Starity

Athleisure, azaz sportos chic - divatos és kényelmes stílus

2023. június 20. 23:11   |   

Az Athleisure stílus egy divatirányzat, amely a sportot és a hétköznapi elemeket ötvözi, harmonikus kombinációt teremtve a kényelem, a funkcionalitás és a stílus között. Az "athleisure" név az "athletic" (sport) és a "leisure" (szabadidő) szavak kombinációjából származik, ami tökéletesen tükrözi ennek a stílusnak a fő jellemzőit.

hirdetés
Athleisure, azaz sportos chic - divatos és kényelmes stílus

Az Athleisure választ jelent a modern ember igényeire, aki divatos akar lenni, de anélkül, hogy fel kellene adnia a kényelemet. Az ilyen megjelenéseket gyakran a látszólagos hanyagság jellemzi. Miért? Mivel az athleisure jegyében készült stilizációk tökéletesen lavíroznak a sportos stílus és a ready-to-wear divat között, merészen elutasítva minden bevett szokást. De ne tévesszen meg a látszat! Az athleisure divat mögött kiváló minőségű anyagok és szenzációs szabások állnak.

Ismerd meg az athleisure trendet, és nézd meg, hogy neked való-e!

Az athleisure trend legfontosabb jellemzői és szabályai

Az athleisure stílus a kényelmet és a mozgás szabadságát hangsúlyozza, miközben divatos megjelenést biztosít, amely számos alkalomhoz illik. Az Athleisure stílus illeszkedik az otthoni és szakmai feladatokkal kapcsolatos mindennapi tevékenységekhez (feltéve, hogy a munkahelyen nincs meghatározott dress code). Az athleisure outfitek a legtöbb találkozóhoz, sétához vagy nyaraláshoz is alkalmasak.

Mi jellemzi az athleisure stílust?

Az athleisure trenden alapuló minden stilizáció kissé eltérő lehet. Ez egy olyan stílus, amely nagy szabadságot tesz lehetővé az öltözék további elemeinek összeállításában, így saját ízlésed szerint alakíthatod azt.

Az athleisure stílus univerzális jellemzői a következők:

  • kényelem és funkcionalitás - a ruhák rugalmas, légáteresztő anyagokból készülnek, amelyek lehetővé teszik a fizikai aktivitást; a stílus alapja a sportos szabás, pl. leggingsek, melegítők, crop topok és oversize pólók és pulóverek

  • többfeladatúság - az athleisure stílus részeként kiválasztott ruhák praktikus és stílusos kombinációk, amelyek készen állnak különféle tevékenységekre és alkalmakra; a készletek többfeladatúságot biztosítanak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy fizikai tevékenység közben és a mindennapokban is hordhatók

  • luxus anyagok és részletek – bár az athleisure a kényelemmel és a sportos hangulattal párosul, a luxus anyagokat és részleteket gyakran használják az öltözékek minőségének és exkluzivitásának hangsúlyozására; ezek lehetnek többek között a legdrágább selyemsálak, kézzel készített hímzések vagy egyedi textúrák

  • elegáns kiegészítők és sportkiegészítők - a különféle kiegészítők és tartozékok bármilyen stílust kiegészíthetnek; az öltözékhez való illesztésük csak Rajtad és az elérni kívánt hatáson múlik, például az arany ékszerek eleganciát kölcsönöznek a stílusnak, a siltessapka pedig tompítja a kabát komolyságát; szettek összeállításakor hátizsákokért vagy fitneszórákért is nyúlhatsz, amelyek növelik a praktikusságot és kiegészítik a sportos és lezser megjelenést.

Tekintsd meg a New Balance sportkiegészítőket, és válasszon olyan termékeket, amelyek kiegészítik athleisure stílusodat.

Hogyan hozzunk létre athleisure szettet?

A megjelenésedet úgy állíthatod össze, hogy a casual szetteket sportos elemekkel egészíted ki, vagy fordítva – attól függően, hogy mi képezi a megjelenésed alapját, és milyen hatást szeretnél elérni. Például kombinálhatod a melegítőnadrágot fehér pólóval és elegáns cipővel, kényelmes, de stílusos megjelenést teremtve, vagy viselhetsz sportpólót és siltessapkát is elegáns nadrággal. A sport és a divat kombinációja mindig az eredeti hatás és az egyedi stílus garanciája.

Az Athleisure szívesen kacsint a streetwear és a városi hangulatok (urban vibes) irányába. Emiatt a szett sportos elemei nagy nyomatokat, sportmárkák jól látható logóit, valamint geometrikus mintákat és kontrasztos színeket is tartalmazhatnak. Ezek olyan elemek, amelyek kifejezővé és karakteressé teszik a szettet.

Honnan jött az athleisure – ismerd meg ennek az egyedi stílusnak a születését!

Az athleisure irányzat eredete a 90-es évekre nyúlik vissza, amikor a sportruházat elkezdett behatolni a mindennapi stílusba. Ebben az időszakban a divat döntő lépést tett a kényelem és a mozgásszabadság felé, az athleisure irányzat pedig a változó életmód és kultúra megtestesítőjévé vált.

Streetwear, skateboarding és surfing

Az athleisure fejlődését a 90-es években népszerűvé vált utcai és városi stílusok is befolyásolták. Az utcai ruházat divatja elkezdte ötvözni a sportos és a hétköznapi elemeket, új kombinációkat és friss esztétikát teremtve. A fiatalok az utcán elkezdtek kísérletezni a sportruházattal, kombinálva azokat farmerekkel, pulóverekkel és egyéb ruhadarabokkal, ezáltal egyedi stílust alkotva.

A 90-es években megszületett a gördeszkás és szörfös kultúra is. Mindkettő fontos szerepet játszott az athleisure születésében. Ezek a stílusok erősen összefonódtak a fizikai aktivitással, és az őket gyakorló emberek szabadidejükben sem akartak lemondani a kényelemről.  Az utcai stílus, a hip-hop divat, a gördeszkások és a szörfösök váltak a tervezők fő inspirációjává, és befolyásolták az athleisure-ként ismert irányzat kialakulását.

Új technológiák az athleisure szolgálatában

A szövet- és ruhagyártás területén a technológia és az innováció fejlődésével lehetővé vált olyan ruhák létrehozása, amelyek a sportruházat kényelmét és funkcionalitását a casual stílussal ötvözték. A modern, sportos ruhák a dizájn tekintetében maximálisan vonzóak, és a hagyományos edzőruhák határait meghaladó minőséggel lepnek meg.

Jelenleg az athleisure a divat egyik legfontosabb trendje, nem csak az általa kínált kényelem és szabadság miatt, hanem az emberek változó preferenciái és életmódja miatt is. A sportruházat a mindennapi stílus, valamint a rendszeres testmozgás elválaszthatatlan részévé vált. Az Athleisure a modern és dinamikus divat szimbóluma, amely követi a modern ember igényeit, és lehetővé teszi számára, hogy egyénileg alkossa meg saját arculatát.

Példák az athleisure ruhákra

Szeretnél athleisure stílusban öltözködni, de nem tudod, hol kezdd? Tapasztalatainkra és a New Balance divatos kínálatára alapozva - 6 db outfitet tudunk ajánlani, melyeket a legtöbb esetben gardróbod tartalma alapján elkészíthetsz. Győződjünk meg erről együtt!

  • Casual Chic: fekete magas derekú leggings, bő, fehér, rövid vagy hosszú ujjú póló, hosszú szürke kardigán, fehér tornacipő, fekete bőr kézitáska és nagy napszemüveg.

  • Sportos elegancia: fekete jogger nadrág, fehér pólóing, bézs színű trench kabát, fehér bőr tornacipő, arany karikás fülbevaló és egy nagy fekete válltáska.

  • Streetwear Vibes: "boyfriend" típusú farmernadrág, piros kapucnis pulóver, fehér magas szárú tornacipő, fekete beanie sapka, ezüst karikás fülbevaló és nagy hátizsák.

  • Pihentető kényelem: szürke melegítőnadrág, laza, lenyomatos póló, fekete tornacipő, ezüst karóra és szürke válltáska.

  • Sportos minimalizmus: fekete leggings, fehér rövid ujjú póló, szürke, kapucnis pulcsi, fehér slip-on tornacipő, ezüst nyaklánc (pl. karikás) és fekete sport válltáska.

  • Divatos edzés: színes edzőnadrág, fekete hosszú ujjú slim fit póló, rózsaszín futócipő, narancssárga beanie sapka, sport hátizsák és színes csuklópánt.

A fenti javaslatok tökéletesen ötvözik a sportelemeket a lezser stílussal, így a mindennapi tevékenységekhez és az alkalmi kirándulásokhoz tökéletes szettet alkotnak. Te döntöd el, hova és mibe akarsz kimenni!

A stilizációkat uraló sportos eleganciáról a blogon olvashatsz >>

Az athleisure stílus tökéletes azok számára, akik a sportruházat kényelmét a divatos és lezser hétköznapi stílussal szeretnék ötvözni. Ez egy dinamikus életmódot tükröző divatirányzat, amely alkalomtól függetlenül lehetővé teszi, hogy jól érezd magad.

A New Balance tökéletesen illeszkedik ennek a trendnek az igényeihez! Fedezd fel a sportruhák, -cipők és -kiegészítők teljes kínálatát, amelyek segítségével eredeti stilizációkat komponálhatsz a sportosság jegyében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek