Starity

Ilyen volt a Nightwish-tagok fellépése 12 év elteltével

2017. december 23. 23:11   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Senki előtt nem titok már, hogy Tarja miként is lett elbocsátva az általa is alapított Nightwish-ből, ám a csapat eredeti énekesei az utóbbi időben ismét egymás oldalán léptek színpadra.

hirdetés
Ilyen volt a Nightwish-tagok fellépése 12 év elteltével
Fotó: Toni Härkönen

2005. október 21-e minden egyes Nightwish-rajongó számára egy emlékezetes pillanat volt, nem csak azon szempontból, hogy a csapat új lemezét, az Once-t népszerűsítette világszerte, mely turné utolsó állomása azon a napon zárult a finnországi Hartwaal Arenában adott koncerten. A fellépés természetesen megörökítésre került, 2006-ban pedig End Of An Era címen debütált, mint DVD.

A rajongók azonban másnap szembesültek a szomorú hírrel, miszerint kedvenc zenekaruk utoljára lépett színpadra eredeti felállásban, ugyanis Tarja Turunen énekesnőt a srácok nyílt levélben szólították fel a távozásra. Az énekesnőben természetesen egy világ dőlt össze, ám nem adta fel, így hamar építeni kezdte szólókarrierjét, ami évről évre ível felfelé, olyannyira, hogy a kritikusok néhány éve megállapították: Turunen már jóval túlszárnyalta egykori csapatát.

Érdekesség viszont a Nightwish kapcsán az, hogy egy 2015-ös finn interjúban Tuomas Holopainen nemcsak azt mondta, hogy Tarja kirúgása élete legnehezebb döntése volt, hanem arra is kitért, hogy már rettenetesen megbánta döntését, főként azt, ahogyan véghez vitték azt.

Mint ahogyan minden évben, idén is turnéra indult a finn Raskasta Joulua névre keresztelt formáció, mely alakulat különlegessége abban rejlik, hogy metálénekesek énekelnek különböző finn- és svéd nyelven íródott karácsonyi dalokat, természetesen mindet metálköntösbe bújtatva. Az idei repertoár viszont igencsak különlegesre sikeredett, ugyanis a Nightwish hangjai, Tarja és Marco Hietala 12 év elteltével ismét egymás oldalán léptek színpadra, és több dalt is együtt énekeltek el.

A két énekes ugyanazt a kiváló kapcsolatot ápolja egymással, amit megsimerkedésükkor.

Kétség sem fér ahhoz, hogy a rajongóknak ezáltal az egyik legnagyobb álma vált valóra, mi több, kiderült, hogy az énekesek barátsága  - a rideg elválás ellenére is - töretlen maradt, hiszen több alkalommal is egymásra borultak, és szemel láthatóan élvezték egymás társaságát. A két zenész egyékbént korábban már kifejtette véleményét a közös munka kapcsán, melyből kiderült hogy már nagyon várják, hogy ismét együtt éneklhessenek.

Most nagyon jó közöttünk az együttműködés, már nagyon várom a közös fellépéseket. A múlttal már egyáltalán nem foglalkozunk, a feszültségek pedig idővel még jobban enyhülnek majd.

– árulta el Hietala, Tarja pedig eképp nyílt meg kollégájával kapcsolatban:

Mostanában az a finn ember vagyok, aki puszival köszön a barátainak, amikor találkozunk, így vélhetően Marcót is így köszöntöm majd.

– idézi Tarja szavait egy finn lap.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek