Starity

Július végére várható Adam Gontier zenekarának bemutatkozó lemeze

2015. június 19. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egykori Three Days Grace-frontember megerősítette: július végén kerül az üzletek polcaira a Saint Asonia saját magáról elnevezett korongja.

hirdetés
Július végére várható Adam Gontier zenekarának bemutatkozó lemeze

Adam Gontier rajongók millióinak törte össze a szívét, amikor 2013-ban bejelentette, hogy távozik zenekara, a Three Days Grace éléről. Természetesen rögtön megkezdődtek a találgatások a hogyan továbbról, és míg az énekes helyét Matt Walst vette át a csapatban, addig Adam körül nagy volt a csend. Természetesen az énekesnek esze ágában sem volt eltűnni a süllyesztőben, csupán egy kis szabadságot vett ki, hogy végre legyen ideje minőségi időt töltenie szerettei körében.

A pihenésnek azonban immár hivatalosan is vége, ugyanis Adam egy újonnan alapított zenekar, a Saint Asonia élén tért vissza, mely formációban a Staind gitárosa, Mike Mushok, az Eye Empire basszusgitárosa, Corey Lowery és a Finger Eleven egykori dobosa, Rich Beddoe kísérik. A zenekar egy hónappal ezelőtt mutatta be első szerzeményét, mely a Better Place címet kapta, a napokban pedig megerősítésre került, hogy július 31-én az RCA Records hozza forgalomba a fent említett dalt is tartalmazó 11 nótát felsorakoztató, az együttes nevét viselő korongot.

„Olyan érzés, mintha új zenekarom lenne, és biztosan így is van: ez egy új zenekar egy történettel [...]. Nyilvánvaló, hogy a legtöbb zenekarnak rengeteg régi története van, amit elmesélhet, és ez velünk sincs másképp, ugyanakkor mégis egy új zenekar vagyunk. A semmiből indultunk, és nem is számítottunk arra, hogy a korábbi zenekaraink és projektjeink kapcsán máris arénákban léphetünk majd fel” – nyilatkozta a frontember, majd így folytatta: Határozottan nem az én ötletem volt, hogy összeálljunk, vagy hogy bármibe is belekezdjünk. Mike Mushok az elsők között keresett meg, hogy fussunk össze, és megtudja, mi van velem, majd megkérdezte, hogy nincs-e kedvem összejönni és új dalokat írni, csak úgy szórakozásból. Így hát tavaly április végén összejöttünk, és elkezdtünk dolgozni néhány új dalon. Jól haladtunk, sokkal jobban, mint vártuk, és rövid időn belül elkészültünk 11-12 dallal, amivel már értelmes volt stúdióba vonulni...

Az énekes természetesen megosztott némi információt arra vonatkozóan is, hogy milyen albumra számíthatnak a rajongók e nem mindennapi felállású csapat részéről. Mike Mushok gitárosnak köszönhetően metalos hangzásvilágot kap az album, és ez határozottan eltérő mindattól, amit a Staind vagy a Three Days Grace produkált. Ez az egyik legurvább anyag, amit valaha írtam, zúzós riffjeivel és durva zenéjével, valamint énekelni sem énekeltem még ilyen magasan. Persze vannak lightosabb dalok is: akusztikus gitárra és laza énekre épülő alkotások.

Íme a Saint Asonia számlistája:

1. Better Place
2. Blow Me Wide Open
3. Live My Life
4. Even Though I Say
5. Fairy Tale
6. King of Nothing
7. Waste My Time
8. Dying Slowly
9. Trying to Catch Up With the World
10. Happy Tragedy
11. Leaving Minnesota

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek