Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a metálvilágban

2018. november 04. 16:04   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elfelejtetted mikor érkezik kedvenced legújabb nagylemeze, vagy esetleg lemaradtál a közelmúltban megjelent újdonságokról? Sebaj, cikkunk most segít neked abban, hogy bepótolhasd lemaradásodat. Tarts velünk!

hirdetés

Animációs kisfilmmel jelentkezett a Powerwolf

Nyáron jelent meg formáció hetedik, The Sacrament Of Sin elnevezésű nagylemeze, ami elődjeihez hasonlóan hatalmas siker lett világszerte. A Dorn Attila vezette farkasok előzetesként,  - kisfilmek kíséretében - három dalt ( Demons Are A Girl's Best Friend, Fire & Forgive, Incense & Iron) osztott meg a közönséggel. Nemrégiben újabb videoklipet osztottak meg, ezúttal pedig a Killers With The Cross című számukhoz forogtak a kamerák.

A közelmúltban, - mintegy meglepetésként - megosztották az album névadójához, azaz a The Sacrament Of Sinhez készült animációs kisfilmet, ami az album borítóján szereplő karaktereket kelti életre és a közöttük dúló harcot eleveníti meg, miközben a a vérszomjas ordas irányítja őket.

Megérkezett a Northward bemutatkozó albuma

Október 19-én végre a boltok polcaira került a Northward tíz éven át készülő, bemutatkozó albuma, a saját magukról elnevezett Northward. A Floor Jansen valamint Jørn Viggo Lofstad által létrehozott projekt hamar nagy népszerűségre tett szert, ugyanis előzetesként a While Love Died és a Get What You Give című számokat osztották meg, mely tételek azonnal belopták magukat a célközönség kegyeibe.

A korong debütálásával egyidejűleg egy vadonatúj kisfilmet is nyilvánosságra hoztak a Storm In A Glass című szám képében, - mely nóta a vokalista kislányának nagy kedvence. Az albumon Floor húga, Irene Jansen is tiszteletét teszi, aki a Drifting Islands cimű számban mutatja meg tehetségét, a közösen előadott szerzemény azonnal közönségkedvenccé vált, sőt, a kiadvány legjobb tételének lett titulálva.

Új információkkal szolgált rajongóinak a DragonForce

A Marc Hudson vezette legendák tavaly dobták piacra legutóbbi albumukat, a Reaching Into Infinityt. A korong azonnal sikeres lett, idén pedig nem kisebb dologgal jelentkeztek, mint a 2012-es albumuk újrafelvett változatával, ami a frontember első közös munkája volt a britekkel. A The Power Within nevezetű kiadvány természetesen új elnevezést is kapott, így hat év elteltével Re-Powered Within címen vált elérhetővé.

Sam Totman egy korábbi interjú során elmesélte, hogy már rengeteg dalt papírra vetettek, így a turné végezetével ők is stúdióba vonulnak, reményeik szerint pedig jövőre már a boltok polcain fog tündökölni újdonságuk. A közelmúltban kiderült, hogy a legendás csapat már stúdióba vonult rögzíteni az új korongra szánt szerzeményeket, melyek készületeiért Damien Rainaud producer felel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DragonForce (@dragonforcehq) on

A Sirenia lemeze is boltokba került

Október 26-án töltötte meg a boltok polcait a Sirenia vadonatúj albuma, ami az Arcane Astral Aeons elnevezést kapta. Az album előfutáraként a a Love Like Cyanide című szám szolgált, ami Beast In Black frontemberével, a karakteres hangú Yannis Papadopoulos közreműködésével került rögzítésre. Ezt követően nyilvánosságra került egy előzetes is, melynek jóvoltából az összes dalba belehallgathattunk. Nemrégiben újabb kisfilm került publikálásra, ezúttal pedig az Into The Night című szerzemény került megfilmesítésre.

Bejelentette második albumának érkezését a Beast In Black

2017-ben jelent meg az Anton Kabanen által alapított zenekar bemutatkozó albuma, ami a Berserker elnevezést kapta. Az újdonsült csapat hatalmas sikerre tett szert, bár tagjai már korábban sem voltak ismeretlenek a világ számára. A közelmúltban bejelentették, miszerint jövőre új albummal jelentkeznek, melynek címe From Hell With Love lett.

A zenekar kicsit sem aprózta el a meglepetéseket, így már a lemez boríatóját is megcsodálhatjuk, ami ezúttal is Roman Ismailov munkáját dícséri. A formáció hamarosan a Nightwish társaságában indul turnéra, melynek során Magyarországon is tiszteletüket teszik majd.

A kiadvány borítója

Hatalmas sikernek örvend az Amaranthe új korongja

Október 19-e igen mozgalmas nap volt a metálkedvelők számára, hiszen számos zenekar aznap dobta piacra újdonságát. Az Amaranthe ötödik, Helix elnevezésű albuma is hamar közönségkedvenc lett, hiszen megjelenését követően több országban is listavezető lett. A korong felvezetőjeként egyébként a 365 című dal szolgált, ezt követte a Countdown, majd az Inferno megjelenése.  A múlt hónapban azonban végre boltokba került várva- várt kiadvány, amit ha eddig nem volt alkalmad meghallgatni most bepótolhatod lemaradásod.

Íme!

Új Slipknot dal- és kisfilm érkezett!

Jövőre végre megtölti a boltok polcait a formáció vadonatúj nagylemeze, amit rajongók milliói várnak már világszerte. A még ismeretlen korong előfutára a napokban debütált All Out Life címmel, mely számhoz kisfilm is készült. Az újdonság hatalmas siker lett, sőt, a zenekar hivatalos YouTube-csatornáján megosztott videoklip már megközelítőleg 8 milliós nézettséggel rendelkezik.

Íme!

Megérkezett az Epica különlegessége

A holland metálzenekar a közelmúltban jelentette be, hogy együtt dolgoztak a szintén holland Metropole Orkest nevezetű szimfonikus zenekarral, melynek során újra felvették a Beyond The Matrix nevezetű dalukat; ami eredetileg a zenekar 2016-os megjelenésű, The Holographic Principle nevezetű korongján került elhelyezésre. Ha mindez nem volna elég, kiderült, hogy a nóta teljes egészében új köntöst kapott, hiszen a csapat jóbarátja, Arjen Lucassen is hozzájárult a szerzeményhez, hogy kiegészítse azt meghatározó gitárszólójával.

Simone Simons elmondása szerint nagyon nehéz munka volt újra rögzíteni a dalt, különösen úgy, hogy egy teljesen más stílusban kellett hozzáfogniuk. A Beyond The Matrix - The Battle elnevezésű kiadvány egyébként október 26-án vált elérhetővé, a nótához pedig egy dalszöveges kisfilm is készült.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek