Starity

Kimi Raikkönen: „Maradni szeretnék a raliban”

2010. november 10. 20:08   |   Szerző: Karina197

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kimi Raikkönen távozása a Formula–1-ből sokakat meglepett. Elárulta, hogy nem tervezi a nagy visszatérést.

hirdetés
Kimi Raikkönen: „Maradni szeretnék a raliban”

Kimi Raikkönen, a 2007-es Formula–1-világbajnok 2009 végén intett búcsút ennek az autósportnak, azonban áttért egy másikhoz, a ralihoz. Igaz, idén nem ért el óriási eredményeket, sokszor ki is csúszott a pályáról, de úgy tűnik, jól érzi magát a ralipályákon, hisz – sok rajongója bánatára – nem tervezi az F1-be való visszatértést.

Így nyilatkozott az Autosport magazinnak:

„Nem bántam meg, hogy otthagytam az F1-et és a Ferrarit. Tudni kell, hogy a rali nálunk, Finnországban nemzeti sportnak számít, így én is egészen pici gyerekkorom óta figyelemmel kísértem a sportág történéseit. Én ezen nőttem fel, néztem a finn nagymenőket, akik mindig az élen harcoltak – fogta el a nosztalgia a 31 éves Jégembert. – Szóval, a rali olyasvalami, amit mindig is ki akartam próbálni. Szó nincs róla, hogy egy légből kapott, hirtelen jött ötlet irányított volna a rali felé. Mindig is vártam a megfelelő lehetőséget, ami az elmúlt év végén eljött számomra, és én ezt boldogan megragadtam. Nincs miért bánnom, hogy így cselekedtem, mivel nagyon jól éreztem magam az idei évben” – árulta el Räikkönen, aki végül azt is hozzátette, jövőre is mindenképp a raliban szeretne maradni, hogy kamatoztathassa mindazt a tudást, amire idei tanulóévében szert tett.

„Szerencsésnek érzem magam, mivel nem mindenki kapja meg a lehetőséget, hogy ilyen magas szinten versenyezhessen, úgyhogy én mindenképp maradni szeretnék a raliban, hogy jövőre kiaknázhassam mindazt a tudást, amit az idei versenyeken szereztem.” (fordította az f1hírek.hu)

Úgy tűnik, a Ferrari-, illetve a Raikkönen-rajongók egyelőre nem számíthatnak Kimi visszatérésére.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek