Starity

9 színész, aki egyetlen filmmel hatalmas összeget keresett

2022. június 16. 14:02   |   Szerző: Four

Egy lista azokról a színészekről, akik egyetlen produkcióval nagyon sok pénzt kerestek.

hirdetés

1. Will Smith

Fotó: hu.depositphotos.com

 Will Smith legalább 100 millió dollárt keresett a Men in Black - Sötét zsaruk 3. részével, ugyanis a film összbevételéből is részesedést kapott. 

 

2. Cameron Diaz

Fotó: hu.depositphotos.com

Diaz úgy keresett 42 millió dollárt a Rossz tanár című filmmel, hogy a produkciót összesen 20 millió dollárba került leforgatni. Eredetileg egymillió dollár lett volna a honoráriuma, ám a színésznő újratárgyalta a szerződését és kialkudta, hogy a film összbevételének (amely 216 millió dollár volt) egy jelentős részét hozzácsapják a fizetéséhez.

 

3. Sandra Bullock

Fotó: hu.depositphotos.com

Sandra Bullock a Gravitáció című produkcióval keresett nagy összeget: 70 milló dollárt kapott, emellett Oscar-díjra is jelölték. Bullock az egyik legjobban kereső hollywoodi színésznő lett, ugyanis a film összbevételének 15%-át megkapta. 

 

4. Leonardo DiCaprio

Fotó: hu.depositphotos.com

Hiába számított rizikós projektnek filmes berkekben az Eredet című produkció - végül hatalmas bevétele lett: 836,8 millió dollárt hozott. DiCaprio ebből 50 millió dollárt haza is vitt, sőt, sokak szerint még ennél is többet keresett a DVD-eladások kapcsán.

 

5. Harrison Ford

Fotó: hu.depositphotos.com

Harrison Ford számára az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című film volt az igazi befutó, ha keresettét nézzük: 65 millió dollárt hozott neki a konyhára. A Paramount stúdió ugyanis úgy döntött, az összbevétel jelentős részét három ember között osztja el: Harrison Ford, a producer George Lucas és a rendező Steven Spielberg között.

 

6. Tom Hanks 

Fotó: hu.depositphotos.com

Tom Hanks különösen örülhetett, hogy a Forrest Gump ekkora sikereket ért el: a szerződése szerint ugyanis a film fogadtatásához kötötték a fizetését. Tekintve, hogy 678 milliós összbevétele lett a produkciónak, Hanks 60 millió dollárt keresett vele.

 

7. Robert Downey Jr.

Fotó: hu.depositphotos.com

Robert Downey Jr. nem meglepő módon a Bosszúállók: Végtelen háború című produkcióval kaszált nagyot, 75 millió dollárt kapott csupán egyetlen filmszerepért. 

 

8. Tom Cruise

Fotó: hu.depositphotos.com

Tom Cruise a Világok harca című produkcióval 100 millió dollárt keresett, ugyanis megkapta a film profitjának 20%-át. 

 

9. Bruce Willis

Fotó: hu.depositphotos.com

A lista végére Bruce Willis került, de valójában ő a listavezető: a színész 114 millió dollárt keresett a Hatodik érzék című filmmel, amelyből 14 millió dollárt előre megkapott. Willis csakúgy mint több kollégája, a film fogadtatásához arányosított szerződést kötött, és ezzel az összeggel az egyik legtöbb pénzt kereső színész lett, aki egyetlen filmmel ennyi bevételt kapott. 

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek