Starity

Öt éve várja elhunyt gazdáját a hűséges kutya

2015. január 14. 09:09   |   Szerző: aknalb30

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Huachi vagy Huachito névre hallgató keverék eb évek óta várja balesetben meghalt gazdáját a bolíviai Pál pápa sugárúton.

hirdetés
Öt éve várja elhunyt gazdáját a hűséges kutya

A kutya gazdája, egy volt egyetemista minden nap ugyanazon az útvonalon közlekedett,  kutyája pedig mindig vele tartott. Egy nap azonban a férfit elgázolta egy taxi, aki már a kórházba szállítás közben meghalt. A tragikus baleset óta Huachi a sugárúton jár-kel, és azon a sarkon siratja gazdáját, ahol azt a baleset érte – írja az Index.

Saroktól sarokig megy és mindig visszatér oda, ahol a baj történt. Ott aztán elkezd vonyítani. Még jobban rázendít, ha egy motoros halad el mellette, talán azt gondolja, a gazdája az – mondta egy a környéken dolgozó hentes.

Reggelijét Ramón Bibliótól, ebédjét egy kis étteremből vagy a közeli piacról, vacsoráját pedig egy húsételeket kínáló bártól kapja. Néha ott is tölti az éjszakát. Huachitót már sokan megpróbálták örökbefogadni, de mindig visszaszökött a tragédia helyszínére. Még néhai gazdájának családja is próbálkozott, de ők sem jártak sikerrel.

Nem ő az egyetlen szuperhűséges eb

A Hachiko névre hallgató japán akita minden reggel hűségesen elkísérte gazdáját, Ueno Hideszaburot, aki minden nap a Sibuja állomásról indult vonattal munkahelyére. A férfi a Tokiói Egyetemen dolgozott tanárként. Minden este kutyája ott várta a megállóban és elsőként üdvözölte őt. Az egyik nap azonban gazdája sajnos szívrohamot kapott és a szerelvény nélküle jött vissza. Hachiko ezt követően még 9 éven át várta rendületlenül Uenót a vasútállomáson üldögélve.

A hű eb emlékére egy szobrot állítottak és filmet is készítettek a megható történetből. A feldolgozás a Hacsi - A leghűségesebb barát címet kapta, ahol Richard Gere alakította a főszerepet. Már a film trailere is megríkatja a nézőt, hát még a teljes film. Aki még nem látta és szereti a megható történeteket, annak nagyon ajánljuk a filmet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek