Starity

Jamie Campbell Bower elárulta, merre tart a karrierje

2017. augusztus 30. 08:08   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Counterfeit énekese máris belevette magát a munkába és új dalokon dolgozik, de azt is elárulta, hogy született meg az első albumuk.

hirdetés
Jamie Campbell Bower elárulta, merre tart a karrierje

A V magazin minden héten interjút készít egy feltörekvő művésszel, ezúttal pedig a Counterfeit énekesére esett a válastás. Jamie Campbell Bower már nem számít újoncnak közöttük, hiszen hatalmas sikereket ért el színészként és modellként is. Rajongói láthatták az Alkonyat-sagában, a Harry Potterben, a Végzet ereklyéi – Csontvárosban, jelenleg pedig a Will című sorozatban kamatoztatja tehetségét.

Manapság azonban nagyrészt az egyre nagyobb sikereket elérő együttesére, a Counterfeitra koncentrál, mely formáció két éve alakult. A csapat bemutatkozó nagylemeze márciusban jelent meg Together We Are Stronger címmel, melyet Európa-szerte népszerűsítettek. A V magazin most erről az új albumról és inspirációiról faggatta Jamie-t.

– A színjátszás és az éneklés is kreatív szakmák, de a zene lehetővé teszi, hogy az ember ki tudja fejezni magát, míg a színészkedés kevésbé és fordítva?

– Nos azt hiszem a színészet az egyik oldal, ahol figyelembe veszed és megvalósítod más elképzeléseit, és ezzel a karakterrel utazol. Ami a zenét illeti, abban azt csinálok amit akarok, őszinte lehetek önmagamhoz. A színjátszásban amit előadsz, nem szükségképpen általad és neked szól. Ezért is van ez a zenei oldal: ez én vagyok (és) lehetőséget ad arra, hogy egyedi lehessek, hogy megmutassam ki vagyok. 

– Először a The Durling Buds nevű formációban zenéltél. Mesélj a fejlődésről, arról a zenéről, amit most a Counterfeittel játszotok! 

– A The Darling Budsot még iskolás koromban kezdtem el – ez egy afféle otthontanulós projekt volt, ami segített nekem abban, hogy kreatív módon fejezzem ki magam. Sok különböző formát öltött, eljutottunk egy pontra, vagyis inkább én jutottam el egy olyan pontra, ahol már nem éreztem magam a legeredetibbnek, a legőszintébbnek, hogy szükségem volt erre az állapotra az életemben. Szóval fogtuk magunkat és stúdióba vonultunk és elkezdtünk dolgozni egy anyagon, egy új anyagon és ami kijött, sokkal nyomasztóbb és sötétebb lett. Nyílvánvalóvá vált számomra, hogy a semmiből kell elkezdenünk, és nem kell feltétlenül törölni a múltat, inkább újra kell gondolni, nincs szükségünk a múlt csomagjaira. 

– Ez tényleg más, mint amit korábban a The Durling Budsszal csináltál, és az emberek többsége azt mondja, a zenétek punk-ihletett, szóval mesélj mi inspirál és hogyan tudnád te magad meghatározni!

– A szíve-lelke a dolognak egyértelműen punk elemekkel tarkított abban az értelemben, hogy nagyon nyers és nagyon pörgős, nem rágörcsölős. Elég agresszív, de van mögötte rock and roll rész is, ami nekem mindig is a szerelmem volt. Azt akartam, hogy úgy hangozzon mint a késszúrás, mint a törött üvegek. Mindig volt egy kép a fejemben, mint egy küzdelem, ez az amit el akartam érni. 

– Az első albumotok elég összefüggő, úgy gondolod a következő lemez is ugyanilyen hangzásvilággal fog rendelkezni, vagy kísérletezni fogtok különböző stílusokkal?

– Ez egy érdekes, ám időszerű téma, hiszen az albumunk márciusban jelent meg, lezajlottak a hozzá kapcsolódó turnék és fesztiválok, szóval visszaugrottunk az író fázisba és rengeteg az érzelem. Nem tudom, kövessem-e a bejárt utat, vagy próbáljak ki valami újat? Ez olyasmi, amivel küszködök, mert ezáltal az ember hajlamos arra, hogy korlátozza magát a fejlődés végett. Mindig masszív híve voltam a dalok mögött húzódó érzéseknek. Nagyon szeretnék ebben a műfajban maradni, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy más befolyások ne érnének. Hatalmas rajongója vagyok Marilyn Mansonnak, és azt hiszem ő nagyon rágörcsöl a rockos hangzásra, ugyanakkor egy jól megtervezett dologgá fejleszti azt, amit csinál. A mi első lemezünk vad, és ez nagyszerű. Ki tudja, lehet, hogy azok ezek azok a dolgok, amik a következő lemez felé haladnak, ugyanakkor próbálom elkerülni azt a forgatókönyvet, ahol egy konkrét dologhoz kötődöm. Minden művészeti ágnak az a célja, hogy szabad legyél. 

A Counterfeit legközelebbi és idén utolsó megjelenése novemberben, Londonban lesz. Azt követően a srácok minden bizonnyal idejük nagy részét jól megérdemelt pihenéssel és dalírással töltik majd, mi pedig izgatottan várjuk mit hoznak össze a jövőben megjelenő következő albumon. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek