Starity

Kurt Cobain józanul sosem ölte volna meg magát

2014. június 24. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nirvana egykori basszusgitárosa, Krist Novoselic nemrégiben adott exkluzív interjút a Reason TV riporterének, Nick Gillespie-nek.

hirdetés
Kurt Cobain józanul sosem ölte volna meg magát

A Nirvana egykori zenésze, Krist Novoselic nemrégiben adott interjút Nick Gillespie-nek, aki poltikai karrierjéről, a Nirvanáról és a zenekart befolyásoló csapatokról faggatta. Krist a közel egyórás beszélgetés alatt még egykori legjobb barátjáról, a tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Kurt Cobainról is szót ejtett, mely igen ritkán fordul elő, hiszen általában sem a család, sem a barátok nem szívesen beszélnek a zenész haláláról.

„A drogoknak jelentős része volt a halálában, emellett hatalmas nyomás alatt állt. Meghozott egy rossz döntést, valószínűleg totál kivolt, amikor elhatározta, hogy megteszi. Ha józan lett volna, egész biztosan nem tesz ilyet... Hatalmas adag heroin dolgozott benne.”


Krist Novoselic és Kurt Cobain a középiskola óta elválaszthatatlanok voltak

Nick az április elejei Rock & Roll Hírességek Csarnokába való beiktatási ünnepségről is faggatta Kristet, aki bevallotta, hogy a Nirvana mindig is feminista banda volt, és Dave Grohl ötlete volt az, hogy Kurt hiányának pótlásaként női énekeseket válasszanak az előadáshoz.

„Múlt héten újjáélesztettük a Nirvanát, mely egy igazi kihívás volt számunkra, mivel az volt a fő kérdés, hogyan is fogjuk ezt megcsinálni? Nagy cipőt kellett kitöltenünk. Azért akartam Joan Jettet, mert imádom őt” – vallotta be a jelenleg politikával foglalkozó zenész.

A beiktatási ceremónia során Joan Jett mellett fellépett még Lorde, St. Vincent, Anne Clark és a Foo Fightersből ismert Pat Smear is!

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek