Starity

Milyen fotók szolgálják leginkább a céljaid elérését a weboldalon?

2022. december 25. 14:02   |   

A weboldalkészítés során nemcsak az oldal felépítése, struktúrája, az aloldalak, a tartalmak fontosak, de a felhasznált fotók jelentősége sem elhanyagolható. A képek kapcsán azonban a minőség, a méret mellett az sem mindegy, honnan származnak.

hirdetés
Milyen fotók szolgálják leginkább a céljaid elérését a weboldalon?

Az ember vizuális lény, a fényképeket hamarabb és gyorsabban érzékeli a szem, mint a szöveges tartalmakat. Az online világ egyre inkább a vizualitás felé mozdul, így a képeknek, videóknak egyre nagyobb szerep jut a weboldalakon, valamint a közösségi médiában. De hogyan találhatsz megfelelő fotókat? Egyáltalán mi a megfelelő? Erre kerestük a választ.

Megfelelő képek megfelelő helyről

A fotók, akárcsak a weboldalon közzétett tartalmak, illetve az arculat, a honlap kialakítása minősítik a céget, benyomást tesznek a látogatókra, hatással vannak az eladásokra, ezért kiválasztásuk körültekintést igényel. Az Ideastyle fotós csapata minden témában vállalja professzionális fotók készítését, legyen szó portré-, termék-, enteriőr- vagy rendezvényfotózásról.

Sok weboldal-tulajdonos nem szentel kellő figyelmet a honlapon megjelenített fotóknak, pedig nem intézhető el azzal, hogy majd összeszedünk valahonnan pár fotót vagy megoldjuk stock fotókkal. De mi is ezzel a probléma? Több is van:

  • A keresőkből összeszedett, letöltött fotókat szerzői jogok védhetik, így engedély nélküli felhasználásukkal ez sérül, ami jogi procedúrát vonhat maga után.

  • Az ingyenes stock fotók ugyan jogtiszta megoldást jelentenek, azonban sablonosak, és a díjmentességnek köszönhetően kevésbé változatosak, más honlapokról is visszaköszönhetnek, illetve kevésbé professzionálisak.

  • A fizetős stock fotók eggyel jobb megoldást jelentenek, azonban ezeknél is hiányzik a személyre szabottság.

  • A legjobb megoldás, ha értesz hozzá és Te magad fotózol, illetve ami még szebb végeredményt kínál, ha profi fotósra bízod a fényképek elkészítését.

Fotós által készített professzionális fotók

Az értékesítést támogató egyedi fotók a legjobbak, ám sok esetben hiányzik az elkészítésükhöz a szakértelem, az idő, a felszerelés. Ilyen esetben fotózást vállaló profi szakemberek közül választhatsz.

Így garantálható, hogy személyesebbek, egyediek legyenek a weboldalon, a nyomtatott anyagokban használt fényképek, illetve hogy az elképzeléseidnek megfelelően készülnek el. További előnyük, hogy bármikor és bárhol felhasználhatod ezeket.

A profi fotós által készített anyagok minőségüknél fogva növelik a felhasználói élményt, tükrözik a cég arculatát, üzenetét. 

A képek méretezése

A weboldalra kerülő fotókból rendszerint több méret szükséges a reszponzív kinézetek miatt, illetve a hirdetésekbe, egyéb anyagokba. 

Annak érdekében, hogy az oldal betöltődését ne késleltessék a felhasznált fotók, szükséges a megfelelő méretezés, képoptimalizálás. Célszerű a fotókat utólag szerkeszteni is, amennyiben nem megfelelő a minőségük. Az igényes és egyedi fotók komoly versenyelőnyt jelenthetnek, ezért érdemes áldozni az elkészíttetésükre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek