Starity

Várhatóan 2021-ben kerül képernyőre A Gyűrűk Urából készülő televíziós sorozat

2018. október 30. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A alkotók jelenleg is nagy erőkkel munkálkodnak a nagyszabású projekten.

hirdetés
Várhatóan 2021-ben kerül képernyőre A Gyűrűk Urából készülő televíziós sorozat
Fotó: New Line Cinema

Tavaly novemberben járta be a világsajtót a hír, miszerint televíziós sorozat készül J. R. R. Tolkien háromrészes művéből, A Gyűrűk Urából. Azóta kiderült, hogy a produkcióhoz leszerződött John D. Payne és Patrick McKay forgatókönyvíró-producerpáros, de azóta is nagy volt a csend azzal kapcsolatban, hogyan halad a munka.

A Metro úgy tudja, a szériát képernyőre vivő Amazonnak 710 millió font (~ 251.7 milliárd forint) áll a rendelkezésére, hogy tető alá hozza a projektet, ami leghamarabb 2020-2021 között valósul majd meg. Az már biztos, hogy a munkából nem veszi ki a részét Peter Jackson rendező, aki a történet filmadaptációinak direktora volt, mivel jelenleg is lázasan dolgozik Philip Reeve Ragadozó városok című regényének filmadaptációján, melyet decemberben mutatnak be a mozik.

Kiderült továbbá, hogy a televíziós sorozatnak vajmi kevés köze lesz ahhoz a történethez, melyet volt szerencsénk megismerni a 2001 és 2003 között mozikba került A Gyűrű szövetsége, A két torony és A király visszatér jóvoltából – a készítők ezúttal ugyanis időben a Gyűrű szövetségének megalakulásához térnek vissza és lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy a széria kitermeljen egy spinoffot, amennyiben arra igény mutatkozik.

A filmsorozat szereplőit is megkérdezték a közelmúltban, hogy lehetőség esetén volna-e kedvük szerepelni a szériában, ám megoszló választ adtak: míg a Gandalfot megformáló Ian McKellen és a Trufát alakító Dominic Monaghan nyitott a dologra, addig a Gollamot életre keltő Andy Serkis elzárkózik előle, a Gimlit játsszó John Rhys-Davies pedig egyenesen ellenzi még magát a projektet is:

Miért is van szükségünk egyáltalán a sorozatra? Szegény Tolkien forogna a sírjában, ha ezt tudná!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek