Starity

2016 Lady Gaga éve lesz a Forbes szerint

2016. február 06. 11:11   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forbes magazin jóslata szerint a színésznői babérokra törő Lady Gaga lehet az év legsikeresebb híressége.

hirdetés
2016 Lady Gaga éve lesz a Forbes szerint
Fotó: ELLE (Tom Munro)

2015 nagy része csendesen telt napjaink egyik legnagyobb sztárjának: az Oscar-díjra jelölt Til It Happens To You-n kívül nem adott ki új zenét, legutóbbi szólólemeze is 2013-ban jelent meg ARTPOP címen anélkül, hogy átütő sikert aratott volna vele. Azóta viszont áttért a jazz stílusra Tony Bennett oldalán, valamint a színészek világába is becsöppent az Amerikai Horror Story-nak köszönhetően.

Az énekesnő mindkét területen nagy sikert aratott: Grammy-, és Golden Globe-díjat vehetett át teljesítményéért, emellett a tavalyi évben 59 millió dollárral gazdagodott a bankszámlája, így a zenészek között igen előkelő helyen végzett. 2016-ban megújult erőkkel tér vissza, ugyanis új popalbummal jelentkezik, melynek hangzásvilágában – a Forbes magazin szerint – visszatér gyökereihez.

Február Gaga eddigi karrierjének egyik legsikeresebb hónapja lehet, mivel a világ leghíresebb színpadain lép fel heteken belül, ez pedig új albumának promóciójának része is egyben, hiszen az énekesnő és menedzsmentje szeretné megmutatni az embereknek, hogy az Anyaszörny neve korántsem lett kisebb az évek során.

Február 7-én az 50. Super Bowl estéjén fogja elénekelni a himnuszt, mely sportesemény minden évben Amerika egyik legnézettebb televíziós műsora. Az énekesnő évek óta azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, igenis van hangja, és nem csak egy termék, akit eladnak. A Super Bowl szünetében egyébként a Coldplay szórakoztatja a közönséget, de Gaga himnuszáról is valószínűleg milliók fognak beszélni másnap.

Egy héttel a meccs után, a Grammy-gálán is nagy szerepe lesz a szőkeségnek: azon kívül, hogy esélye van megnyernie hetedik Grammy-díját a Legjobb vizuális média számára írt dal kategóriában, egy előadás keretében ő fog megemlékezni a nemrég elhunyt zenészlegendáról, David Bowie-ról. A fellépés nem mindennapi lesz, mivel az Intellel együttműködve egy különleges előadást terveznek

Február 28-án, két héttel a Grammy-gála után kerül sor a 88. Oscar-díjátadóra, ami azért is jelentős a Lady karrierjében, mert idén megkapta első jelölését a Legjobb eredeti betétdal kategóriában Til It Happens To You című daláért, melyet Diane Warren segítségével írt meg, és a kritikusok szerint neki van a legnagyobb esélye, hogy hazavigye a neves trófeát.

Amint a fenti események lezajlottak, még az év negyedéhez se érünk, de Lady Gaga már elmondhatja, hogy megfordult a világ legnagyobb színpadain. És bár egyelőre nem tudni mikor, de hamarosan megérkezik új szólóalbuma is. A legfrissebb pletykák szerint első kislemeze akár már márciusban, vagy áprilisban megjelenhet, ami azt jelenti, hogy további jelentős promóciót fog kapni az album, így Gaga. A Forbes szerint, ha jól játssza ki lapjait, nemcsak a világ elsőszámű popsztárja lehet belőle, de napjaink legérdekesebb, legfoglalkoztatottabb híressége is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

album díj dal gála
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek