Starity

Lilu: „Semmi sem lehet fontosabb gyermekeinknél”

2014. május 14. 15:03   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lilu kisfia, Dávid születése óta tudja, baj esetén a Madarász utcai Gyermekkórház orvosaira és nővéreire mindig számíthat.

hirdetés
Lilu: „Semmi sem lehet fontosabb gyermekeinknél”
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Ahogy minden édesanya, úgy Lilu számára is gyermeke egészsége a legfontosabb. Amikor fia megbetegszik, tudja, hogy Madarász utcai Gyermekkórházban Dávid a legjobb kezekben van, ahogy minden kisgyerek. A műsorvezető ezért természetesnek tartja, hogy ahol tud segít a kórháznak: idén is a Gyermekkor Alapítvány számára ajánlja fel adója 1%-át.

„Ahogy minden szülő, sajnos én is több olyan esetet fel tudok idézni, amikor Dávid beteg lett, és hirtelen azt sem tudtam, mit tegyek – egy aggódó kisgyermekes édesanyánál talán nincs is kétségbeesettebb ember a földön. Előfordult, hogy éjjel kellett bemennünk a Madarász utcai Gyermekkórházba, ahol mindig, akár hajnalban is az elvárhatón felül segítőkészek és kedvesek voltak. A dolgozók az éjszakai műszak közepén sem mutatják ki, hogy esetleg fáradtak, mindig az erejükön felül teljesítenek, ez a hely biztonságot nyújt mindenki számára” – árulta el Lilu. A műsorvezető adója 1%-át minden évben a Gyermekkor Alapítvány számára ajánlja fel, mert tudja, hogy a kórház mindent forintot a beteg gyerekek gyógyítására, közérzetük javítására fordít, és hisz abban, hogy összefogással még több kis betegnek tud majd segíteni az intézmény.

A támogatásoknak köszönhetően a Madarász utcai Gyermekkórház az elmúlt időszakban modern kórtermeket, rendelőket alakított ki: megújulva várja a kis betegeket a Kardiológiai, Gasztroenterológiai és a Neurológiai részleg, amelyek létrehozásához az Alapítvány 8,5 millió forinttal járult hozzá, több mint 10 millió forint értékben pedig a gyógyításhoz szükséges életmentő gépeket, műszereket vásároltak. Ilyenkor nem csak a kicsik, de az elhivatott orvosok és nővérek számára is nagy öröm, hogy vannak, akik szívesen áldoznak egy nemes ügyért.

„Személyesen tapasztaltam én is, hogy milyen fejlesztéseket valósítottak meg a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegében. A jövőben azonban még rengeteg dologra van szükség ahhoz, hogy még több beteg gyereken tudjanak segíteni a kórház eltökélt orvosai, nővérei. Ezért – ahogy minden évben – idén is a Gyermekkor Alapítvány számára ajánlom fel az adóm 1%-át” – mondta Lilu.


Fotó: Red Lemon

A szülők és a segítőszándékú emberek összefogásával hatalmas fejődésen mehetett keresztül az intézmény, de még bőven van mit tenni. A kórház vezetősége a jövőre nézve is komoly célt tűzött ki: szeretnék elérni, hogy a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlege Európa egyik legjobb és leginkább gyermekbarát intézményévé váljon, amelyhez az Alapítvány minden segítséget igyekszik megadni. Mindez azonban nem jöhet létre támogatók nélkül, ezért arra kérik a segítő szándékú embereket, hogy adójuk 1%-val támogassák a Gyermekkor Alapítványt.

Heim Pál – Madarász utca Gyermekkórház
Gyermekkor Alapítvány
Számlaszám: 11713005-20067481
Adószám: 19624617-1-41
Cím: 1131 Budapest, Madarász Viktor 22-24.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek