Starity

Ez minden idők 10 legjobb Got Talent előadása!

2015. november 01. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszú évek óta fut sikeresen a Got Talent című műsor, mely végre hazánkba is megérkezett. Ezúttal a világ minden tájáról származó tehetségeket és fantasztikus előadásaikat hoztuk el nektek.

hirdetés
Ez minden idők 10 legjobb Got Talent előadása!
Fotó: ITV Channel

A Simon Cowell megálmodta tehetségkutató bárhol, bármelyik kontinensen is indult, mindenhol tudott olyan tehetséges előadóművészeket a közönség elé tárni, amilyenekre korábban nem volt példa.

A Got Talent sikere vélhetően abban rejlik, hogy az X-Faktortól / Megasztártól eltérően nem csupán énekes produkcióval jelentkezhetnek a bevállalós kedvű önjelölt sztárok, hanem azok is, akik bármilyen másban (is) jók.

Cikkünkben a 10 legjobb Got Talent előadást hoztuk el nektek a világ minden tájáról.

10. Paddy és Nico (Britain's Got Talent)

A videó elején egy 80 éves hölgyet és fiatal partnerét, Nicót láthatjuk bevonulni, akik egy táncos produkcióval érkeztek a Britain's Got Talent színpadára. Fellépésük eleje kicsit unalmasnak tűnik a zsűrinek, Simon Cowell ki is nyomja őket, ám ekkor kezdeti veszi az igazi show, melynek keretein belül tanúi lehetünk annak, hogy egy 80 éves idős asszonyban is rejtőzhet még energia.

A salsapáros egyébként először egy spanyol tehetségkutatóban, a Tú sí que valesben mutatta meg nem mindennapi tánctudását 2009-ben, amit szerencsésen meg is nyertek. A 2014-es Britain's Got Talentben is jól kezdtek, de csak a kilencedik helyig meneteltek. 

9. Kenichi Ebina (America's Got Talent)

Kenichi Japánból érkezett az America's Got Talent színpadára 2013-ban. A zsűri, először kissé kétkedve fogadta, amikor elárulta, hogy egy tánc-szerű előadással készült, ám a férfinek végül sikerült meggyőznie őket arról, hogy bizony helye van a műsorban, mi több: ő nyerte a tehetségkutató nyolcadik szériáját!

8. Angel Tairua (Australia's Got Talent)

Angel mindössze 13 éves volt, amikor 2013-ban jelentkezett az Australia's Got Talentbe, hogy megmutassa nem mindennapi énektudását. A meghallgatásra Rihanna Diamonds című szerzeményével érkezett, és négy igennel jutott tovább. A verseny során a legjobb hatba is bekerült, de végül lecsúsott a dobogóról. (Az előadása 2:25-től kezdődik.)

7. Susan Boyle (Britain's Got Talent)

Susan 2009-ben 47 évesen jelentkezett a tehetségkutatóba, mellyel édesanyja egyik utolsó kérését teljesítette. A színpadra lépésekor a zsűri először kétkedve nézett a munkanélküli, hölgyre, akit láthatóan nem tartottak szimpatikusnak első ránézésre, ám hangjával sikerült meglágyítania a szívüket, amikor elénekelte A nyomorultak betétdalát, az I Dreamed a Dreamet.

Ugyan a műsor legnagyobb esélyesének tartották, végül csak a második helyig sikerült menetelnie, ugyanis a fináléban kiütötte őt a Diversity táncos csoport.

6. Darcy Oake (Britain's Got Talent)

Darcy a műsor 2014-es szériájában tűnt fel, és varázsolta el a zsűrit – szó szerint. A Kanadából érkező szimpatikus fiatalembert ugyan orvosnak szánták a szülei, ám ő végül a bűvészkedés mellett döntött, amit nem is akármilyen formában képes kivitelezni. Tehetségére már a válogatón is felfigyelt a négytagú zsűri.

A műsort ugyan nem nyerte meg, ám a közönség annyira a szívébe zárta, hogy Darcy Oake: Edge of Reality címmel önálló műsort kapott.

5. Bars & Melody (Britain's Got Talent)

2014-ben keltett hatalmas feltűnést az akkor 16 éves Charlie Lenehan és a 14 éves Leondre Devries. A két fiú Faith Evans és Twista közös, Hope címet viselő számának alapjaira írták meg saját szerzeményüket, mely a bántalmazásról szól. Előadásukat könnyek között hallgatta a közönség, és a zsűrit is sikerült megnyerniük.

A dobogó alsó fokán végeztek a versenyen, nem sokkal azt követően pedig leszerződtek a  Syco Music Recordshoz. (Előadásuk 2:39-nél kezdődik.)

4. Lettice Rowbotham (Britain's Got Talent)

A hegedűművésznő szintén a műsor tavalyi szériájában tűnt fel, különleges előadásához foghatóra pedig nem volt korábban példa, így nem csoda, hogy egy emberként varázsolta el a közönség és a zsűri tagjait.

Lettice végül nyolcadikként távozott a versenyből, de világszerte felfigyeltek rá, többek között Putyin lánya is meghívta, hogy játsszon neki. (Előadása 1:58-tól kezdődik.)

3. Darren Carr (Australia's Got Talent)

Darren egy elképesztően ügyes hasbeszélő produkcióval érkezett 2013-ban az ausztrál Got Talent színpadára, melynek keretein belül a műsor zsűritagjairól beszélgetett segítőtársával. A produkció érdekessége abban (is) rejlett – amellett, hogy rendkívül vicces és élvezhető volt –, hogy a férfi karján ült a madár, akinek különös, kacagó hangok is elhagyták a csőrét, gazdája szája azonban meg sem moccant, mialatt beszélt.

Az egyedi műsor annyira megnyerte magának a bírákat és a hallgatóságot, hogy az élő show-ba is bekerült, mi több: a dobogó harmadik helyén végzett. (Produkciója 2:26-tól kezdődik.)

2. Jules és Matisse (Britain's Got Talent)

Jules az idei Britain's Got Talent válogatásán mutatta meg, milyen összeszokott párost alkotnak imádott házi kedvencével, Matisse-szel, akivel egy történetet adtak elő a színpadon. Nem lőjük le a poént, de annyit elárulhatunk, hogy még egy szívtelen sintér szíve is meglágyítható...

A párost olyan hatalmas érdeklődés övezte, és annyira ötletes produkciókkal jelentkeztek az élő adásokban is, hogy végül övék lett az idei megmérettetés fődíja. (Produkciójuk 1:00-nál kezdődik.)

1. Attraction (Britain's Got Talent)

Az Attractiont valószínűleg senkinek nem kell már bemutatni, hiszen ők képviselték Magyarországot a Britain's Got Talent hetedik, 2013-as szériájában. A válogatóra egy látványos produkcióval érkeztek: egy igaz történetet meséltek el a testük segítségével, hozzá pedig egy érzelmes, szívbe markoló dat választottak Emeli Sandétól.

A csapat elvarázsolta a zsűrit és a nézőket is, így továbbjutottak, majd egészen az első helyig meneteltek a versenyben. Sikerük borítékolható volt, azóta is népszerűek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek