Starity

Lesből támad a puszira vadászó fekete párduc – videó

2016. június 13. 07:07   |   Szerző: dtsz & Shadowsblood

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legtöbben (joggal) tartunk a ragadozó nagymacskáktól, ám a menhelyen nevelkedett Kal El az élő példa arra, hogy nem mindig van okunk aggódni miattuk.

hirdetés

Egy nagymacskáknak létrehozott mexikói menhely Instagram-oldala valóságos kincsesbánya a vadállatokért rajongók számára, hiszen tucatjával kerülnek fel a játszadozó kistigriseket, oroszlánokat, hiúzokat és párducokat megörökítő videók.

Kal El az egyik legnépszerűbb vadállata a menhelynek, aki kölyökkora óta jó barátságot ápol a tulajdonossal. Egy, a napokban feltöltésre került videó keretein belül lehetünk szemtanúi a vadmacska és ember közti barátságos viszony létezésének: a férfi mögé lopózó vadállatot látva nem csoda, ha pánikba esünk, ám szerencsére erre semmi okunk, a macska ugyanis csak játszani akar gazdijával. 

A Kal Elnek otthont adó Black Jaguar White Tiger Foundationt a Mexikóból származó üzletember, a fenti videóban is látható Eduardo Serio hozta létre egy 2013-as utazását követően, melynek keretein belül magához vett egy Monterrey-i állatkereskedésben nevelt fekete jaguárkölyköt, akit azelőtt pénzért fotózhattak az érdeklődők. Ezt követően Los Angelesbe vitte az állatot, és létrehozta a menhelyet, mely napjainkban is jelentős szerepet tölt be a mexikói kormány fajmentő programjában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek