal Bocellivel

Nem áll távol Bonnie Tylertől, hogy tenorral énekeljen. A negyedik tenorként is emlegetett Andrea Bocellivel a kilencvenes évek közepén készített duettet. Bocelli a Vivo Per Lei című világhírű dalát hat énekesnővel, hat különböző nyelven rögzítette. Martha Sánchezszel spanyolul, Judy Weiss-szel német, Héléne Ségaréval francia, Giorgiával olasz, Sandyvel portugál, míg Bonnie-val angol nyelven. Természetesen Bocelli mindegyik dalban olaszul énekelt, az énekesnők pedig a saját anyanyelvükön daloltak. Bonnie Tylerrel közös Live for Love című dala az énekesnő 1998-as albumán jelent volna meg, ám a kiadó végül mégsem engedte a megjelenést, többek között azért sem, mert a két énekes, nem egy lemezkiadóhoz volt leszerződve. Bonnie később így nyilatkozott az esetről: „Szégyen, hogy ez a csodálatos dal nem jelenhetett meg, de remélem, egyszer majd mindenki hallhatja!” Bonnie Tyler egy évvel később szakított a Warner Music kiadóval további nézeteltérések miatt.

Néhány hónapja azonban felkerült az internetre egy rövid részlete a dalnak, és a rajongók szeretnék elérni Bonnie menedzserénél, hogy hivatalosan is jelenjen meg a felvétel teljes hosszában, de ehhez a YouTube-on is magas nézettség kell. Így hát a közösségi oldalakon kérik a rajongók segítségét, hogy aki teheti, lájkolja a dalrészletet!

Bonnie Tyler és Andrea Bocelli duettje

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek