Starity

Világsztárok a Jazzpikniken a Balaton mellett - nem csak a Jazz rajongóinak

2019. július 21. 14:02   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztus elején nyolcadik alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket. A háromnapos rendezvényen 4 színpadon, több mint harminc előadó lép fel.

hirdetés

Paloznak a Balaton északi partján Alsóörs és Csopak között helyezkedik el, Balatonfüredtől is csak 6 km távolságra. A mindössze 500 lakosú kis falu, a piknik idejére a jazz balatoni fővárosává válik, több tízezer látogatót várnak az idei rendezvényre is

A Nulladik napon, csütörtökön, augusztus elsején a Jacksons, minden idők egyik legsikeresebb zenekara is ellátogat hozzánk. A több mint 50 éve fennálló formáció éveken át vezette a Billboard listát, Michael Jackson kilépése után is  évtizedeken át sikert sikerre halmozott.

A The Jackson 5 öt nagylemeze, valamint 15 kislemeze vezette a Billboard listáját. 1997-ben a rock and roll halhatatlanjai közé választották őket. Az együttes hihetetlen népszerűségre tett szert, megdöntötték a The Beatles több rekordját is. Gyakran léptek fel Elvis Presley-vel, angliai koncertjeik alkalmával pedig előzenekaruk az akkor még ismeretlen Elton John volt.

Az együttes 1964 ban Gary-ben Indianában alakult, Michael Jackson szülővárosában. Jackie, Tito, és Jermaine a három idősebb testvér megalapította a Jackson Brothers együttest. Apjuk Joseph Jackson a menedzseri feladatokat látta el. Később 1966-ban Marlon és  Michael Jackson is belépett a csapatba. Ettől kezdve a nevüket megváltoztatták Jackson 5-ra, talán ez az időszak volt a legismertebb sokak számára. Jermaine 1975-ben kilépett az együttesből helyét Randy vette át. MIcahel 1984-ben hagyta ott az együttest, mivel a saját szóló karrierjével volt elfoglalva.

Első nap, péntek kiemelt fellépője The Brand New Heavies. Az angol együttes 1985-ben alakult Londonban. A funky koronázatlan királyai és az acid jazz műfaj úttörői, akik 2,5 milliós lemezeladással büszkélkedhetnek, és 16 olyan slágerrel, mellyel felkerültek a UK Top 40 listájára. 30 éves pályafutásuk során olyan zenészeket inspiráltak többek közt, mint a Jamiroquai

Második nap, szombaton Rick Astley lép színpadra.

Aki élt már a nyolcvanas években szinte elképzelhetetlen, hogy ne hallott volna róla. A brit énekes 1966-ban született Lancashire-ben Angliában. 1985-ban Pete Waterman a PWl stúdió vezetője észrevette tehetségét és különleges hangját, és elhatározta hogy világsztárt farag belőle. A PWL stúdiónak, és a három ismert angol dalszerzőnek  Stock Aitken Waterman, (rövidítve SAW) Mike Stock, Matt Aitken és Pete Waterman, számos 80-as évekbeli sztár köszönheti sikerét, mint Kylie Minogue, Bananarama, Dead or Alive, Jason Donovan, Mel and Kim és további 30-40 ismert előadó.Rick Astley nevéhez fűződik az a dal, a Never Gonna Give You Up, mely 1987-ben 25 országban listavezető volt, valamint ő az egyetlen férfi szólista, kinek az első 8 kislemeze Top 10-es helyezést ért el az Egyesült Királyságban. Fénykorában mintegy 40 millió lemezt adott el világszerte.

További információk a rendezvényről:
https://jazzpiknik.hu

Jegyek az alábbi linken vásárolhatók:
https://hu-jp-webshop.netpositive.hu/category/entry-ticket

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek