Starity

Téglakőből készült kerítéssel a tökéletes megjelenésért

2023. február 11. 13:01   |   

Manapság már kerítést rengeteg anyagból lehet készíteni. Mindegyiknek megvan a maga előnye és különlegessége, de vannak bizonyos technológiák és alapanyagok, amelyek kiemelkednek a többi közül. Ilyen például a Téglakő® kerítésrendszer, amivel igazán egyedi külsőt kölcsönözhetünk az egész otthonunknak.

hirdetés
 Téglakőből készült kerítéssel a tökéletes megjelenésért

Miért éppen Téglakő® kerítésrendszert válasszunk?

Rengeteg érv szól a Téglakő® használata mellett, amiről már itt az elején fontos leszögezni: a Téglakő® nem tégla, csak megszólalásig hasonlít rá, azonban karc- és fagyálló! A Téglakő® kerítésrendszer egy friss termékújdonság, mely bárki számára elérhető, elég csak ellátogatni a Barabás Téglakő Kft. weboldalára. Kezdjük a megjelenéssel: a Téglakő® kerítésrendszerek az időtálló, rusztikus stílust képviselik, az építőelemek (Téglakövek) antik hatásúak, élei töredezettek. Az előregyártott elemekből felépülő rendszer esetében széles színválasztékból válogathatunk, valamint a mérettáblázat segítségével a helyszíni adottságokhoz, lehetőségekhez és a saját igényeinkhez alakíthatjuk a kerítés kiosztását.

Maga a helyszíni beépítés nagyon gyors - és ez egy jelentős versenyelőny -, egy 20-30 méteres kerítés kivitelezése az előregyártott elemeknek köszönhetően az alapozást követően egy nap alatt elkészülhet. Egyáltalán nem igényel színezést, vakolást vagy burkolást, sőt, helyszíni falazással a rendszer tovább is bővíthető. Ha már rendelkezünk Téglakővel burkolt felülettel, tökéletes kombináció lehet a kettő ötvözése.

Mire van szükség a Téglakő® kerítésrendszer beépítéséhez?

Ahogy minden kerítést, ezt is szakembernek kell megterveznie: az alaptesteket, azok vasalását, betonacéllal történő “kitüskézését” mindig az adott terület (talaj) egyedi adottságaihoz kell igazítani, valamint minden egyéb tervezett terhelés (például nyílókaput) is figyelembe kell venni, azaz minden Téglakő® kerítés egyedi lesz. A legfontosabb tehát,  hogy a helyszínen legyen előre elkészítve az alapozás, mivel az előregyártott kerítéselemeket ezen fognak állni. Ezt követi az oszlopok és pillérelemek alaptestekre történő ragasztása, amihez megfelelő minőségű ragasztóra van szükség.

A lábazati elemek készen, míg a kerítésoszlopok 3 részre bontva (2 féloszlop + fedlap) érkeznek a helyszínre, hiszen az oszlopelemek belső magjának betonozása a telepítés során, a betonacél elemek elhelyezését követően történik meg. A beton megkötése után válik az egész kerítésrendszer stabillá, teherbíróvá és látja el egyáltalán a feladatát. Fontos, hogy a kerítéshez csak olyan szerkezetek rögzíthetőek, amelyek már a tervezésnél is figyelembe lettek véve, mivel az oszlopok méretei és a vasalt betonmag mérete is ehhez lett igazítva.

Kérhetünk extrákat is

A Téglakő® kerítésrendszerhez kérhetünk kiegészítőket is:, például beépített postaládát vagy a csengőnek, kaputelefonnak előkészített helyet. Felár nélkül választhatjuk díszcsíkkal is a pilléreket és a lábazati elemeket. Az egész folyamat elkezdéséhez nincs más dolgunk, minthogy vegyük fel a kapcsolatot a kivitelezővel, és már meg is kezdődhet a helyszíni felmérés. A megfelelő kerítéselemek kiválasztásához pedig a gyártótól is kérhetünk segítséget a megadott elérhetőségeken.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek