Starity

Az Alkonyat rendezője elárulta, milyen őrült fordulatok voltak a film eredeti forgatókönyvében

2022. január 17. 06:06   |   Szerző: Four

A könyvtől eltérően Bella Swan karaktere sokkal akciódúsabb filmben szerepelt volna.

hirdetés

Érdekes dolgot árult el Catherine Hardwicke, az Alkonyat rendezője a film 14. évfordulója kapcsán. A rendező egy podcastben mesélte el, hogy ki nem állhatta a könyvből készült első forgatókönyvet, amelyet Mark Lord írt az MTV Films megbízásából.

A forgatókönyv több dologban is eltért az eredeti történettől: Bella Swan rálőtt volna az egyik vámpírra, illetve jet-skin menekült volna az FBI elől.

A koncepciót sokkal mozisabb alapokra akarták helyezni. Több akciót akartak belerakni, hogy felpörgessék, és hogy a férfi nézők kedvére tegyenek. Azt gondolták, el fogják veszíteni a férfi nézőket, ha túl sok lesz a filmben a romantika.

- mesélte Lord.

Azt mondtam, először is: ez a forgatókönyv kuka. Nem jó. Jobban kell hasonlítania a könyvre. Az eredeti forgatókönyvben Bellát szó szerint jet-skin üldözte az FBI. Egy sztársportoló volt, semmi köze sem volt a könyvhöz. 

- mondta erre Hardwicke.

Az írónő, Stephenie Meyer szintén utálta az írást, így a filmjogok átkerültek a Summit Entertainmenthez, és a forgatókönyvet pedig Melissa Rosenberg írta meg, aki végül a filmsorozat többi szövegkönyvét is készítette. 

Kristen Stewart egyébként nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte Catherine volt a tökéletes rendező, mert volt érzéke ahhoz, hogy megjelenítse az Alkonyat sötét, romantikus jegyeit. És kollégájára, illetve exére, Robert Pattinsonra is így gondolt: őt is pont megfelelőnek tartotta Edward Cullen szerepére.

 

 

via New York Post & People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek