Starity

Dalpremier: Bridgit Mendler - Atlantis

2016. augusztus 26. 14:02   |   Szerző: justanarianafan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bridgit Mendler legújabb szerzeménye az Atlantis, teljesen új hangzásvilággal rendelkezik, mint az énekesnő korábbi dalai.

hirdetés

A fiatal szőkeség pályafutása 2012-ben, a Ready or Not című dalával kezdődött, ami hatalmas sikernek örvendett, csakúgy, mint a még abban az évben megjelenő Hello my name is... címre keresztelt nagylemeze. Bridgit az elmúlt két évben hanyagolta a zenélést és inkább a színészi karrierjére fordította a hangsúlyt, ám nyár elején bejelentette visszatérését a zeneiparba.

Bridgit még a tavalyi évben szakított a szintén színész Shane Harperrel, akivel még a Sok sikert, Charlie! forgatásain ismerkedett meg. A Ready or Not énekese pedig nem volt rest dalba foglalni az érzéseit. Az Atlantis az énekesnőtől nem éppen megszokott hangzásvilággal rendelkezik és a dalban a Kaiydo művésznevet viselő rapper hangja is felcsendül.

Az Atlantist a szívfájdalom okozta zsibbadtságról írtam, mert ez volt az az érzés, amit aznap éreztem. Atlantis egy gyönyörű város, ami eltűnt, majd feledésbe merült mélyen a víz alatt. Ehhez hasonlítható az az érzés, amikor elveszíted az első szerelmet. Az emléke még akkor is kísért, amikor már rég a hullámok mélyén "alszik" a halakkal.

A hivatalos megjelenés előtt Bridgit listening party-k keretein belül mutatta meg új dalát a rajongóinak, közösségi oldalain pedig megosztotta a dal keletkezésének körülményeit is.

A stúdióban voltam LA-ben az egyik produceremmel, Brook-kal. Elkezdett játszani egy ütemet, ami vízalatti hatást keltett, én pedig elképzeltem ahogy halak úszkálnak egy lerombolt vízalatti városban. Megírtam a dallamot és a kezdetleges szöveget, majd még aznap elkezdtük összerakni a dalt. Őszintén szólva, nem voltak nagy elvárásaink a dallal kapcsolatban akkoriban. Körülbelül egy hónappal később Book a munka során felvetette az ötletet, hogy vegyük be a munkálatokba a másik producerem is, Spencert. Szeretett volna a dalon dolgozni, mert hitt benne, így hát ketten hozzáadtak pár elemet a számhoz én pedig finomítottam a szövegen és a dal életre kelt! Ezután mindannyiunk kedvencévé nőtte ki magát és nagyon izgatott vagyok, hogy ez az első dal, amit megosztunk veletek!

Az énekesnő izgatottan számolta vissza a napokat a dal megjelenéséig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek