Starity

Ezúttal a "Leány gyöngy fülbevalóval" című festményt próbálták megrongálni

2022. október 28. 17:05   |   Szerző: Four

A klímaaktivisták most Vermeer: Leány gyöngy fülbevalóval című festményét próbálták megrongálni.

hirdetés

Újabb híres művészeti alkotást vettek célba a Just Stop Oil aktivistái. A két férfi a hollandiai Mauritshuis Múzeumban kiállított híres Vermeer-festményt, a "Leány gyöngy fülbevalóval" című alkotást próbálták megrongálni annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a klímavátozásra. 

A People magazin szerint az egyik férfi odaragasztotta a fejét a 17. századi festményt védő üveglaphoz, míg a másik paradicsomszósszal öntötte le őt és a művészeti alkotást, illetve odaragasztotta a tenyerét a falhoz. Az esetről ide kattintva látható felvétel.

A múzeum nyilatkozata szerint az elkövetőket őrizetbe vették, a festmény pedig szerencsére nem sérült meg a biztonsági okokból ráapplikált üveglemeznek köszönhetően. Az intézmény emellett biztosította a látogatókat, hogy mihamarabb szeretnék visszatenni a helyére az alkotást, de egyelőre a festményt kiállító terem zárva marad.

Az újabb akció azt követően történt, hogy a Londoni Nemzeti Múzeumban szintén a Just Stop Oil két másik aktivistája Vincent van Gogh "Napraforgók" című festményét akarta megrongálni paradicsomszósszal. Mint ahogy a fenti esetben, úgy akkor sem történt nagyobb károkozás, szintén az üveglemeznek köszönhetően.

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek