Starity

Tovább menetel Andy Roddick

2010. november 04. 21:09   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Andy Roddick shanghaji sérülése után második mérkőzését játszotta Bázelben. A 28 éves amerikai teniszező a második fordulóban az orosz és kazah állampolgárságú Andrej Golubevvel nézett szembe.

hirdetés
Tovább menetel Andy Roddick

Roddick a bázeli torna első fordulójában honfitársával, Sam Querrey-vel találkozott. A meccset Roddick nyerte 7:5, 7:6-ra, így ő jutott a második fordulóba. Itt a világranglista 40. helyén álló Andrej Golubevvel csapott össze a tornán 4. helyen kiemelt amerikai.

Andy Roddick kezdte a találkozót, ám meglepően nehezen sikerült hoznia adogatójátékát. Golubev önmagához híven, minden egyes helyzetből nyerőt próbált ütni, hamar be akarta fejezni a pontokat. Amikor azonban a kazahsztáni teniszező adogatására került sor, Roddick bréklabdához jutott, amit rögtön ki is használt. Miután Roddick magabiztosan megnyerte adogatását, 3:0 lett az állás. Ezután már mindketten behúzták szervagémjeiket, így Roddick egy brékelőnnyel, 6:3-ra nyerte az első szettet.

A második játszma Golubev adogatásával kezdődött. Úgy tűnt, hogy a kazah játékos a szett elején rögtön elveszíti szervagémjét, ám nagy küzdelem árán végül sikerült hoznia azt. Roddick is megtette ugyanezt, így 1:1 volt az eredmény. Ezután Golubev elveszítette adogatását, így már dupla brékhátrányba került. 4:1-nél Roddick szervált, ám nagy meglepetésre Golubevnek – először a mérkőzés során – sikerült brékelnie az amerikai teniszezőt. Ebben a játékban Roddick érthetlen módon passzívan játszott, ezt sikerült ellenfelének kihasználnia. Ekkor Golubev előtt felcsillant a remény a fordításra, ennek megfelelően hozta is szervajátékát, tehát 4:3-ra módosult az állás. A következő három gémet az adogató játékos nyerte, így 6:4-re nyerte ezt a szettet A-Rod.

A mérkőzés végeredménye tehát 6:3, 6:4 lett az amerikai játékos javára. A meccsen jelentős szerepet játszott, hogy Roddick 92%-ban nyerte a pontot, amikor bejött az első szervája, míg Golubevnél ez az arány 60% volt. A volt világelső 10 foghatatlan szervát, míg ellenfele csupán hármat ütött az 1 óra 16 percig tartó összecsapáson.

Roddick következő ellenfele a Marin Cilicet búcsúztató, David Nalbandian lesz a negyeddöntőben. Ez a találkozó izgalmasnak ígérkezik, hiszen az argentin teniszező remekül fogadja az adogatásokat, ami megnehezítheti az óriási szerváiról híres amerikai dolgát.

További 2. fordulós eredmények Bázelben:

  • Roger Federer – Janko Tipsarević 6:3, 6:4
  • John Isner – Robin Haase: 2:6, 7:6, 5:7
  • Richard Gasquet – Tobias Kamke: 6:4, 7:5
  • David Nalbandian – Marin Čilić: 4:6, 6:4, 6:4
  • Radek Stepanek – Santiago Giraldo: 3:6,   6:2, 6:0
  • Viktor Troicki – Paul-Henri Mathieu: Mathieu feladta a mérkőzést

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek