Starity

Shia LaBeouf áttért a katolikus hitre

2022. augusztus 26. 11:11   |   Szerző: Four

A színész Pio atyát alakítja a Padre Pio című filmben, így talált rá a katolikus hitre.

hirdetés

Shia LaBeouf új filmje a Padre Pio kapcsán ült le Robert Barron püspökkel, akivel a katolikus vallásról beszélgettek. A színész Pio atyát alakítja a fent említett filmben, és elmondása szerint mélyponton volt az élete, amikor rátalált a szerep. A munka során elmélyedt a katolikus vallásban és erőt merített az általa tapasztaltakból:

Az, hogy láttam embereket, akik olyan bűnöket követtek el, amit fel sem tudok fogni, aztán megtalálták Krisztust, arra késztetett, hogy van még remény. Meghallgattam más, bűnös embereket akik megtalálták az útjukat és úgy éreztem, így én is enegdélyt kapok. 

LaBeouf hozzátette, már öngyilkos gondolatai voltak, amikor ez az élmény megérkezett az életébe:

Ott volt az asztalon egy fegyver. Arra készültem, hogy elmegyek. Nem akartam többé élni, amikor ez történt. Olyan szégyent éreztem, amit eddig soha - olyan szégyent, amelytől még lélegezni is elfelejtesz. Nem tudod, hova menj. Nem léphetsz ki az utcára, mondjuk venni egy tacót. De mélyen vágytam arra, hogy kitartsak.

- mesélte a színész, aki feltehetően arra a botrányra utalt, amikor exe, FKA Twigs beperelte őt bántalmazásért, ezt követően pedig több volt barátnője is megerősítette, hogy erőszakos, agresszív a viselkedése miatt halálfélelmük volt mellette. LaBeouf édesanyja a People magazin szerint egyébként zsidó vallás szerint nevelte fel a színészt, aki 2014-ben már egyszer nyilatkozott arról, hogy "keresztény ember lett".

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

LaBeouf a Padre Pio című filmre való felkészülés során talált rá a katolikus vallásra, amikor egy kolostorba költözött és kapucinus szerezetesekkel élt.

Most már tudom, hogy Isten az egómat használta, hogy megtalájam őt. Elvont a világi vágyaktól, minden egyszerre történt. De nem lett volna bennem semmi erő, hogy beszálljak az autómba és elmenjek a kolostorba, ha nem gondoltam volna, hogy meg fogom menteni a karrieremet.

A püspök szerint Shia a generációja egyik legjobb színésze, és arra a kérdésre, hogy alkalmazza-e a "method acting" módszerét, így válaszolt a híresség:

Szeretem azokat az élményeket, amelyek teljes odaadást igényelnek, nem csak a színészetben. Valószínűleg ezért szeretem a katolicizmust is. Szeretem a kalandokat, és ez teljes odaadást igényel. A "method actingnek" viszont van egy rossz szájíze, bunkóságnak tűnik, kifogásnak arra, hogy valaki szörnyen viselkedik.

 

- jelentette ki. 

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek